Risteile Helsingistä Tukholmaan

Matka Helsingistä Tukholmaan – Risteillen matkustat elämyksistä nauttien

Risteilyt ovat olleet jo vuosia suosittu ajanviete- ja matkustusmuoto suomalaisten keskuudessa, ja onpahan aiheesta tehty jo televisiosarjakin! Risteilyille suuntaavat niin lapsiperheet, pariskunnat, kaveriporukat, yksittäiset lomanviettäjät kuin suuret ryhmät. Risteilyaluksilla järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten esimerkiksi yritysten virkistysmatkoja, opiskelijayhdistysten juhlia sekä musiikkitapahtumia.

Risteilyalukset ovat kätevä tapa matkustaa Suomesta esimerkiksi Ruotsiin ja Viroon, mutta risteilylle voi lähteä muutenkin. Eri risteilyalukset kuitenkin poikkeavat toisistaan, ja niiden tarjoamista palveluista löytyy eroja, joten ennen risteilyn varaamista kannattaa perehtyä eri liikennöitsijöihin löytääksesi sopivimman risteilyn. Tässä artikkelissa perehdymme Helsingin ja Tukholman välisiin risteilyihin.

 • Silja Line
 • Viking Line
 • Lähtöjä joka päivä
 • Sopii erinomaisesti vaikka viikonlopuksi

Alkaen vain 5€/henkilö

 • Päivä Tukholmassa risteilyt
 • Loistava matka esim shoppailuun
 • Silja Serenade
 • Silja Symphony

Alkaen vain 5€/henkilö

Monta hyvää syytä lähteä risteilylle

Risteilylle Helsingistä Tukholmaan voi lähteä useasta eri syystä. Yksinkertaisimmillaan risteilylle voi lähteä vain liikkuakseen kahden eri kaupungin välillä vaikkapa Tukholman lentokentältä lähtevän lennon tai Ruotsiin tehtävän matkan vuoksi. Risteilyaluksen ei kuitenkaan tarvitse olla vain kulkuväline ja risteilyn pelkkä matkan välivaihe, sillä risteily itsessään on jo kokemus.

Matkustaessa risteilijällä Helsingin ja Tukholman välillä kauniiden merimaisemien ihastelun lisäksi pääsee nauttimaan tasokkaista aterioista laivan buffetissa ja ravintoloissa, tekemään edullisia löytöjä tax free -myymälöissä, rentoutumaan sauna- ja spa-osastolla, hemmottelemaan itseään erilaisilla kauneushoidoilla ja vaihtamaan vapaalle yökerhossa tai cocktail-baarissa. Varsinkin viikonloppuisin risteilyillä pääsee nauttimaan myös hyvästä viihteestä erilaisten esiintyjien parissa.

Risteilyillä viihtyvät myös lapset, ja heidät on otettu hyvin huomioon. Laivoista löytyy usein lapsille omat leikkihuoneet, joissa on muun muassa pallomeri. Risteilyn aikana lapsille järjestetään monesti ohjattua ohjelmaa, ja heidän on mahdollista osallistua erilaisiin aktivoiviin peleihin. Ohjelmista vastaavat osaavat lastenohjaajat. Ajoittain järjestetään koko perheen erikoisristeilyjä, joiden ohjelma on suunniteltu nimenomaan lapsiperheille.

Helsinki – Tukholma risteilyjä liikennöivät:

 • M/S Gabriella (Viking Line)
 • M/S Mariella (Viking Line)
 • M/S Silja Symphony (Silja Line)
 • M/S Silja Serenade (Silja Line)

Helsinki-Tukholma -risteilyjä liikennöi sekä Viking Line että Silja Line. Molemmilla on käytössään kaksi eri risteilyalusta, joiden tarjoamat palvelut, ohjelmat ja tapahtumat poikkeavat jonkin verran toisistaan. Eri risteilyaluksiin onkin hyvä tutustua hieman etukäteen onnistuneen risteilykokemuksen varmistamiseksi. Seuraavissa kappaleissa kerromme hieman lisää näistä risteilyaluksista ja niiden tarjoamista palveluista.

Viking Line

Viking Line liikennöi Helsingistä Tukholmaan päivittäin, vuoropäivin M/S Gabriellalla ja M/S Mariellalla. Laiva lähtee Helsingistä kello 17:30 ja on perillä Tukholmassa seuraavana aamuna kello 10:00. Paluuristeily Tukholmasta Helsinkiin lähtee päivittäin kello 16:30 ja on perillä Helsingissä seuraavana aamuna kello 10:10. Poikkeukset aikatauluihin löytyvät Viking Linen kotisivuilta.

Ennen risteilyn varaamista ja matkalle lähtöä on hyvä varmistaa Viking Linen omilta kotisivuilta Hyvä tietää -osiosta, mitä risteilylle lähtiessä pitää ottaa huomioon. Esimerkiksi henkilöllisyyden todistamiseen vaaditaan passi tai kuvallinen henkilökortti. Etukäteen kannattaa varmistaa myös saatavilla olevat edut ja alennukset. Viking Linella esimerkiksi alle 12-vuotiaat matkustavat maksutta täysi-ikäisen seurassa.

Viking Linen Helsinki-Tukholma -risteilyillä on monipuolinen viikko-ohjelma. Maanantaisin ja tiistaisin risteilyillä pääsee nauttimaan tansseista, joissa esiintyvät kotimaiset iskelmäartistit. Keskiviikkoisin risteilyllä pääsee näkemään ja kuulemaan eri vuosikymmenten musiikkiteemoja. Torstai-iltaisin risteilyllä esiintyy tunnettuja kotimaisia pop- ja rock-artisteja livenä. Perjantaisin ja lauantaisin risteilyillä juhlitaan klubitunnelmissa pitkälle aamuyöhön saakka, jolloin musiikista vastaavat bilebändi sekä DJ.

Molemmilla laivoilla pääset tekemään tax free -ostoksia sekä nauttimaan runsaista buffeteista ja herkullisista ravintola-annoksista. Esityksistä ja yökerhoilusta pääsee nauttimaan Club Marissa. Leikkihuoneita löytyy molemmista laivoista, joskin Mariellan tarjonta on hieman laajempi. Sauna- ja spa-osastot sekä ammattilaisten tekemät kasvo- ja vartalohoidot ovat tarjolla molemmilla risteilijöillä. Gabriellan spa-osastolla pääset kokemaan myös tuoksuvat elämyssuihkut.

Viking Linen risteilypaketit ja palvelut

Viking Linella voit varata valmiiksi suunnitellun risteilypaketin tai suunnitella itsellesi mieluisan yhdistelmän. Voit itse valita meno- ja paluupäivät, varata ja maksaa etukäteen ruokailut laivan buffetissa sekä tehdä varaukset sauna- ja spa-osastojen palveluihin. Mikäli haluat viettää useamman päivän Tukholmassa, on Viking Linella tarjolla myös erilaisia risteilyyn yhdistettäviä hotellipaketteja tätä varten.

Viking Line tarjoaa mahdollisuuden varata pääsylippuja eri kohteisiin ja kiertoajeluihin Tukholmassa. Tarjolla on myös teemapaketteja esimerkiksi Abba The Museumissa vierailusta kiinnostuneille. Risteilyn yhteydessä varatut lisäpalvelut saa useimmiten etuhintaan. Erilaiset täydennykset matkaasi voit lisätä varauksen neljännessä “tekemistä maissa” -vaiheessa. Viking Line järjestää useita erikois- ja teemaristeilyjä, joista tiedotetaan erikseen kotisivuilla.

Suosittu Päivä Tukholmassa -risteilypaketti sisältää meno-paluun Helsingistä Tukholmaan sekä hytin 1–4 henkilölle valitussa hyttiluokassa. Viking Linen aluksilta löytyy hyttejä moneen mieltymykseen, tarpeeseen ja budjettiin aina perushyteistä sviitteihin. Pakettiin voi lisätä jo varausvaiheessa illalliset buffetissa sekä muita lisäpalveluita, esimerkiksi hieronnan. Tukholmassa vierailuun on varattu aikaa noin kuusi tuntia.

Muita risteilypaketteja ovat Herkutteluristeily, johon sisältyy omavalintainen ateriapaketti, joka päätetään etukäteen risteilyä varattaessa. Ateriat voi varata joko laivan buffetista tai á la carte-ravintoloista. 60 vuotta täyttäneille ja virallisen eläkepäätöksen saaneille löytyy oma Aikuiseen makuun -risteilypaketti, joka on voimassa sunnuntaista keskiviikkoon, ja risteilyn maissaoloajan voi viettää myös aluksella. Viking Line järjestää myös abiristeilyjä.

Silja Line

Silja Line liikennöi vuoropäivin M/S Silja Symphonylla ja M/S Silja Serenadella. Lähtö Helsingin satamasta on päivittäin kello 17:00. Tukholmaan saavutaan seuraavana aamuna kello 09:45. Paluuristeily Tukholmasta lähtee kello 16:45 ja saapuu Helsinkiin seuraavana aamuna kello 10:30. Aikataulut ovat pääosin samat ympäri vuoden. Mahdolliset aikataulupoikkeukset voi varmistaa TallinkSiljan kotisivuilta.

Silja Linen Helsinki-Tukholma -risteilyille matkoja varatessa kannattaa etukäteen varmistaa, mitä tulee ottaa huomioon. Kaikki tieto löytyy Tallink Siljan kotisivuilta. Silja Linen risteilylle on esimerkiksi mahdollista maksaa etukäteen ateria- ja juomakupongit sekä laivarahat, jolloin ei tarvitse huolehtia maksuvälineiden toimivuudesta laivalla, ja voit huoletta nauttia laivan palveluista.

Silja Symphonyn ja Silja Serenaden vakiopalvelut ovat:

 • Sunflower Oasis-kylpyläosasto
 • Grande Buffet
 • Runsas ravintolavalikoima
 • Yökerhot ja baarit
 • Tax free-myymälät
 • Lasten leikki- ja pelihuoneet
 • Kokoustilat

Silja Linen molemmilta risteilyaluksilta löytyy uudistetut Sunflower Oasis -kylpyläosastot. Silja Symphonyn kylpyläosastolla on otettu lapsiperheiden toiveet huomioon, ja sieltä löytyy nykyään aiempaa suurempi lastenallas sekä vesiliukumäki. Silja Serenaden kylpyläosasto on varustettu muun muassa kolmella porealtaalla, ja se onkin suunniteltu sopimaan juuri rentoutumiseen. Molempien laivojen kylpyläosastoilla palvelee kesäisin myös ulkokannella sijaitseva baaritiski.

Viihteennälkäiset saavat itsensä kylläisiksi Silja Linen tarjonnalla. Risteilyillä pääsee nauttimaan monipuolisesta musiikkitarjonnasta: tarjolla on muun muassa pianomusiikkia, jazzin säveliä sekä trubaduurien esityksiä. Silja Linen risteilyillä pääsee nauttimaan myös visuaalisesti upeista kokonaisuuksista. Vuoden 2018 aikana ehdit vielä todistamaan akrobaattien sekä tanssitaiteen moniosaajien taidonnäytteitä. Silja Serenadella tarjolla on myös The Great Gatsby show.

Silja Linen Päivä Tukholmassa- ja muut risteilypaketit

Myös Silja Linella voit määritellä itse laivamatkojen meno- ja paluupäivät tai varata etukäteen suunnitellut risteilypaketit. Silja Linelta löytyvät kattavat pakettivalikoimat niin lapsiperheille, yksin matkaaville, pariskunnille kuin kaveriporukoillekin. Voit helposti risteilyä tilatessa varata samalla myös hotellin Tukholmasta, bussikuljetukset sekä liput esimerkiksi Junibacken-satutaloon sekä tehdä ateriavaraukset niin buffettiin kuin ravintoloihin.

Päivä Tukholmassa -risteilypaketti sisältää meno-paluun Helsingistä Tukholmaan ja hytin valitussa hyttiluokassa. Silja Linelta löytyvät perushytit, perhehytit ja sviitit sekä erityiset Muumiteemaiset hytit. Aikaa Tukholmassa kiertelyyn on varattu hieman yli kuusi tuntia. Risteilypakettiin voi varata ja maksaa etukäteen ateriat buffetista ja ravintoloista. Kylpyläosaston palveluita ei tarvitse varata etukäteen.

Perheet voivat varata Family-risteilypaketin. Aikuisen ja lapsen paketin hintaan per henkilö sisältyy kaksi meriaamiaista, kaksi buffet-illallista sekä yksi sisäänpääsy kylpyläosastolle. Lapsen hintaan sisältyy myös yksi Neon Soft Drink -juoma. Paketin hintaan ei sisälly hytin hintaa, mutta paketin voi yhdistää myös tarjoushintaisiin risteilymatkoihin. Family-paketti varataan erikseen puhelinmyyntipalvelusta tai matkamyymälästä.

Silja Line tarjoaa Makuja Merellä -herkuttelupaketin. Edullisempaan pakettiin kuuluu aikuiselle vapaavalintainen kolmen ruokalajin illallinen Tavoláta-ravintolassa, buffet-illallinen ruokajuomineen sekä lasi laivan samppanjaa viinibaarissa. Arvokkaampaan herkuttelupakettiin kuuluu edellä mainittujen lisäksi kaksi kappaletta erikoisaamiaisia. Paketin voi hankkia myös lapselle ja nuorelle. Tällöin kolmen ruokalajin illallinen korvautuu normaalilla illallisarvokupongilla, eikä lasillinen samppanjaa sisälly alaikäisen herkuttelupakettiin.

Suuntaa katse merelle

Risteilyt Helsingistä Tukholmaan sopivat kenelle vain, ikään katsomatta. Viihdykettä, erilaisia aktiviteetteja ja palveluita sekä herkullisia aterioita löytyy varmasti jokaisen mieltymyksiin. Hyvät pakettitarjoukset mahdollistavat myös pienemmän budjetin matkan Tukholmaan. Kannattaakin pitää silmällä sekä Viking Linen että Silja Linen edullisia äkkilähtöjä sekä harkita laivojen klubeihin liittymistä.

Risteilylle Helsingistä Tukholmaan voi lähteä mihin aikaan vuodesta tahansa, yksin tai yhdessä, ja ne ovat helposti muokattavissa omiin tarpeisiin sopiviksi. Risteilyllä arjesta irtaantuminen alkaa jo heti laivaan astuessa, ei vasta perille saavuttua.