Päiväristeily Tallinnaan on mukava tapa lähteä viettämään vapaapäivää

Miten teet onnistuneen Päivä Tallinnassa -risteilyn?

Tallinna on lähellä, ja siellä voi viettää kätevästi miniloman päiväristeilyn muodossa. Tallinnaan liikennöi Helsingistä ja Turusta päivittäin useita laivavuoroja, eli vaihtoehtoja matkantekoon löytyy. Perillä Tallinnassa voit viettää aikaa muutamasta tunnista aina 11 tunnin maissa oloon asti.

Vanha Tallinna on Pohjois-Euroopan parhaiten säilynyt keskiaikainen kaupunki. Voit kävellä Vanhankaupungin mukulakivikaduilla ja poiketa katujen varsilta löytyvissä ihanissa pikkukahviloissa. Voit seurata Tallinnan ihmisvilinää, shoppailla, käydä kauneushoidoissa ja tutustua Tallinnan nähtävyyksiin ja historiaan.

Eckerölinella Viroon
 • M/s Finlandia

Alkaen vain 5€/henkilö

 • Tallink Shuttle
 • Viking Xprs

Alkaen vain 5€/henkilö

 • Tallink Silja Star
 • Tallink Silja Megastar

Alkaen vain 5€/henkilö

Miten Tallinnaan pääsee?

Viro on liittynyt Schengen-alueeseen, joten passeja ei suomalaisilta tarkasteta. Passi tai poliisin myöntämä henkilökortti pitää kuitenkin olla mukana. Virossa on käytössä euro. Erilaisia alusvaihtoehtoja matkantekoon löytyy useita. Katamaraanit tekevät matkan nopeimmin, isoilla risteilyaluksilla taas voit nauttia laivamatkasta syöden, shoppaillen ja monipuolista ohjelmaa seuraten. Äkkilähtöjen hinnat alkavat muutamasta eurosta.

Tallinna on ympärivuotinen matkakohde. Raatihuoneentorin joulumarkkinat järjestetään 24.11.–5.1. Raatihuoneentorilla, Raekoja platsilla sijaitseva joulutori on yksi Euroopan kauneimmista joulutoreista. Raatihuoneentorin myyntikojuista hankit kaikenlaista kivaa niin pukinkonttiin kuin tuliaisiksi. Myynnissä on laadukkaita käsitöitä, käsinvalettuja kynttilöitä, joulukransseja sekä paikallisia jouluherkkuja. Ostosten lomassa voit nauttia lämmintä keittoa, hehkuviiniä ja piparkakkuja.

Tallinnan kaupungin matkailusivuilta saa tietoa mm. ajankohtaisista tapahtumista. Uusia ravintoloita perustetaan koko ajan, ja myös uusia liikkeitä ja alueita syntyy ja kehittyy usein. Takseja löytyy tolpilta esimerkiksi isojen hotellien edestä ja risteysalueilta. Taksin voi tilata puhelimitse tai käyttämällä jotakin sovellusta. Julkinen liikenne on edullista ja helppokäyttöistä.

Muista seuraavat asiat matkaa varten:

 • Valitse alus matkan tarkoituksen mukaan
 • Tallinna on ympärivuotinen kohde
 • Valitse muutama vierailukohde päivämatkalle
 • Ota kävelyyn hyvät kengät

Kun aikaa paikan päällä on rajoitetusti, pääset varmimmin vierailemaan haluamissasi kohteissa suunnittelemalla päivän ohjelman etukäteen. Mieti, missä haluat käydä ja mitä tehdä. Jos vierailet päivän aikana esimerkiksi kauneushoitolassa, varaa haluamasi hoidot etukäteen. Suunnittele muu päiväohjelma hoitojen mukaan. Selvitä muutama kiinnostava ruokapaikka etukäteen, ja varaa pöytä haluamaasi ravintolaan.

Kahvilat, ravintolat ja viinibaarit

Vanhassakaupungissa on runsaasti ravintolatarjontaa. On etnistä, keskiaikaista ja kansainvälistä paikkaa. Lyhyen matkan päässä Raatihuoneentorilta löytyy Pegasus, joka toimii kolmessa kerroksessa. Siellä on viihtyisä sisustus ja mukava tunnelma. Vanhankaupungin ytimessä sijaitseva Rataskaevu 16 on suosittu ja usein täynnä. Annokset ovat kauniita, ja ravintola on todella viihtyisä. Lisäksi palvelu pelaa moitteettomasti.

Viru Keskuksessa, Rahva Raamat -kirjakaupan yläkerrassa sijaitsee Cafe More, jonka tyyli on moderni ja suoraviivainen. Kahvilan leivos- ja pullatiskin sisällössä sen sijaan löytyy runsautta ja monimuotoisuutta. Yli 30 keittokirjaa kirjoittanut Angeelika Kang vastaa Café Moren leivonnaisista. Kang vastaa myös Kadriorgin puistoon hiljattain perustetun kahvilan, Katharinenthalin, valikoimista.

Vanhastakaupungista löytyy myös paljon pubeja, baareja ja viinibaareja. Vaikka päiväristeilyllä ollaankin, kannattaa niissä käväistä. Viinilasillisen kanssa löytyy tilattavaksi jotakin herkullista naposteltavaa. Esimerkiksi italialaisesta viinibaari Il Gallo Nerosta saa lankullisen antipastoja. Erilaisia juustoja ja salameja leikataan tiskillä annoksia varten. Tiramisua, panna cottaa ja cantuccineja löytyy, jos makeannälkä yllättää.

Tallinnan kaksi uutta ravintolakatua ovat Vanhankaupungin eteläpuolella Vana-Posti ja Rotermannin alueella Stalkeri-Käik eli Stalkerin kuja. Etenkin Rotermannin korttelin kehitys on ollut vaikuttavaa. Rotermannista löytyy useampi kiva ravintola ja kahvila, joten shoppailun päätteeksi tai lomassa voi ruokailla tai käydä kahvilla. Ravintoloita on tullut paljon myös Kalamajaan ja Telliskiveen.

Ostokset

Vaateostoksia voi tehdä persoonallisissa pikkuputiikeissa tai isoissa ostoskeskuksissa. Tallinnasta löytyy paljon samoja merkkejä kuin Helsingistäkin, mutta löytyy myös sellaisia brändejä, joita meiltä ei saa. Rotermann-korttelista löytyy esimerkiksi nuorison suosimat Bershka, Stradivarius ja Pull&Bear. Suomesta vielä puuttuvat Mohito, Terranova ja Reserved -liikkeet löytyvät Viru Keskuksesta ja muista isoista kauppakeskuksista.

Roterman City on uusi alue, josta löytyy kauppoja ja ravintoloita. Hinnat ovat nousseet, mutta kengät, alusvaatteet ja meikit ovat edelleen halvempia kuin Suomessa. Kaubamajasta ja Marks & Spenceriltä voi tehdä löytöjä. Kenkiä löytyy SHU-liikkeestä, jossa esimerkiksi Marco Tozzin kengät ovat Suomea edullisempia. Osasta tuotteita saa Partnerkaartilla 20 % alennuksen.

Tallinnasta voi löytyä sellaistakin, jota ei osaisi odottaa. Tallinnasta esimerkiksi löytyy naisten kenkiä koossa 42 paremmin kuin Suomesta. Liikkeet Tallinnassa ovat yleensä auki laajoin aukioloajoin. Parhaiten avoinna ovat ostoskeskukset, tavaratalot ja muut suuret liikkeet, joissa voi asioida joka päivä. Valintamyymälät ovat avoinna yleensä klo 8–22, mutta jotkut klo 23 asti.

Pienemmät liikkeet ovat yleensä avoinna vähän rajoitetummin. Ostoskeskukset ovat auki klo 20 tai 22 asti. Ostoskeskuksissa voi tehdä iltaisinkin ostoksia pienissä liikkeissä. Vanhassakaupungissa pienet liikkeet yleensä sulkevat ovensa klo 18–20, ja palvelevat viikonloppuisin tai ainakin sunnuntaisin normaalia lyhyemmän aikaa. Tallinnasta tuodaan tuliaisina Suomeen usein elintarvikkeita ja juomia.

Historia ja taide

Vanhassakaupungissa on monien eri alojen museoita. Museoissa voi perehtyä paikalliseen historiaan, muotoiluun, taiteeseen ja merenkulkuun. Tallinnan museot ovat pääosin kiinni maanantaisin, osa myös tiistaisin. Tavallinen aukioloaika on klo 10–18. Monet museot ovat kiinni juhlapyhinä, joita ovat Viron itsenäisyyspäivä 24.2, pääsiäinen, vappu, juhannus, uudelleenitsenäistymisen päivä 20.8, joulu ja uusivuosi.

Museoihin on melko korkeat pääsymaksut, yleensä 3–8 euroa. Hankkimalla Tallinn Cardin museoissa kiertävä saa ilmaisen sisäänpääsyn muuallekin. Sillä pääsee ilmaiseksi 40 kohteeseen, ja sillä voi ajella julkisilla ilmaiseksi. Sillä saa myös muita etuja, kuten alennuksia ravintoloissa. Tallinn Cardin voi ostaa myyntipisteistä, joita on ympäri Tallinnaa. Kortin voi ostaa myös netistä.

Taidemuseo Kumu avattiin vuonna 2006. Se on siitä lähtien ollut eräs maan johtavista museoista. Kumussa on virolaisten taiteilijoiden töitä eri aikakausilta. Siellä on hyvin esillä sekä perinteistä esittävää että modernia taidetta. Omaa tarinaansa Viron menneisyydestä kertoo näyttely, jossa esitellään neuvostoajan taidetta vuosilta 1940–1991. Kumu sijaitsee Kadriorgin puistoalueella.

Yli 100 vuotta vanha Viron Kansallisooppera Estonia sijaitsee Tallinnan keskustassa. Oopperatalossa esitetään oopperoiden lisäksi baletteja sekä musikaaleja. Oopperatalo itsessään on upea niin ulkoapäin kuin myös sisältä. Ooppera-/balettisali ei ole kooltaan suuri, mutta salissa on mukavan intiimi tunnelma. Festivaali Kultainen naamio syksyisin on yksi vuoden suurimmista teatteritapahtumista Virossa.

Kauneus ja terveys

Tallinna on täynnä kauneushoitoloita, kampaamoja ja spa-palveluita. Hoitoloissa on tarjolla omat pakettinsa myös komeudestaan ja hyvinvoinnistaan huolehtiville miesasiakkaille. Eesti Esimene Erakosmeetikakool Pärnu maanteellä on bussimatkan päässä keskustasta sijaitseva kosmetologikoulu, jonka salongissa tehdään oppilastöinä todella edullisia kosmetologi- ja parturi-kampaamopalveluita. Palveluja ovat esimerkiksi klassinen kasvohoito, kulmien muotoilu ja värjäys, hieronta ja hiustenleikkuu.

Tallinnassa on tarjolla monenlaista hierontaa. Klassisen hieronnan lisäksi löytyy mm. duaali-, syväkudos-, urheilu-, selluliitti-, aroma-, suklaa- ja hunajahierontaa, intialaista päähierontaa sekä hierontaa kuumilla kivillä. Sekä naisten että miesten manikyyrit, pedikyyrit, geelikynnet ja parafiinihoidot käsille ehtii päiväristeilyn aikana teetättää edullisesti. Jos aika riittää, niin erilaisia hemmottelupaketteja kannattaa hyödyntää.

Kauneushoitola Sinisen Salongin lähes koko henkilökunta puhuu suomea. Suomenkielentaitoinen henkilökunta on vain yksi osa loistavasti toteutettua kokonaisuutta. Sinisen Salongin tilat ovat tyylikkäät ja viihtyisät. Henkilökunta on ystävällistä ja asiantuntevaa, ja hoidot ovat ensiluokkaisia. Palveluita ovat mm. hieronnat, kasvohoidot, parafiinihoidot ja kampaamopalvelut. Sinisellä Salongilla on paljon suomalaisia kanta-asiakkaita.

Päiväristelyn aikana ehdit käydä parturissa tai kampaajalla. Kampaamo Pin-Upin kampaajamestari Jekaterina on erittäin palkittu. Hänellä on pokaalirivistö esillä salongissaan, joka sijaitsee romanttisella, hämyisällä Vaimu-kadulla Tallinnan Vanhassakaupungissa. Jekaterinan parturi-kampaamo on viihtyisä, ja sen sisustamisessa on nähty vaivaa. Monien mielestä Tallinnan kampaamoista saa parempaa jälkeä päivitetymmillä tiedoilla ja uudemmilla trendeillä kuin Helsingistä.

Yhteenveto

Voit lähteä päiväristeilylle Tallinnaan omatoimisesti, mutta niitä järjestävät myös matkatoimistot, kuten Ikaalisten Matkatoimisto, Matkapojat ja Matkavekka. Laivayhtiöistä Tallink Silja ja Eckerö Line tekevät Päivä Tallinnassa -risteilyjä Helsingistä.

Poimi parhaat tärpit tästä:

 • Päiväristeilijän ei tarvitse lähteä Vanhankaupungin ulkopuolelle
 • Vanhastakaupungista päiväristeilijä löytää kahvilat ja ravintolat
 • Sieltä löytyy myös museoita ja taidegallerioita
 • Vaatteita ja kenkiä on hyvät valikoimat Vanhassakaupungissa

Mukavaa matkaa!