Risteile Helsingistä Tallinnaan vaikka vuoden jokaisena päivänä

Klassinen Tallinna valittiin yhdeksi maailman parhaista risteilykohteista

Monille suomalaisille Tallinna on jo ennestään tuttu paikka ja risteilyt sinne ovat muodostuneet klassikoiksi. Helsinki-Tallinna välillä kulkee useita laivayhtiöitä monta kertaa päivässä. Tänä vuonna, 2018, matkustajat valitsivat suositun Tallinnan yhdeksi maailman parhaista risteilykohteista Cruise Critic Cruisers’ Choice Destination Awards 2018 -kisassa.

Eckerölinella Viroon
 • Myös erilliset reittimatkat
 • Aina edullinen
 • Mahdollisuus olla pidempääkin maissa Tallinnassa
 • Monipuolista viihdettä ja maukasta ruokaa laivalla

Alkaen vain 5€/henkilö

 • Useita lähtöjä päivässä
 • Mahdollisuus yöpyä myös laivalla
 • Useita eri vaihtoehtoja laivaksi
 • Mahdollisuus kuljetukseen satamaan ympäri Suomen

Alkaen vain 5€/henkilö

 • Edulliset hinnat
 • Helppoa ja nopeaa ostaa
 • Monipuoliset aikataulut
 • Mahdollisuus lisäpalveluihin

Alkaen vain 5€/henkilö

Tallinnan risteily Helsingistä

Risteilymatkustajien Cruise Criticin sivuille lähetettyjen palautteiden mukaan Baltian ja Skandinavian parhaat risteilykohteet vuonna 2018 olivat Tallinna, Pietari, Flam, Geiranger ja Kööpenhamina. Tallinna ponkaisi listan kärkisijoille sen keskiaikaisen vanhan kaupungin, historiallisten rakennusten ja mukulakivikatujen suuren suosion saattelemana. Matkailijat pitivät arvossa myös Tallinnan kaupungin kokoa, sen monia myymälöitä ja sataman läheisyyttä keskustasta.

Kaupungin suosio on ollut kasvussa aina siitä lähtien, kun ensimmäiset laivayhteydet Helsingin ja Tallinnan välillä elvytettiin vuonna 1965, jolloin alue oli vielä osa Neuvostoliittoa. Suomalaisille matka Tallinnaan oli jo noina aikoina jännittävää, erilaista ja varsin edullista. Tallinna on niistä ajoista muuttunut paljon, mutta on pitänyt tittelinsä Hansa kaupunkina.

Helsingin ja Tallinnan välillä on nykyisin kokonaisuudessaan noin 8,5 miljoonaa matkustajaa vuodessa, ja kasvavan liikenteen vuoksi kova kilpailu on pitänyt myös risteilyhinnat alhaisina. Vuosittain tuhannet suomalaiset matkustavat Tallinnaan päiväristeilylle, ostoksille, hurvittelemaan, historialliselle kaupunkilomalle tai rentoitumaan esimerkiksi kylpylöissä.

Tallinnasta löytyy tekemistä ja näkemistä ihan joka makuun, ja sinne matkustetaan mm. seuraavista syistä:

 • Erilaiset risteilyt
 • Edulliset hinnat
 • Vilkas yöelämä
 • Historiallinen kaupunki
 • Rentouttavat kylpylät

Tallinnan risteilyjä ja pakettimatkoja on monia. Risteilyjen kattava ohjelmatarjonta on jo itsessään tapa irtautua hetkeksi arjesta, ja aluksilta löytyy paljon viihdettä suosituista artisteista ja orkestereista buffet-ruokailuun ja tax free -ostoksiin. Ostosreissuun riittää lyhyempi päiväristeily ja perusteellisemmin voi kaupunkiin tutustua ihan omaan tahtiin, sillä laivavuoroja risteilee Helsingin ja Tallinnan välillä päivittäin kymmeniä.

Laivayhtiöitä joka makuun

Mikä olisikaan parempi tapa ottaa irti arjesta, kuin napata äkkilähtö Tallinnaan. Tallink Silja, Viking Line ja Eckerö Line tarjoavat monia eri risteilyjä. Pienet ja nopeat alukset, kuten Tallink Siljan Star ja Megastar, ovat paras vaihtoehto päivän ostosmatkoihin. Tallink Siljan Silja Europa järjestää myös 22 tunnin viihderisteilyjä, jättäen aamupäivän aikaa ostoksille.

Päivässä ei kuitenkaan aina ehdi tutustua kaupunkiin. Siksi Silja Europa tekee myös hotellimatkoja Tallinkin omissa hotelleissa (Tallink City Hotel, Tallink Spa Hotel, Pirita TOP Spa Hotel tai Tallink Express Hotel). Tallinnaan voi napata myös oman auton mukaan niin päiväreissuille kuin hotellimatkoillekin, mikäli haluaa varata enemmän aikaa Tallinnassa tai vaikka hurauttaa Pärnuun.

Viking Linen Viking XPRS -alus tekee päiväristeilyjä, joissa voi iltapäivällä viettää 3,5 tuntia Tallinnassa. Päivä Tallinnassa -matkalla tutustumisaikaa taas on koko päivä. Viking Line tarjoaa myös kirjavan valikoiman hotellipaketteja niin yksittäisille lomailijoille kuin ryhmillekin. Bussit ja henkilöautot saa otettua mukaan autopaketilla. Laivalla järjestetään myös kokousmatkoja alusten kokoustiloissa ja Tallinnan kokoushotelleissa.

Eckerö Line on edullisimpia laivayhtiöitä, joilla voi risteillä Helsingin ja Tallinnan väliä. Eckerö Line tarjoaa päiväristeilyjä, hotellipaketteja ja autopaketteja. Risteilyt lähtevät Helsingin satamasta aamulla jättäen aikaa puuhata Tallinnassa 6 tuntia ennen kotiinpaluuta. Risteilyissä käytetään suomalaista M/S Finlandia -laivaa, jossa voi järjestää kokouksia tai esimerkiksi ruokailla suositussa buffetissa jopa kolmesti päivässä.

Aikatauluista

Helsingistä Tallinnaan matkustavalla on nykyään melkoinen määrä valinnan varaa aluksia, jotka lähtevät Helsingin Kauppatorin tuntumassa olevasta terminaalista ja Jätkäsaaren Länsiterminaalista. Parhaimmillaan laivoja seilaa parikymmentä kappaletta per vuorokausi, kello 7.00–23.30 välisenä aikana. Halvimmillaan reittimatkat ovat noin 20–30 euroa per suunta, riippuen matkustusajasta. Juhannus on ehdottomasti kalleinta aikaa risteillä Tallinnaan.

Tallink Silja laivayhtiön alukset lähtevät Länsiterminaalista ja ovat suosittuja ja luotettavia vaihtoehtoja. Yhtiöllä on yleensä kahdeksan lähtöä vuorokaudessa kummastakin kaupungista. Star kulkee joka päivä Helsingistä kello 07.30, 13.30 ja 19.30, Megastar kulkee joka päivä kello 10.30, 16.30, plus maanantaisin, keskiviikkoisin–sunnuntaisin 22.30 ja tiistaisin 23.30 sekä Silja Europa joka päivä kello 18.30.

Viking Line tekee matkoja Helsingin Katajanokan terminaalista kahdesti vuorokaudessa kulkevalla XPRS-aluksella. Lähdöt Helsingistä ovat kello 10.30 ja 20.30 sekä Tallinnasta takaisin kello 17.00 ja 7.00. Poikkeuksena sunnuntain lähdöt 16.12.2018 asti, jotka ovat Helsingistä kello 10.30, 19.00 ja 01.00 sekä Tallinnasta 15.30, 22.15 ja 7.00. Alkaen 17.12.2018 XPRS kulkee taas kaksi kertaa päivässä.

Eckerö Linen M/S Finlandia tarjoaa tällä hetkellä joka päivä kaksi lähtöä Helsingistä kello 9.00 ja 15.15 sekä sunnuntaista perjantaihin myös kolmannen kello 21.40. Tallinnasta päin lähdöt ovat joka päivä kello 6.00 ja 12.00 sekä maanantaista lauantaihin kello 6.00. Matka-aika on 2h 15min, ja aikoja voi räätälöidä yhteen oman maun mukaan.

Perillä Tallinnassa

Olipa mielessäsi risteily, pakettimatka, hotellimatka tai reittimatka Tallinnaan, tekemistä löytyy varmasti. Päivän ostosreissu Tallinnaan sujuu helposti ja on nopein tapa viettää minilomaa. Hintataso Virossa on edelleen jonkin verran kotimaata edullisempi, ja tax free -myymälästä löytyy aina löytöjä. Isojen kauppakeskuksien lisäksi vanhan kaupungin mukulakivikatujen putiikeista kannattaa etsiä taidetta, muotia ja designia.

Vanhan kaupungin muurin ääreltä löytyvät myös alkoholi- ja tupakkatuotteiden puodit sekä Tallinnan perinteisten käsitöiden myyjät. Loistokkaimpia ostoksia Tallinnassa ovat esimerkiksi kristalli, meripihka, korut, kengät ja laadukkaat virolaiset muotimerkit. Eniten liikkeitä, jotka turisteja kiinnostavat, löytyy aukion takaa esimerkiksi Pikk- ja Lai-kaduilta. Kauneudenhoitopalvelut ovat myös suosittuja matkailijoiden keskuudessa.

Suosittuja tuotteita/palveluita Tallinnassa ovat:

 • Taide
 • Muoti
 • Design
 • Alkoholi
 • Tupakka
 • Käsityö
 • Kristalli
 • Meripihka
 • Korut
 • Kauneudenhoito

Pidemmän aikarajan matkailijat voivat perehtyä Tallinnan sydämen sykkeeseen viettämällä kaupungissa ainakin muutaman yön. Helpoin tapa on varata hotellipakettimatka suoraan laivayhtiöiltä. Ostosten lisäksi Tallinnasta löytyy paljon muutakin tekemistä. Lomaa voi viettää esimerkiksi teatterin, musiikin, historian, kylpyläpäivän tai yökerhojen tiimoilla. Teattereista suosituimpia ovat esimerkiksi Viron Kansallisooppera Estonia ja Viron Draamateatteri.

Tallinna on tunnetusti yöelämän luvattu kaupunki, jossa bilehirmut voivat bailata kellon ympäri. Tunnetuimpia yökerhoja ovat esimerkiksi Club Venus, Club Hollywood, Club Privé, Club Amigo ja Club Studio. Juhlinnan jälkeen voi pistäytyä kylpylässä aamulla hoidattamassa ja hierottamassa itseään. Niistä mainittakoon Viimsi Spa, Kalev Spa, Elemis Day Spa, Pürovel Spa ja Zen Spa.

Kalenterissa juuri nyt

Turusta avautuu vihdoin tänä talvena kauan toivottu risteilyreitti Tallinnaan. Turkulaisten toive on vihdoin toteutettu, kun Tallink Siljan Baltic Princess tekee ensimmäisen jouluristeilyn Turusta Tallinnaan 24.–26.12.2018. Ainutlaatuinen jouluristeily lähtee Turusta jouluaattona kello 15.00, poikkeaa Långnäsissä (Ahvenanmaa) kello 19.30 ja saapuu Tallinaan joulupäivänä kello 11.00. Jouluristeilyllä vaalitaan joulun perinnettä ja sen ohjelma poikkeaa normaalista.

Tallinnan Raatihuoneen perinteinen tunnelmallinen joulutori avataan puolen kuukauden kuluessa perjantaina 16. marraskuuta ja on avoinna joka päivä 7. tammikuuhun 2019 asti. Joulutorilta voi ostaa esimerkiksi virolaisia käsitöitä ja perinteisiä talven herkkuja, kuten verimakkaroita, hapankaalia, ankkaa, erilaisia kaloja, glögiä ja hehkuviiniä. Jouluinen tunnelma on taattu lukuisilla tapahtumilla ja ohjelmilla.

Maailman legendaarisimpiin rockbändeihin kuuluva Bon Jovi saapuu Tallinnaan kesällä 2019. Ensimmäistä kertaa Virossa vieraileva legenda tuo menestyksekkään This House Is Not For Sale -maailmankiertueensa Tallinnan Laululavalle sunnuntaina 2. kesäkuuta. Kiertueella kuullaan 95 eri kappaletta, kuten klassikot Livin’ On A Prayer ja You Give Love A Bad Name. Lipunmyynti alkaa perjantaina 2. marraskuuta.

Tallinnan suosittu Pimeiden öiden elokuvafestivaali PÖFF alkaa marraskuussa. Tallinnassa vuodesta 1997 järjestetty Pimeiden öiden elokuvafestivaali tuo Tallinnan valkokankaille useissa eri tapahtumapaikoissa monet kansainväliset huippuelokuvat ja Viron elokuvauutuudet. Festivaaleilla on pääohjelmisto, kolme alafestivaalia sekä elokuva- ja yhteistuotantomarkkinat 16.11.–2.12.2018 välisenä aikana. Kyseinen festivaali on Pohjois-Euroopan ainut kansainvälisen elokuvatuottajaliiton tunnustama elokuvafestivaali, joka sisältää kansainvälisen kilpailuohjelman.

Yhteenveto

Tunnelmallinen Tallinna tarjoaa risteilymatkailijalle paljon kokemista, tekemistä ja näkemistä myös talvikuukausina. Varaa siis Tallinnan risteily tai reittimatka. Valitse meno-paluu tai räätälöi itse oma kokemusmatka laivoilla, jotka kulkevat Helsinki-Tallinna välillä aamusta iltaan vuoden jokaisena päivänä.