Ota ilo irti 22 tunnin risteilyllä Tallinnaan

Lomaa arjen keskellä – 22h risteily Tallinnaan

Helsingin Länsiterminaalista lähtee 22 tunnin huviristeilyjä Tallinnaan päivittäin. Tällaiselle alle vuorokauden mittaiselle irtiotolle ehtii loistavasti lähteä vaikkapa tavallisena viikonloppuna. 22h risteily Tallinnaan on loistava tapa saada pientä luksusta omaan arkeen!

  • Silja Europa

Alkaen vain 5€/henkilö

  • Silja Europa

Alkaen vain 5€/henkilö

Millainen on 22h risteily Tallinnaan?

Tallink Silja järjestää päivittäin 22 tunnin huviristeilyjä Tallinnaan. Laiva lähtee Helsingin Länsiterminaalista joka ilta klo 18.30. Risteilyllä suurin osa ajasta vietetään laivassa, mutta maissakin ehtii Tallinnassa olemaan noin neljän tunnin ajan. Maihin pääsee lähtöä seuraavana aamuna klo 8.00 ja laiva lähtee takaisin Suomea kohti klo 12.10.

Neljän tunnin maissa oleskelun aikana Tallinnaan ei luonnollisestikaan ehdi tutustua kovin perusteellisesti, joten on järkevää suunnitella etukäteen, mitä Tallinnassa haluaa tehdä. Maissa voi käydä esimerkiksi pikaisesti ostoksilla ja syömässä tai tutustua pariin nähtävyyteen. Tallinnasta löytyy onneksi paljon nähtävää ja ostosmahdollisuuksia sataman läheltäkin, joten neljässä tunnissa ehtii halutessaan tehdä melko paljonkin.

Koska 22 tunnin risteilyillä vietetään paljon aikaa laivassa, on laivalla yleensä tarjolla monenlaista viihdettä. Ohjelmassa voi olla esimerkiksi bingoa, musiikki- ja tanssiesityksiä sekä näytelmiä. Lisäksi laivan yökerhossa on yleensä iltaisin soittamassa DJ.

Hyvä ohjelmatarjonta on vain yksi monista syistä 22h risteilyn valitsemiseksi, muita syitä ovat esimerkiksi:

  • 22h risteilyt ovat yleensä risteilyistä edullisimpia
  • 22h risteilylle ehtii lähteä vaikkapa tavallisena viikonloppuna
  • Tallinnaankin ehtii tutustua pikaisesti ja siellä voi tehdä vaikkapa halpoja ostoksia
  • Laivalla pääsee nauttimaan runsaasta buffetista

Risteilyjen ruokatarjoilut ovat yleensä vertaansa vailla. Varsinkin risteilyjen buffet-pöytä on asia, joka painuu yleensä jokaisen matkaajan mieleen. Buffetissa pääsee nautiskelemaan todella laajasta ruokatarjonnasta todella edullisesti. Mikä parasta, ruokaa ja juomaa saa tietenkin nauttia niin paljon kuin vain jaksaa. Useista laivan ravintoloista on myös miellyttävät näkymät merelle.

Mitä tehdä 22h risteilyllä?

Jos et ole ennen käynyt risteilyllä, tulet varmasti yllättymään siitä, miten paljon tekemistä laivalla on. Tekemistä löytyy moneen makuun niin lapsille kuin aikuisillekin. Tallink Siljan 22 tunnin risteilyillä on paljon järjestettyä ohjelmaa laidasta laitaan. Tallinnan risteilyjä pidetään usein bileristeilyinä, mutta rauhallisemmankin toiminnan ystäville löytyy paljon tekemistä.

Varsinkin musiikista nauttiville on tarjolla monenlaista sopivaa ohjelmaa. Laivalla soittaa päivittäin housebändi, jonka tahtiin voi halutessaan tanssahdellakin. Pubissa taas on soittamassa trubaduuri. Jos taas laulat mieluummin itse, haluat ehkäpä osallistua laivan karaokeen. Hieman vauhdikkaamman musiikin ystävien iloksi laivan yökerhossa on iltaisin soittamassa DJ, jonka soittamien biittien tahtiin on hyvä juhlia.

Lisäksi järjestetystä ohjelmasta löytyy muun muassa erilaisia näytöksiä ja bingoa. Tekeminen ei kuitenkaan suinkaan lopu tähän. Laivalla on myös kylpylä, josta löytyy sauna, porealtaita ja pieni uima-allas. Kylpylästä voivat nautiskella niin lapset kuin aikuisetkin. Lisäksi laivalta löytyy kauneushoitola, joka tarjoaa erilaisia kauneushoitoja, meikkausta, hierontaa ja kampaamopalveluita.

Himoshoppaajatkaan eivät tule pettymään, sillä laivalta löytyy useita kauppoja. Suurin kaupoista on Tax Free Superstore, josta löytyy muun muassa edullisia alkoholijuomia, savukkeita ja elintarvikkeita. Valikoimissa on useita tuotteita, joita ei maista löydä! Muita kauppoja ovat Perfume&Fashion sekä lahjatavara-, lelu- ja elektroniikkamyymälät. Jokainen löytää siis varmasti risteilyltä jotakin kotiin viemisiä.

Mitä tehdä Tallinnassa?

22 tunnin risteilyillä Tallinnassa ehtii viettää aikaa vain noin neljän tunnin verran. Onkin siis järkevää suunnitella etukäteen, mitä haluaa Tallinnassa tehdä ja nähdä. Sataman läheisyydestäkin löytyy muun muassa useita nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia ja ruokapaikkoja. Itse satamastakin löytyy pari markkinapaikkaa, joista on mahdollista ostaa esimerkiksi edullisia vaatteita ja alkoholijuomia.

Suosituin Tallinnan nähtävyyksistä on vanhakaupunki, josta löytyy monenlaista nähtävää. Vanhastakaupungista löytyy muun muassa paljon vanhoja hienoja rakennuksia, ruokapaikkoja, baareja ja matkamuistomyymälöitä. Alueen keskus on ”Raekoja plats” eli suomeksi Raatihuoneentori, jossa järjestetään muun muassa markkinoita. Raatihuoneentorin lähistöltä löytyy myös paljon muuta nähtävää, joten jos aikaa on rajallisesti, kannattaa suunnata kohti tätä aluetta.

Kulttuurinnälkäiset tulevat ilahtumaan Tallinnan laajasta museo- ja näyttelytarjonnasta. Hyvä valinta on esimerkiksi Monet2Klimt-multimedianäyttely, jossa esitellään musiikin ja ääniefektien saattelemina yli 140 maailman kuuluisimpien taiteilijoiden maalausta. Toiminnallisemmasta tekemisestä pitävät taas voivat suunnata esimerkiksi Exit Roomiin, josta löytyy useita eri teemaisia ja jännittäviä pakohuoneita. Tämä sopii loistavasti tekemiseksi esimerkiksi sadepäivälle.

Tallinnan shoppailumahdollisuudetkin ovat loistavat. Satamassa on jonkin verran ostosmahdollisuuksia, mutta jos suunnitelmissa on ostaa muutakin kuin alkoholia sekä halpoja vaatteita ja matkamuistoja, kannattaa suunnata Tallinnan keskustaa kohti. Yksi satamaa lähimpänä sijaitsevista ostoskeskuksista on Virukeskus. Virukeskuksesta löytyy laajasti erilaisia kauppoja sekä ruokapaikkoja. Myös vanhakaupunki on sopivasti Virukeskuksen lähettyvillä.

Kuka 22h risteilyjä järjestää ja mistä laivat lähtevät?

Varsinaisia 22 tuntia kestäviä risteilyjä järjestää vain Tallink Silja. Risteilyt lähtevät päivittäin Helsingin Länsiterminaali 1:sta klo 18:30. Risteily palaa samaiseen satamaan 22 tuntia myöhemmin eli seuraavana päivänä klo 16:30. Tallinnassa risteilymatkustajat pääsevät viettämään aikaa noin neljän tunnin verran klo 8.00-12.10 välillä. Länsiterminaaliin pääsee kätevästi monista Suomen kaupungeista.

Länsiterminaaliin pääsee helposti raitiovaunulla Helsingin päärautatieasemalta. Päärautatieasemalle taas kulkee junia lähes joka puolelta Suomea. Joissakin tapauksissa bussi saattaa kuitenkin olla kätevämpi vaihtoehto. Esimerkiksi jotkin matkatoimistot järjestävät bussikyytejä tietystä kaupungista suoraan Länsiterminaaliin. Satamaan autolla saapuminen on yksi vaihtoehto. Tällöin kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että maksettavaksi tulee parkkimaksu.

Millä tavoin satamaan siis kannattaisi kulkea?

  • Helsingin ulkopuolelta saapuessa juna + raitiovaunu on usein edullisin vaihtoehto
  • Rautatieasemalta voi myös ottaa taksin satamaan, mutta tämä tulee kalliimmaksi
  • Joskus tarjolla on bussikyytejä suoraan satamaan, nämä ovat helppo ja edullinen vaihtoehto
  • Oma auto on hyvä vaihtoehto isolle porukalle, mutta yksin tai kaksin matkustaessa se tulee kalliiksi

Tallinnan risteilyjä, jotka eivät kuitenkaan ole välttämättä varsinaisia 22h risteilyjä, järjestää kuitenkin useampikin yritys kuin Tallink Silja. Viking Linen valikoimista 22h risteilyä vastaa parhaiten Päivä Tallinnassa -risteily. Nämä risteilyt lähtevät Helsingistä illalla ja laivalla yövytään. Laivasta tulee nousta Tallinnaan jo klo 5.45-6.30 ja laiva takaisin Suomeen lähtee vasta klo 17.00.

Eckerö Line tarjoaa myös Päivä Tallinnassa -risteilyjä. Näillä risteilyillä ei kuitenkaan yövytä laivalla. Risteilyt lähtevät Helsingistä aamuisin ja palaavat jo saman päivän iltana. Tallinnassa ehtii kuitenkin viettämään aikaa jopa seitsemän tunnin ajan. Tämä risteily on hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin, jos kaipaa jonkinlaista piristystä arkeen, tai kun käytössä on vain yksi vapaapäivä.

Kuinka paljon 22h risteilyt maksavat?

22 tunnin risteilyille pääsee parhaimmillaan todella edullisesti. Tällainen reissu ei siis todellakaan kaada budjettia. Risteilyn hinta vaihtelee kuitenkin huomattavasti esimerkiksi viikonpäivästä riippuen. Myös erilaiset sesongit ja juhlapäivät vaikuttavat huomattavasti risteilyjen hintoihin. Esimerkiksi suositulla syyslomaviikolla hinnat ovat huomattavasti korkeammat kuin tavallisella viikolla. Lisäksi hinnat yleensä nousevat sitä korkeammaksi, mitä myöhemmin risteilyn varaa.

Tallink Siljan 22h risteilyjen hinnat lähtevät 15 eurosta hyttiä kohden. Jos hytissä on siis neljä henkilöä, risteilyn hinnaksi jää 3,75 euroa henkilöä kohden. Tästä ei reissu paljon halvemmaksi muutu. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että tällä hinnalla pääsee matkaan yleensä vain arkipäivisin ja sesongin ulkopuolella. Viikonloppuisin risteilyjä harvemmin tarjotaan 15 euron hintaan.

Lisäksi kannattaa muistaa, ettei risteilyn hinta sisällä ruokailuja, juomia tai matkoja satamaan. Risteilyn kestäessä 22 tuntia laivalla on pakko syödä ainakin pariin otteeseen ja alkoholijuomatkin nostavat kustannuksia huomattavasti. Laivalla tulee usein myös tehtyä ostoksia, jos ei muuta niin ainakin pienten tuliaisten muodossa. Halutessaan toki risteilystä selviää melko halvallakin.

Erilaisina juhlapäivinä ja muina suosittuina päivinä 22h risteilyjen hinnat nousevat jopa yli 130 euroon. Jos matkan varaa ajoissa, risteilyn voi saada varattua suositullekin päivälle alle 100 eurolla. Tavallisena viikonloppuna matkaan saattaa kuitenkin päästä jo 35 euron hintaan, varsinkin jos joustoa ajankohdasta löytyy jonkin verran ja on valmis vertailemaan hintoja.

Yhteenveto

22 tunnin risteilyt ovat loistava tapa saada pieni irtiotto arjesta pienellä budjetilla. Parhaimmillaan matkaan pääsee jo 15 euron hintaan. Risteilyn lyhyen keston vuoksi matkaan voi lähteä vaikkapa ihan tavallisena viikonloppuna. Risteilyiltä löytyy viihdettä moneen makuun ja kaiken ikäisille. Lisäksi risteilyn aikana pääsee tutustumaan Tallinnaan noin neljän tunnin ajan. Tylsää tällaisella risteilyllä ei siis varmasti tule. Jos arki siis tympii, mikset varaisi 22 h risteilyä Tallinnaan?