Piknik risteily piristää päivää kuin päivää

Piknik risteilyllä lähdet muutamaksi tunniksi merelle nauttimaan

Piknik risteilyt on mukavaa arjesta irtaantumista, jota voi tehdä niin viikonloppuna kuin arkenakin. Piknik/miniristeilyt onnistuvat niin Helsingistä kuin Turustakin. Pääset muutamaksi tunniksi nauttimaan laivan runsaasta ruoka- sekä viihdetarjonnasta. Lue tältä sivulta tietopaketti piknik- ja miniristeilyistä ja varaa omasi.

Eckerölinella Viroon
 • Lähdöt 9:00 tai 12:00
 • 11 tunnin risteily
 • Mukava miniristeily
 • Ei maihinnousua Tallinnaan

Alkaen vain 5€/henkilö

 • Turusta Maarianhaminaan ja takaisin
 • Kesto 11 tuntia
 • Koe kaksi eri laivaa
 • Laivanvaihto Maarianhaminassa

Alkaen vain 5€/henkilö

Piknik-risteilyt Helsingistä

Eckerö Line järjestää myös miniristeilyjä, johon voi tilata buffetin. Eckeröllä on kaksi vaihtoehtoa: lounasristeily tai illallisristeily. Noin viiden tunnin mittaisella risteilyllä matkustajat nauttivat Eckerön M/S Finlandia -laivan Buffet Eckerön maukkaista antimista ja saavat samaan hintaan ruokajuomat hanasta, kuten viinit, oluet ja virvoitusjuomat sekä kahvin.

Minkälainen piknik-risteilyn ohjelma yleensä on?

 • Eckerö Linella lähtö on kello 9.00 ja Viking Linella lähtö on kello 10.30
 • Eckerö Linen lounastarjoilu alkaa kello 12
 • Viking Linen noutopöydällä on 4 kattausta tai halutessaan matkustaja voi ostaa A la Carte -lounaan.
 • Eckerö Line saapuu takaisin Helsinkiin kello 14.15, Viking Line kello 16.50
 • Viking Linen Viking Club -klubihinta alkaen 34 euroa, muulloin 36 euroa. Sisältää noutopöydän.
 • Eckerö Linen miniristeily ja buffet maksavat 34 eurosta ylöspäin.

Eckerö Linen illallisristeilyt lähtevät kello 15.15 ja saapuvat takaisin Helsinkiin kello 21.00. Tällöin matkustaja voi valita yhden kahdesta noutopöydän kattauksesta: kello 14.45 tai 18.15. Piknik-risteilyt eivät kuitenkaan sisällä maihinnousua, vaan laiva käy vain Tallinnan satamassa ja palaa heti takaisin. Helsingistä lähtevillä risteilyillä ei tarvitse vaihtaa laivaa.

Piknik-risteilyt Turusta

Viking Amorella lähtee Turun satamasta kello 8.45 ja saapuu Maarianhaminaan kello 14.10. Matkustajat ohjataan uuteen laivaan, Viking Graceen, joka jatkaa matkaansa Turkuun kello 14.25. Grace saapuu Turkuun kello 19.50. Risteilyn ja menomatkan buffetin yhteishinta vaihtelee. Alin hinta on 29 euroa per henkilö Viking Line Club -klubin jäsenille ja normaalisti 30 euroa.

Halutessaan piknik-risteilyn voi ostaa myös pelkkänä risteilynä ja lisätä siihen haluamansa ruokailun Viking Linen laivojen monissa A la Carte -ravintoloista. Amorellalla on buffetin lisäksi tarjolla Ella´s Steakhouse tai A la Carte -ravintola. Viking Gracella on buffetin ja Oscar A la Carten lisäksi Frank´s -casual dining ravintola. Ruokailujen hinnat alkavat 29 eurosta ylöspäin.

Samppanjaristeilyt ja saaristoristeilyt

Viking Line järjestää vuosittain erikoisristeilynä päivän mittaisen samppanjaristeilyn. Se sisältää päiväristeilyn Viking XPRS -laivalla, joka lähtee Helsingistä kello 10.30 ja saapuu Tallinnaan kello 13.00. Tallinnasta laiva lähtee takaisin kello 17.00 ja saapuu Helsinkiin kello 19.30. Samppanjaristeilyn ajaksi on kuitenkin järjestetty erikoisohjelmaa laivalla koko päiväksi viiniekspertti Essi Avellanin johdolla.

Osallistujalle tarjotaan koko päivän kestävää hellittelyä hyvällä ruoalla ja samppanjalla. Hintaan sisältyy risteily ja A- tai B-hytti, luento ennalta valittujen maistelujuomien kanssa, neljän ruokalajin erikoismenu ennalta valittujen juomien kanssa ja sisäänpääsyn minimessuille, joissa tuotteitaan esittelevät eri viini- ja samppanjatalot. Hinnat alkavat 134 eurosta per henkilö, ja risteily järjestetään 22. syyskuuta.

Tallink Siljalla ei ole piknik-risteilyä, mutta yhtiö tarjoaa samantyylisen 11 tunnin saaristoristeilyn Turusta. Se starttaa aamulla kello 8.15 Turun satamasta, jolloin risteilyvieraat lähtevät kohti Maarianhaminaa Galaxy-laivan kyydissä. Se saapuu Maarianhaminaan 13.35, jossa matkustajat vaihtavat Baltic Prinsess -laivaan. Turkuun palataan kello 19.15. Risteilyn sisällön voi räätälöidä haluamakseen, mutta perusristeilyn hinta alkaa 15 eurosta.

Saaristoristeilyn menomatkalla voi nauttia meriaamiaisen, erikoisaamiaisen tai brunssin upean Turun saariston ympäröimänä. Lounas nautitaan Buffet Silja Linessa Galaxy-laivassa tai paluumatkalla Grande Buffetissa Baltic Prinsessin kyydissä. Baltic Prinsessin monipuolisiin A la Carte -ravintoloihin voi myös tehdä varauksen etukäteen. Hyteissä tai kansipaikoilla voi hetken levähtää, jotta pystyy jatkamaan myymälöihin tekemään tax-free-löytöjä.

Lisämaksusta voi ostaa lisäpalveluja

Piknik-risteilyn ruokailu on vain yksi osa päivän ohjelmaa. Monilla laivoilla on tarjolla kuukausittain, viikoittain tai päivittäin vaihtuvaa viihdeohjelmaa niin isoille kuin pienillekin risteilyvieraille. Laivan yökerhoissa ja tanssiravintoloissa esiintyy päiväsaikaankin huippuluokan artisteja, joten laivan ohjelmisto kannattaa tarkastaa ennen lähtöä. Muuta ohjelmaa ovat erilaiset luennot, lasten leikkituokiot, bingo, onnenpyörä ja karaoke.

Vaikka piknik-risteily kestää vain muutaman tunnin, voi se olla väsyttävää pienemmille osallistujalle ja tällöin hytin varaaminen on viisasta. Kaikilta laivoilta voi varata hytin, joiden hinnat vaihtuvat tason ja koon mukaan, onko siinä ikkuna vai ei ja millä kannella ne ovat. Myös lemmikki-, inva- ja allergiahyttejä on saatavilla.

Valittavana olevia hyttityyppejä ovat:

 • Yhden hengen sisähyttejä
 • B-hytit: Kahden tai neljän hengen sisähyttejä ilman ikkunaa
 • A-hytit: Kahden tai neljän hengen ulkohyttejä ikkunan kanssa
 • Erikoishytit (Premium-luokan hytit, sviitit, Seaside Premium)
 • Allergia-, inva- ja lemmikkihytit

Eckerö Linen M/S Finlandia- laivalla on mahdollista valita hytin sijaan myös paikka loungessa, jossa matkustaja saa istuinpaikan sekä mahdollisuuden nauttia kevyestä ruoka- ja juomatarjoilusta. Ryhmiä varten voi varata Captain´s Lounge -tilat. Ostokset tehdään tax-free-kaupoissa ja muissa liikkeissä. Ostokset voidaan tehdä myös etukäteen ennakkotilauksena, jonka jälkeen ne vain noudetaan laivalta.

Hemmottelupäivä merellä täydentyy lyhyellä vierailulla Spa-osastolle. Viking Linen piknik-risteilyillä liikennöivillä Amorella- ja Viking Grace -laivoilla on kummassakin hienot sauna- ja spa-osastot, joissa ehtii pulahtamaan porealtaaseen, rentoutumaan esimerkiksi yrtti- tai sähkösaunassa tai piristymään lumiluolassa. Itämeren parhaita maisemia tarjoavien kylpyläosastojen vierellä toimivat myös kauneushoitolat, joissa voi viimeistellä päivän ammattimaisilla kauneushoidoilla.

Kenelle piknik-risteilyt sopivat?

Piknik-risteilyt sopivat kaikille. Sateisina kesinä ne ovat erinomainen tapa viettää päivää ja nauttia erinomaisista makuelämyksistä murehtimatta huonosta säästä. Hyvästä ruoasta nauttivat varmasti ihastuvat Viking Linen ja Eckerön Linen jatkuvasti päivitettyihin, puhtaista raaka-aineista valmistettuihin noutopöytiin, josta löytyy kaikkea jokaiseen makuun. Laivojen tarjoama viinivalikoima, maukkaat oluet ja erikoisjuomavalikoima tarjoavat täydentävät ensiluokkaisen elämyksen.

Erityisesti perheet innostuvat laivojen tarjoamasta ohjelmasta. Viking Linen piknik-risteilyillä on aina mukana jonkinlaista lastenohjelmaa, ja niitä kutsutaankin muksupäivä-risteilyiksi. Alle 12-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi vanhempiensa mukana. Pienempien kanssa matkustaville hytin varaaminen mahdollistaa myös päiväunet, jonka jälkeen hauskanpito voi jatkua. Buffeteissa on aina lapsille oma noutopöytä, joka sisältää valinnanvaraa jopa erittäin nirsollekin ruokailijalle.

Pariskunnille piknik-risteily tarjoaa mahdollisuuden viettää kallisarvoista yhteistä aikaa nauttien ykkösluokan ruoasta ja juomasta sekä tehden tax-free-ostoksia edullisin hinnoin ilman arjen murheita. Turusta ja Helsingistä lähteville risteilyille voi saapua jopa muutaman tunnin ajomatkan päästä. Eckerö Line tarjoaa kaikille piknik-risteilyn varanneille autopaikan laivassa ilmaiseksi, jolloin tuliaiset voidaan ladata suoraan takakonttiin.

Yksin liikkuville piknik-risteilyt tarjoavat täydellisiä hetkiä itsensä hemmotteluun, nauttien laivan viihdeohjelmasta, kylpylästä ja herkullisesta noutopöydästä. Kuka tietää, ehkä risteilyltä löytyy myös uusia, samanhenkisiä ystäviä. Samalla pystyy tekemään tax-free-ostokset tai tutustumaan laivojen huipputason erikoisliikkeisiin.

Laivalla pääsee irtaantumaan täysillä arjesta, joka auttaa jaksamaan taas tavallisen työelämän ja arjen harmautta.

Yhteenveto

Piknik-risteilyt sopivat kaikille, ja ne tarjoavat runsaasti tekemistä koko päiväksi. Viking Linen ja Eckerö Linen upeat matkustajalaivat sisältävät myös loungeja, sauna- ja kylpyläosastot ja laajan myymälävalikoiman, joista piknik-risteilyvieraat pystyvät nauttimaan. Halvimmillaan risteilylle pääsee 29 eurolla, mutta hinnat vaihtelevat sesongin, reitin ja laivayhtiön mukaan. Erikoisristeilyt, kuten samppanjaristeilyt, tuovat hyppysellisen lisää luksusta piknik-risteilyyn.