Viron risteilyt Helsingistä vuoden jokaisena päivänä

Viron risteilyt ovat edullinen tapa ottaa irtiotto arjesta

Tuntuuko siltä että pieni loma olisi paikallaan, mutta aikaa tai rahaa ei olisi liikaa sen tekemiseen. Ei hätää , sillä risteily Viroon on melko edullinnen ja nopea tapa lähteä lomailemaan vaikka ihan vain viikonlopuksi. Tältä sivulta löydät hyödyllistä tietoa Viroon risteilemisestä.

Eckerölinella Viroon
 • Risteilyt
 • Hotellimatkat
 • Kylpylälomat
 • Reittimatkat

Alkaen vain 5€/henkilö

 • Risteilyt
 • Hotellimatkat
 • Kylpylälomat
 • Hotellimatkat

Alkaen vain 5€/henkilö

 • Risteilyt
 • Hotellimatkat
 • Kylpylälomat
 • Hotellimatkat

Alkaen vain 5€/henkilö

Eckerö Line

Eckerö Linen m/s Finlandia liikennöi Helsingin Länsiterminaalin ja Tallinnan välillä kolme kertaa päivässä. Eckerö Line on nimestään huolimatta täysin suomalainen yhtiö, jolle on myönnetty Avainlippu-merkki. Tällä hetkellä Eckerö Line onkin ainoa Suomen lipun alla Suomenlahdella Helsingistä Tallinnaan liikennöivä laivayhtiö. Hinnat Eckerö Linen laivamatkoilla vaihtelevat noin 10 eurosta ylöspäin, eli matkustamista varten et tarvitse satojen eurojen säästöjä.

Lisäksi Eckerö Line on Itämeren ainoa matkustaja-alus, joka myöntää niin matkoista kuin laivaostoksistakin bonusta S-Etukortin haltijoille. Saat matkasi asiakasomistajahintaan, kun rekisteröidyt Eckerö Linen asiakkaaksi verkkopankkitunnuksillasi, ja liität tiliisi S-Etukorttisi tiedot. Tämän jälkeen etukorttia ei tarvitse enää esittää lähtöselvityksessä.

Eckerö Line tarjoaa hyvän valikoiman erilaisia hotelli- ja kulttuurimatkapaketteja edulliseen hintaan. Lähde kulttuurimatkalle tutustumaan virolaiseen oopperaan, tai rentoudu hotellin kylpyosastolla. Hotellivalikoimasta löydät Tallinnan suosituimmat hotellit, kuten Original Sokos Hotel Virun, Nordic Hotel Forumin ja Radisson Blu Sky Hotelin. Hotelleja on myös Tallinnan ulkopuolelta, joten kannattaa tutustua kaikkiin Eckerö Linen yhteistyöhotelleihin, joita löytyy esimerkiksi Pärnusta, Tartosta ja Kuressaaresta.

Eckerö Linen matkatarjontaan kuuluvat myös vuodesta toiseen suositut Joulupaketit Tallinnaan. Pakettiin kuuluu kahden tai kolmen yön yöpyminen valitsemassasi hotellissa, missä pääset valmiiseen joulupöytään ilman stressiä kodin joulusiivouksesta tai juhlaruokailun järjestämisestä. Joulupaketin hinnat vaihtelevat 150 eurosta 290 euroon.

Eckerö Linen Päiväristeily Tallinnassa sisältää meno-paluu-laivamatkan ja maihinnousun Tallinnassa. Lähtöjä Helsingistä on joka aamu, ja paluu Helsinkiin tapahtuu saman päivän iltana. Laivamatkojen väliin jää seitsemän tuntia aikaa tutustua Tallinnan tarjontaan. Päivä Tallinnassa-matkan meno-paluun saat edullisimmillaan 12 eurolla. Edullisin matkavaihtoehto Eckeröllä on miniristeily, joka kestää 6 tuntia ilman maihinnousua Tallinnassa. Lähtö on joka päivä kello 9, ja paluu samana iltapäivänä kello 15:15.

Miniristeily on loistava tapa tutustua m/s Finlandian ravintola- ja viihdetarjontaan upeissa merellisissä maisemissa. M/s Finlandialla pääset nauttimaan myös ensiluokkaisesta kotimaisesta live-viihteestä päivittäin.

Finlandialla palvelee yhteensä kahdeksan ravintolaa ja baaria:

 • Buffet Eckerö
 • Bar Naissaar
 • Bar Paja
 • Cafeteria Satama
 • Bar Nosturi
 • Pub Telakka
 • Pub Jätkäsaari
 • Bar Laituri

Buffet Eckerö on nimensä mukaisesti laivan buffet, jossa tarjotaan monipuolinen aamiainen, päivällinen ja illallinen. Bar Naissaar on tyylikäs paikka pienelle suolaiselle tai viinilasilliselle, ja sieltä löydät myös laivan laajimman kuohuviinivalikoiman. Karaoken ystävien kannattaa suunnata kohti m/s Finlandian Pub Telakkaa, mistä löytyy noin 30 olutmerkin valikoima ja bingo. Bar Laiturissa on m/s Finlandian kesäkauden viihtyisin terassi, jolla kelpaa palvoa aurinkoa ja nauttia jäätelöstä sekä kylmistä ja kuumista juomista.

Lapsiperheiden kannattaa tutustua Cafeteria Satamaan, mistä löytyy kattava valikoima herkkuja myös erityisruokavalioille, sekä lasten leikkinurkkaus. Cafeteria Satama on jaettu kahteen kerrokseen, ja pöydistä avautuu huikea panoraamanäkymä.

Tallink Silja

Tallink Siljalla Helsingin ja Tallinnan väliä liikennöi kolme laivaa: Star, Megastar ja Silja Europa. Lähtöjä Helsingin Länsisatamasta on kuudesti päivässä. Päivä Tallinnassa -risteilylle lähtöjä on joka päivä, ja matka kestää Tallinkin Star ja Megastar-laivoilla vain kaksi tuntia. Aikaa Tallinnassa pyörimiseen jää valitusta risteilystä riippuen ainakin 2,5 tuntia ja enintään 12,5 tuntia. Mikäli haluat lyhyemmän risteilyn, voit turvautua yhden illan iltaristeilyyn Itämerellä. Lähdöt maanantaisin ja keskiviikosta sunnuntaihin Helsingistä kello 18:30 Silja Europalla, laivanvaihto Tallinnassa ja paluu jo samana iltana kello 22:30. Perinteisten hupiristeilyjen ystävän kannattaa suunnata huomionsa kohti Silja Europan 22h huviristeilyä.

Silja Europalla on lähtöjä Helsingin Länsiterminaali 1:sta Tallinnaan joka ilta kello 18:30. Silja Europan huviristeily kestää 22 tuntia, eli paluu Helsinkiin on seuraavana päivänä kello 16:30. Risteilyyn sisältyy noin 4 tuntia maissaoloaikaa Tallinnassa. Silja Europalta löytyy viihdettä jokaiseen makuun. Sunnuntaisin Europalla nautitaan iskelmästä, torstaisin jorataan perinteisen diskomusiikin tahdissa. Kerran kuussa järjestettävä Club 55-risteily tarjoaa tanssin taikaa hieman varttuneemmalle väelle. Rentoutushetkiä varten kannattaa suunnata kohti Silja Europan 12. kannella sijaitsevaa kylpyläosastoa, jolta löydät niin saunat, porealtaat kuin uima-altaatkin koko perheen käyttöön. Samalla kannella sijaitsee myös Tallinkin kauneushoitola, josta varaat näppärästi esimerkiksi jalkahoidon tai ripsienvärjäyksen edulliseen hintaan.

Tallink Shuttle -laivat, eli Star ja Megastar lähtevät Länsiterminaali 2:sta. Megastarilla matkustaessa kannattaa tutustua etenkin laivan huikeisiin shoppailumahdollisuuksiin. Kansilta 7 ja 8 löydät Itämeren suurimman, 2800 m2 kokoisen Traveller Superstoren. Traveller Superstore -myymälästä löytyvät niin alkoholi- ja tupakkatuotteet kuin vaatteet, kosmetiikka ja hajusteet huippumerkeiltä, kuten Tommy Hilfiger ja Guess. Kannella 8 sijaitsee lisäksi Lobby Shop -kioski, jossa myydään ruoka- ja juomatuotteita, elektroniikkaa ja matkamuistoja. Megastarille voi varata viiden tunnin ostosristeilyn auton kanssa tai ilman. Ostaessasi enemmän säästät: ostostesi summan ylittäessä tietyn summan, olet oikeutettu ostohyvitykseen. Megastarin ostosristeily Helsingistä joka päivä 10:30 – 15:30 ja 16:30 – 21:30.

Tallinkin Star-laivalla varsin erikoista on Itämeren ainoa edestakaisin seilaava Burger King -ravintola, jossa on lähes 300 asiakaspaikan lisäksi myös take away. Kannella 8 sijaitsevassa à la carte -ravintolassa pääset nauttimaan makuelämyksistä upeita merellisiä maisemia ihaillen. Tallink Star -laivan klo 7.30 vuorolla Helsingistä perjantaista lauantaihin tarjoillaan à la carte -ravintolassa Sparkling Breakfast – tämä aamiainen sisältää lämpimän aterian suoraan pöytään tarjoiltuna, sekä noutopöydän, josta löydät kahvia tai teetä, mehua, smoothieta, jogurttia, leivät ja leikkeleet, sekä pientä makeaa jälkiruoaksi. Erityisen tästä laiva-aamiaisesta tekee se, että sen alkuun on aikuisille tarjolla lasillinen kuohuviiniä.

Viking Line

Viking Linen Viking XPRS liikennöi päivittäin Helsingin ja Tallinnan välillä. Viking XPRS kulkee kahdesti päivässä Helsingin Katajanokan satamasta Tallinnan satamaan, ja tarjoaa samalla loistavat puitteet niin päiväristeilyille, reittimatkoille, kokousmatkoille kuin shoppailulle ja herkuttelullekin. Vuosi 2018 on Viking XPRS:lle juhlavuosi, sillä se lähti neitsytmatkalleen 10 vuotta sitten, huhtikuussa 2008. Vuonna 2017 laivaa uudistettiin Landskronan telakalla sujuvammaksi ja entistä viihtyisämmäksi. Näkyvimmän uudistuksen kävi läpi kannella 7 sijainnut Dance Pavillion. Tila päivitettiin lattiasta kattoon tilavammaksi päivä- ja yöelämän keskukseksi, jonka uudeksi nimeksi valikoitui Club X. Juhlavuoden kunniaksi Viking XPRS:llä matkustetaan entistäkin edullisemmin – tarjouksiin voi tutustua Viking Linen sivuilla!

Erilaisia ruoka- ja juomapaikkoja Viking XPRS:ltä löytyy yhteensä kuusi. Perinteinen laivan buffet tarjoaa herkullisen aamiaisen, brunssin, päivällisen ja illallisen. Kaikissa buffetin kattauksissa on huomioitu myös vegaaniset ruokailijat. Wine & Dine on Viking XPRS:n á la carte -ravintola, jonka listalta löydät sekä kaikkien rakastamat klassikot että tämän hetken trendikkäimmät ateriat. Kevyempää ruokailua varten kannattaa vierailla laivan Blue Delissä, jossa on myynnissä esimerkiksi salaatteja, voileipiä ja täytettyjä panineja, joiden hinnat määräytyvät kassalla aterian painon mukaan. Perinteistä, lämmintä pubihenkeä Viking XPRS:llä edustaa Viking's Inn, joka tarjoaa roiman valikoiman erilaisia laadukkaita oluita ja pubiruokia.

Viking Linen perinteinen Päiväristeily Tallinnaan sopii matkailijalle, jolle itse matka on yhtä tärkeä kuin määränpää. Lähtö tapahtuu lounasaikaan, ja paluu satamaan saman päivän iltana. Aikaa Tallinnaan jää 3,5 tuntia, sunnuntaisin 2 tuntia. Jos taas haluat tutustua Tallinnaan hieman paremmin, ja vietät aikaa mieluummin maalla kuin merellä, kannattaa tutustua Viking Linen Päivä Tallinnassa -matkoihin. Lähdöt ovat iltaisin Helsingistä, ja hintaan kuuluu yöpyminen laivan hytissä menomatkalla. Perillä on kokonainen päivä aikaa Tallinnan aktiviteeteille, ja illaksi pääsee kotisatamaan. Miniristeilyyn ei sisälly maihinnousua Tallinnassa. Miniristeily lähtee Helsingistä illansuussa, ja paluu on seuraavana aamupäivänä – miniristeilyä voisi hyödyntää siis vaikkapa edullisempana vaihtoehtona hotellille Helsingissä.

Erityisesti lapsiperheille Viking XPRS on oiva valinta risteilyalukseksi. Kaikki alle 12-vuotiaat lapset matkustavat aikuisen seurassa Viking Linellä ilmaiseksi. Alle 6-vuotiaat lapset myös syövät ilmaiseksi laivan buffetissa, ja 6 – 17-vuotiaat maistelevat buffetin herkkuja alennetuin hinnoin. Pienille matkustajille on tarjolla omat leikki- ja pelitilat kansilla 7 ja 8. Kannen 8 keulassa sijaitsevassa leikkihuoneessa on pallomeri, leluja ja pelejä, ja lisäksi ohjattuja leikkihetkiä ja ohjelmaa luotettavan leikinohjaajan seurassa. Aivan leikkihuoneen tuntumassa sijaitsee Ville Viking Family Café -perhekahvila. Videopelien ystäviä hemmotellaan kansilla 7 ja 8 erillisillä videopelihuoneilla, jotka sijaitsevat Red Rosessa, heti sisäänkäynnin vasemmalla puolella.

Mitä tulee muistaa ennen risteilyä?

Ennen risteilyn varaamista kannattaa ottaa selvää laivayhtiön ikärajoista ja säännöistä. Esimerkiksi Tallinkilla risteilyjen, yöreittimatkojen ja hotellimatkojen ikäraja on 18 vuotta, ellei alaikäinen matkusta huoltajan tai tämän valtuuttaman, vähintään 25-vuotiaan perheenjäsenen tai valvojan seurassa. Eckerö Linellä alle 18-vuotiaat voivat matkustaa ainoastaan huoltajan tai tämän kirjallisesti valtuuttaman, vähintään 22-vuotiaan valvojan seurassa. Viking Linen Helsinki-Tallinna -risteilyillä ikäraja on joka päivä 18 vuotta. Koska ikärajat vaihtelevat laivayhtiöiden välillä, on suotavaa ottaa säännöistä selvää etukäteen vaikkapa laivayhtiön omilta sivuilta. Jos säännöt jäävät vähänkään epäselviksi, kannattaa mieluummin ottaa yhteyttä yhtiön asiakaspalveluun kuin ottaa turhia riskejä matkan kannalta.

Myös muihin laivayhtiön sääntöihin on syytä tutustua ennen lähtöä. Tallinnan risteilyjen kohdalla tarpeellista lienee myös mainita, ettei alkoholijuomia ole luvallista tuoda Virosta Suomeen aivan rajattomasti. Tuotteet on tuotava Suomeen itse tai samassa ajoneuvossa, jolla itse saavut Suomeen. Tarvittaessa alkoholia saa omaan tarpeeseen tuoda enemmänkin (esim. juhliin), mutta sinun on tarvittaessa kyettävä todistamaan käyttötarkoitus Suomen Tullille. Suomeen alkoholia Virosta saa 18 vuotta täyttänyt pääsääntöisesti tuoda, mutta vahvuudeltaan yli 22 % alkoholijuomia saa tuoda ainoastaan 20 vuotta täyttäneet henkilöt. Tarkemmat ohjeet kannattaa tarkistaa Suomen Tullin sivuilta, mutta tässä lueteltuna tullin antamat ohjetasot alkoholijuomien tuonnille:

 • 110 litraa olutta (yli 0,5 %)
 • 10 litraa muita alkoholijuomia (yli 1,2 %)
 • 20 litraa välituotteita (max 22 %)
 • 90 litraa viiniä, josta kuohuviiniä saa olla 60 litraa

Kiitos Euroopan Unionin jäsenyyden, ei Suomesta Viroon matkustamista varten tarvita viisumia. Passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti on kuitenkin oltava mukana, ja vieläpä voimassa oleva sellainen. Ajokortti ei kelpaa matkustusasiakirjaksi. Mikäli matkustat Suomesta Viroon auton kanssa, kannattaa ottaa huomioon kohdemaan pakolliset varusteet. Baltian maissa kulkuneuvossa tulee olla kansallisuustunnus, eli FIN-tarra tai EU-rekisterikilvet. Muut kohdemaan ajoneuvoja koskevat suositukset ja säännöt kannattaa vielä ennen matkaa käydä tarkistamassa esimerkiksi Autoliiton sivuilta. Kannattaa myös tarkistaa, ettet jätä autoon varashälytintä päälle jättäessäsi ajoneuvosi autokannelle – laivan liike voi laukaista hälyttimen, eikä autokannelle välttämättä olekaan pääsyä laivamatkan aikana.

Jos matkustat lemmikkisi kanssa, tarkista laivayhtiösi säännöt asiaan liittyen. Esimerkiksi Eckerö Line toivottaa lemmikit tervetulleiksi laivoilleen, mutta ravintola- tai baaritiloihin ei karvaisilla ystävillä ole asiaa. Viking Linella on lemmikkiasiassa sama linjaus, mutta tarkennuksena, että opas- ja avustuskoirien läsnäolo sallitaan myös ravintoloissa ja baareissa. Laivayhtiösi linjauksesta riippumatta otathan huomioon myös sen, että EU-maiden välisissä kuljetuksissa vaaditaan lemmikkieläinpassi.

Laivalle lähtiessäsi muista varata myös tarpeeksi aikaa lähtöselvitykseen. Eckerö Linellä lähtöselvitys sulkeutuu 30 minuuttia ennen laivan lähtöaikaa, Viking Linellä ja Tallinkilla 20 minuuttia ennen lähtöä. Jos jonottaminen ei houkuttele, Tallinkilla voit tarvittaessa tehdä lähtöselvityksen netissä etukäteen!

Mitä Virossa voi tehdä?

Oletko aikeissa varata Päivä Tallinnassa -risteilyn yksin tai perheen kanssa? Mietityttääkö, riittääkö tekeminen varmasti koko päiväksi? Ei syytä huoleen. Tallinnasta löytyy menoa ja meininkiä varmasti jokaiseen makuun. Loppuvuoden vetonaulana toimii Tallinnan perinteikäs, vuodesta 1991 asti lumonnut joulutori. Tallinnan joulutori ja joulumarkkinat avautuvat lauantaina 24. marraskuuta Raatihuoneentorilla, ja viimeinen aukiolopäivä on 5. tammikuuta. Tuolla aikavälillä tori on auki joka päivä, kello 10 – 19. Joulutorilla on myynnissä erilaisia käsitöitä, sekä joulu- ja perinneruokia aina pipareista hapankaaliin. Joulumarkkinoiden maskottina toimii yksinoikeutetusti itse joulupukki. Torin sydän on kuitenkin Euroopan ensimmäinen joulukuusi, aina vuodesta 1441.

Tallinnan ravintolatarjonta on todella monipuolinen, etenkin jos vertaa kotimaan kaupunkien vastaaviin. Olitpa sitten eurooppalaisen, aasialaisen tai vaikka afrikkalaisen keittiön ystävä, löytyy Tallinnasta varmasti sopiva ravintola. Määrällisesti eniten ravintoloita löytyy Vanhastakaupungista ja sen välittömästä läheisyydestä. Kokeilun arvoisia ravintoloita Vanhassakaupungissa ovat esimerkiksi ravintola Leib Uus-kadulla, ravintola Cru, joka sijaitsee yhdessä Tallinnan vanhimmista taloista, sekä keskiaikainen ravintola Olde Hansa. Lisää ravintoloita hieman hintavamman Vanhankaupungin ulkopuolelta löytyy esimerkiksi Rotermanni-keskuksesta ja satamasta. Rotermannissa palvelee esimerkiksi korkeatasoinen ravintola Alter Ego, jossa pääset nauttimaan yksinkertaisista, mutta laadukkaista aterioista, joissa näkyy erityisesti Välimeren alueen raaka-aineiden vaikutus ja inspiraatio.

Unescon maailmanperintöluetteloon lisätty Tallinnan vanhakaupunki on kokemisen arvoinen pala keskiaikaista Viroa. Vanhankaupungin nähtävyyksiin kuuluu esimerkiksi Tallinnan vuonna 1404 valmistunut kaupungintalo, joka on koko Pohjois-Euroopan vanhin edelleen käytössä oleva kaupungintalo. Vanhastakaupungista löytyy myös yksi maailman vanhimmista edelleen käytössä olevista lääkekaupoista, Raadinapteekki (Revali raeapteek). Apteekin yhteydessä on pieni museo, jossa pääset tutustumaan vanhanajan lääkkeisiin ja toimintatapoihin. Pühavaimu eli Pyhän hengen kirkko sijaitsee Raadinapteekin takana, ja sen barokkityylinen torni kuuluu kaupungin kuvatuimpiin kohteisiin. Neuvostoajoista kiinnostuneelle vinkkinä Lai- ja Pikk-katujen välissä sijaitseva entinen KGB:n päämaja, missä turisteilla on mahdollisuus tutustua kellarityrmiin, joissa epäillyt odottivat kuulusteluja.

Jos matkaseurueeseen kuuluu lapsia, Tallinnan eläintarha on ehdoton hitti. Eläintarha sijaitsee Saku Suurhallin ja kauppakeskus Rocca Al Maren läheisyydessä. Tallinnan eläintarhasta löytyy sellaisiakin eläimiä, joita ei kotimaan Korkeasaaressa pääse näkemään, kuten norsuja, sarvikuonoja ja jääkarhuja. Kesäisin on avoinna lasten eläintarha, jossa pääsee silittelemään pieniä eläimiä, kuten kaneja, marsuja ja vuohia. Lapsia kiinnostaa myös Tallinnan keskustan ulkopuolella sijaitseva Nõmmen seikkailupuisto, mistä löytyy erilaisia kiipeilyratoja sekä aikuisille että lapsille. Alle 115-senttisille naperoille seikkailupuisto tarjoaa vähemmän hurjia keinuja, matalia riippusiltoja ja omia köysiratoja. Seikkailupuisto on auki huhtikuusta lokakuuhun, ja kesäkuukausina puisto on auki klo 10 – 19.

Yhteenveto

Helsingin satamasta Tallinnan suuntaan liikennöivät kolme laivayhtiötä tarjoavat loistavat puutteet rentouttavalle lomailulle, jokaiseen makuun. Vietätpä aikasi mieluiten köllöttelemällä laivan aurinkoterassilla tai tanssilattialla viilettämällä, löydät varmasti mieleistä tekemistä risteilyllä. Voit ottaa pikaisen pyrähdyksen laineilla valitsemalla miniristeilyn, tai viettää päivän tutustuen virolaiseen kulttuuriin Päivä Tallinnassa -matkalla. Kolmella yhtiöllä Tallinnaan matkaavia laivoja on yhteensä viisi, joista jokaisella on omat erikoisuutensa.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Suunnittele reissusi ainakin sen mukaan, kuinka paljon haluat käyttää aikaa ja rahaa, ja matkustatko kenties lasten, ystävien, puolison vai lemmikin seurassa. Tallinnassa pärjää pitkälle jo englannin kielellä, mutta mitä kauemmas keskustasta ajaudut, sitä helpompaa kommunikointi on, jos osaat edes muutaman virkkeen verran kohdemaan kieltä. Tere tulemast Tallinnasse!