Riikan risteilyt tuovat laivamatkoille uusia tuulia

Riikan risteilyä tuo vaihtelua Tallinnan risteilyyn

Lähes kaikille meistä Tallinnan risteilyt ovat jo melkoa tuttua puuhaa. Mikäli haluat hieman vähän uusia tuulia, niin Riika on erittäin hyvä vaihtoehto seuraavaksi kohteeksi. Risteilemällä matka menee takuulla viihtyessä ja Riika on ehdottomasti vierailemisen arvoinen kaupunki. Tältä sivulta löydät tärkeää tietoa Riikaan risteilemisestä ja voit myös varata risteilyn suositelemiemme luotettavien matkatoimistojen kautta.

 • Kesällä lähtöjä myös Suomesta
 • 2 yötä laivalla
 • Ateriapaketti kuuluu hintaan
 • Harvinainen tilaisuus

Alkaen vain 5€/henkilö

 • Tallinnasta bussilla Riikaan
 • Myös laivamatkat sisältyvät hintaan
 • Vaihtelua Tallinnaan
 • Loistavat mahdollisuudet ostosten tekoon

Alkaen vain 5€/henkilö

Miksi Riika?

Riian valttikortteja ovat kompakti koko ja toimivat liikenneyhteydet. Pienestä koostaan huolimatta kaupungista löytyy kaikkea sitä, mitä kaupunkilomalta voi odottaa: nähtävyyksiä, kulttuuria, ostosmahdollisuuksia ja erinomaista ruokaa. Riian lomaan on näppärä yhdistää reissu myös viereiseen kylpyläkaupunkiin, Jurmalaan, jonka pitkillä valkeilla hiekkarannoilla kuluu helposti aurinkoinen kesäpäivä tai miksei parikin.

Riiassa matkailijoita houkuttavat:

 • Vanha kaupunki
 • Arkkitehtuuri
 • Erinomainen ruoka
 • Kulttuuri
 • Edulliset ostokset
 • Jurmalan kylpyläkaupunki

Riian keskusta on sopivan kokoinen kaupunkiin tutustumiseen jalkaisin. Leppoisa ilta- tai päiväkävely keskustassa on kokemisen arvoinen. Lähes jokaisen kadun varrelta löytyy jotakin uutta nähtävää ja erilaisia tyylikausia. Julkisilla liikenneyhteyksillä liikkuminen on edullinen tapa pidemmillä matkoilla, ja lippu maksaa yleensä vain noin euron. Tarjolla on myös pari päivää voimassa olevia lippuja.

Risteily Viroon ja Via Balticaa pitkin Riikaan

Kaikki suuret alukset tarjoavat myös autopaketteja, ja kätevin tapa jatkaa matkaa suoraan Riikaan on ottaa oma auto mukaan. Ajomatka Baltian maiden läpi on klassikko, joka tarjoaa näyttäviä luontokohteita ja mielenkiintoisia elämyksiä. Baltian edullinen hintataso ja kiinnostavat nähtävyydet tekevät reitistä mukavan kohteen suomalaisille matkustajille. Reitti on merkitty selkeästi ja tieverkosto on hyvässä kunnossa.

Jos omalla autolla ajaminen ei houkuta ja mielit bussilla matkaan, suositeltava bussiyhtiö Tallinnasta on Lux Express. Bussit ovat moderneja ja siistejä. Kaikki palvelut toimivat aina WiFi:ä myöten. Lux Express bussit ajavat Tallinnasta Riikaan 11 kertaa päivässä, matkan kesto on 4,5 tuntia ja liput alkaen 5 euroa. Bussit lähtevät Tallinnan ja Riian linja-autoasemalta.

Nähtävää ja koettavaa

Olipa matkasi sitten Tukholman tai Tallinnan kautta, risteillen koko matkan tai puolittaen sen road tripiksi, nähtävää ja koettavaa on paljon. Jos aikaa riittää ja matka on suunniteltu kestämään kauemmin kuin päivän, löytyy Riiasta yksi Euroopan kauneimmista kaupunkikokonaisuuksista. Lukuisat aukiot, puistot, ravintolat, terassit, baarit, klubit ja katukahvilat luovat kaupunkiin mannermaista tunnelmaa.

Historiallisesta hansakaudesta muistuttavat Suuri ja Pieni kilta sekä uudistettu Mustapäiden kiltatalo. Koko keskusta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin, ja goottilaisesta Pyhän Pietarin kirkosta avautuu mahtavat näkymät koko kaupungin ylitse. Valtavalla, vilkkaalla keskustorilla voit taas nauttia basaaritunnelmasta ja maistella latvialaisia herkkuja. Kesällä ehdoton kokemus on jokiristeily Väinäjoella, joka halkoo Riian kaupungin.

Parhaita paloja Riiassa ovat:

 • Vanhan kaupungin alue
 • Mustapäiden kiltatalo
 • Väinäjoki-risteily
 • Pyhän Pietarin kirkko
 • Keskustorin basaaritunnelma

Riiassa kannattaa eritoten kiinnittää huomiota myös kaupungin arkkitehtuuriin. Vanhakaupunki Vecriga muistuttaa meitä ajasta, jolloin Riika oli vielä yksi Itämeren tärkeimpiä kauppakaupunkeja. Keskiaikaisten kortteleiden kupeessa on suurehko Art nouveau -alue, jonka vertaista Euroopasta on vaikea löytää. Alberta iela, Elizabetes iela ja Strelnieku iela ovat parhaita katuja, joissa matkailija voi ihailla koristeellista rakennustaidetta.

Riian keskustorilta löytyy vilkas torielämä, ja latvialaiseen arkeen pääsee tutustumaan parhaiten juuri siellä. Se on kaupungin yksi vilkkaimmista ostospaikoista, jonka vilinässä piipahtaa päivittäin jopa reilut 160 000 asiakasta. Massiivisissa Zeppelin-ilmalaivojen hangaareissa myydään melkein kaikkea mahdollista: juustoja, lihaa, kalaa, kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja rihkamaa. Tori on erinomainen paikka ostosreissulle.

Olutlomalle Riikaan

Viron korotettu alkoholiverotus ja markkinoiden jatkuva kehitys on siirtänyt monien katseet Tallinnaa kauemmas. Vaikka mitään viinarallia tässä kohtaa ei suositella, niin oluen ystävä viihtyy Riiassa varsin hyvin. Riga Beer District tarjoaa risteily- ja omatoimimatkailijoille paikallisten pienpanimoiden eri oluita ja herkullista sapuskaa edullisilla hinnoilla. Se koostuu yhdeksästä pienpanimosta, pubista ja gastropubista.

Riga Beer Districtin kohteiden valikoimiin kuuluu kymmeniä eri pienpanimoiden oluita, ja yhdessä paikat muodostavat noin 2,5 km mittaisen olutreitin Miera-kadun läheisyydessä. Pubeista löytyy kiinnostavia teemoja jokaiseen makuun, aina hevimetallista taiteeseen asti. Gastropubeissa voi oluen lisäksi nautiskella herkullista ruokaa, ja suurimmassa osassa baareista juhlitaan Riian suosituimpien DJ:iden saattelemana.

Reitin voi kiertää omaan tahtiin itsenäisesti kokonaan, tai lähteä opastetulle kierrokselle oppaan kanssa. Kaksi suosituimpaa kohdetta Riga Beer District -kierroksella ovat Valmiermuiža Beer Embassy ja Labietis. Valmiermuiža Beer Embassy on vuonna 2006 perustettu Valmiermuižan pienpanimon gastropubi ja olutmyymälä, jonka oluet on valmistettu vanhoja perinteitä kunnioittaen. Valikoimasta löytyy noin 100 latvialaista pienpanimo-olutta.

Aristīda Briāna -kadulla sijaitseva Labietisin panimo kannattaa liittää olutkierrokseen, sillä se valmistaa puhtaista ja laadukkaista raaka-aineista runsaat 40 erilaista olutta. Tämän panimon oluet on jaettu viiteen eri värikategoriaan, ja valikoimasta löytyy jokaiselle jotain. Panimo ja sen pubi sijaitsevat kätevästi samassa rakennuksessa ja oluita maistellessa voi myös seurailla niiden valmistusta.

Yhteenveto

Riikaan ensimmäistä kertaa suuntaava risteilymatkaaja saattaa yllättyä, sillä edessä on odotuksia mittavampi kaupunki, joka ei ole kotimaasta liian kaukana. Matkustaminen käy helposti Tallink Siljan reitillä Tukholman kautta tai vaihtoehtoisesti Tallink Siljan, Viking Linen tai Eckerö Linen reittimatkoja sekä busseja tai omaa autoa käyttäen Tallinnan läpi.

Riika on viime vuosien aikana nostanut suosiotaan, ja on yksi suomalaisten suosikkikohteista Baltian maissa. Molemmat tavat, niin Tukholman kautta risteillen kuin risteily Tallinnaan ja autoretki Via Balticaa pitkin Riikaan, takaavat ikimuistoisen loman. Lähde mukaan matkalle kokemaan viehättävä Latvian pääkaupunki.