Edullinen majoitus Saariselkä

Hae mökit ja hotellit SaariselälläBooking.com

Saariselkä ihastuttaa vuodesta toiseen

Naakka, pöllö, varpunen,tilhi, poro tai kettu. Mikäli tutustut edellämainittuihin nimiin loma matkallasi, onneksi olkoon, olet tutustunut Saariselän kahden tunturin väliin rakennettuun Saariselän laskettelukeskukseen.

Laskettelukeskuksen rinteen ovat saaneet nimensä mieleenpainuvasti lintujen mukaan. Kaunispään sekä Iisakkipään rinteiltä löydät naakan, varpusen tai tilhen. Siirtymäreittejä kutsutaan ketuksi, poroksi tai naaliksi.

Vaikka elämme jo 2000-lukua, on alueella edelleen vahvat kullanhuuhdonta perinteet. Saariselällä pääset kokeilemaan itse myös oman kultakimpaleen löytämistä.

Saariselän magneettimäki on yksi suosituimpia alueen nähtävyyksiä, ja uskomusten mukaan mäki on magneettinen ja se syö kaiken voiman ainakin kuorma-autojen moottoreista. Tämän toden pitävyyttä ei valitettavasti pääse testaamaan sillä magneettimäki toimii nykyään museotienä.

Saariselällä riittää tehtävää jokaiselle sinne matkaavalle. Oli oma reseptisi rentoutumiseen sitten vaellus, kalastus, lumikenkäily, kullanhuuhdonta tai yötaivaalla tanssivien revontulien ihaileminen.

Saariselkä kutsuu sinut luokseen lomailemaan!

Parhaat hotellit Saariselkä

1. Erähotelli Muotka

Haluatko yöpyä kodikkaasti  revontulikodissa tai laadukkaassa kelomökissä? Hotel Muotka tarjoaa majoittumiseen tunturiretkeilijälle ihanteellisen lomapaikan.  Hotelli sijaitsee keskellä kauneinta Lappia, Saariselän Kakslauttasessa, UKK-puiston vieressä. Hotelli sijaitsee kaukana turistikeskuksista, ja täällä voit antaa periksi rauhan tunteelle, ja rentoutumiselle. Täydelliseen lomaan taiga metsien sekä tuntureiden syleily on omiaan. Muotka hotellilta pääset vaivattomasti Saariselän laduille sekä patikkapoluille. Reitit Saariselälle sekä kansallispuistoon lähtevät suoraan erähotelli Muotkan pihapiiristä, ja ne suorastaan kutsuvat retkeilijää tutustumaan Saariselän ainutlaatuiseen luontoon. Lapin äärettömän kaunis luonto muuttuu vahvasti eri vuodenaikojen mukaan. Huomaat luonnon rikkauden ja vuodenaikojen muutokset selvemmin kuin muualla Suomessa.

Erähotelli Muotka
Booking.com Arvosana
Booking.com
Parhaat puolet
 • Ainutlaatuinen majoitus
 • Eräreiteille suoraan hotellin pihapiiristä
 • Herkullinen ruoka

Ainutlaatuinen majoitus

Erähotelli Muotkan ainutlaatuisesti ja tasokkaasti sisustetut huoneet kutsuvat lomailijaa rentoutumaan keskelle kauneinta Lappia. Huoneet on sisustettu kauniin idyllisti ja voitkin aistia huoneissa aidon lappilaisen tunnelman. Voit majoittua kodikkaasti sisustetuissa hotellihuoneissa, laadukkaissa kelohonkamökeissä tai revontulikodissa. Iglut on varustettu lasikatolla, jolloin voit katsoa sängyssä maaten revontulien tanssista yötaivaalla. Pitkän päivän päätteeksi pääset nauttimaan perinteisen suomalaisen saunan lempeistä löylyistä.

Eräreiteille suoraan hotellin pihapiiristä

Saariselän kaunis luonto kutsuu tunturilomailijaa nauttimaan erämaan kauneudesta. Luonto valloittaa lomailijan mielen sekä sielun. Eräreiteille pääsee suoraan hotellin pihapiiristä.

Talvella voit tutustua koskemattomaan, lumivaippaan kääriytyneestä luonnosta hiihtäen tai lumikenkäillen. Kaukana katuvalojen loisteesta voit ihailla eturivinpaikoilla kirkkaalla yötaivaalla loimuavista revontulista.

Talvella voit hakea rauhoittumista ja rentoutumista kammoksotusta kaamoksesta. Kaamoksen aikana aurinko ei nouse missään vaiheessa horisontin yläpuolelle. Valoa kaamokseen luovat valkoiset puhtaat lumihanget ja kinokset, sekä yötaivaalla loistavat revontulet.

Elämykselliset poro ja huskysafarit tarjoavat ikimuistoisia hetkiä Saariselän luonnossa. Syksyllä luonnon oma väriloisto lumoaa ruskaretkeilijät ihastelemaan erämaan eri punaisen sävyjä. Kesällä luonnonvaloa tulvii kehoon ja mieleen vuorokauden ympäri, pääset ihmettelemään Lapin yötöntä yötä, keskiyön aurinkoa. Saariselällä yötön yö kestää toukokuun lopusta aina heinäkuun loppupuolelle asti. Voit nauttia yöttömästä yöstä hiljaa paikallaan, tai esimerkiksi yön yli kestävillä safareilla.

Herkullinen ruoka

Pääset käynnistämään päiväsi terveellisellä aamiaisella Erähotellin ravintolassa. Nauti hotellissa Lappilaisia ruokia ja herkkuja. Kipakka talvipäivä huipentuu herkulliseen ja suussasulavan poronkäristykseen sekä höyryävän kuumaan kahviin, ehkä perinteisesti kuksasta nautittuna.

2. Lapland Hotels Riekonlinna

Lapland Hotel Riekonlinna sijaitsee keskellä tunturikylää, Urho Kekkosen kansallispuiston vieressä. Kansallispuisto on perustettu vuonna 1983, tämä 2250 neliökilometrin suuruinen alue on tärkeä osa alueen matkailua sekä luontoa. Laplands Hotelli Riekonlinnasta löytyy lukuisia eri majoitusvaihtoehtoja. Voit valita haluatko nukkua hotellihuoneessa, lomahuoneistossa vai hemmotella itseäsi ja matkakumppania sviitissä. Korkeatasoisista lomahuoneistoista on vain 100 metrin matka päärakennukseen.

Booking.com Arvosana

Booking.com
 • Ravintola
 • Hyvät hiihtomahdollisuudet
 • Hiihtovälinevuokrausta/ Suksivarasto
 • Maksuton pysäköinti
 • Ilmainen wifi
 • Lemmikkieläimet sallittu
 • Perhehuoneita
 • Sopii liikuntarajoitteisille

Ravintola

Hotellin ravintolassa pystyt täyttämään vatsasi Lapin herkuilla, sekä nauttimaan pohjoisen mauista. Aamu käynnistyy idyllisessä ravintolassa, aamiaisesta nauttien.

Lounaalla tai päivällisellä pääset nauttimaan muun muassa lappilaisia riistaherkkuja. Miltä kuulostaa kylmäsavustettu poro, napapiirin kuha, pikkelöity haapasieni, poronkäristys tai porotartar?

Hyvät hiihtomahdollisuudet

Hotellilta on erinomainen mahdollisuus lähteä nauttimaan ympäröivästä luonnosta. Hiihtoladut löytyvät hotellin välittömästä läheisyydestä. Talvisin hiihtoladut johdattelevat sinut hoidettuja hiihtolatuja pitkin ihastelemaan valkoiseen lumeen pukeutuneita puita. Saariselältä löytyy 200 kilometrin latuverkosto, joista 34 kilometriä on valaistuja latuja. Sopivassa suhteessa hiihtoa Saariselän mahtavissa maisemissa, herkullista ruokaa, rentoutumista takkatulen äärellä sekä lämmittelyä suomalaisessa saunassa. Voit olla varma, että arjen murheet unohtuvat ja mieli rentoutuu. Lappilaista mindfullnesia parhaimmillaan!

Hiihtovälinevuokrausta/ suksivarasto

Hiihtolenkin jälkeen sukset on helppo varastoida yön ajaksi hotellissa sijaitsevaan suksivarastoon. Lisäksi alueella on mahdollista vuokrata hiihtovälineitä. Näin pääset nauttimaan Lapin suosituista hiihtoladuista ja laskettelurinteistä.

Maksuton pysäköinti

Alueella on ilmainen pysäköinti. Näin omalla autolla tulevat voivat kätevästi pysäköidä auton, ja aloittaa lomanvieton.

Ilmainen wifi

Hotellihuoneissa on saatavilla ilmainen wifi

Lemmikkieläimet sallittuja

Lemmikkieläimet ovat sallittuja hotelli Riekonlinnassa. Lemmikkieläimestä on mainittava varauksenteon yhteydessä, ja siitä veloitetaan erillinen maksu.

Perhehuoneita

Hotelli Riekonlinna sopii myös lapsiperheiden lomanviettokohteeksi. Hotellissa on saatavilla erityisesti lapsiperheille suunnattuja perhehuoneita. Lisäksi hotellista on lainattavissa lautapelejä sekä palapelejä. Hotellin sisätiloista löytyy lapsille oma leikkialue.

Sopii liikuntarajoitteisille

Hotellissa on suunniteltu huoneita ja palveluja liikuntarajoitteisille. Hotellin kerrosten välillä kulkee hissi, joka helpottaa sisätiloissa kulkemista. Hotellissa on käsituilla varustettu WC.

Näettävää ja koettavaa

Alueella riittää tekemistä ja näkemistä koko lomaksi, koko perheelle. Voit nauttia säännöllisesti järjestettävistä Live-musiikkitapahtumista. Aktiivisille liikkujille tekemistä tarjoaa pyöräretket, kävelykierrokset, melonta tai ratsastus. Rauhallisempaan aktiviteettiin tekemistä tarjoaa keilailu, kalastus tai patikointi. Halusit viettää aikaasi sitten rauhallisemmin tai vauhdista nauttien,tarjoaa hotellin yhteistyökumppani Lapin Safarit tekemistä jokaiselle.

3. Star Arctic Hotel

Kaunispään huipulla sijaitseva Star Artic Hotel tarjoilee isoista ikkunoistaan avautuvaa näkymää Urho Kekkosen kansallispuiston tuntureille. Näkymä vaihtelee vuodenaikojen mukaan, näet tunturit verhoutuneena valkoiseen lumivaippaan ja ruska-aikana väri vaihtelee punaisen eri sävyissä. Hotellista on helppo suunnata suoraan laskettelurinteisiin, tai nauttia vauhdin huumasta pulkkamäessä. Itse hotelli on arkkitehtuurista taidonnäytettä parhaimmillaan, ja se sulautuu saumattomasti ympäröivään luontoon ja ympäristöön.

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

 • Huoneet
 • Ravintola
 • Wellness
 • Ilmainen wifi
 • Lemmikkieläimet sallittu
 • Maksuton pysäköinti
 • Ystävällinen palvelu

Huoneet

Haluat yöpyä sitten maisemasviitissä, maisemasviitissä joka on varusteltu omalla saunalla vai haluatko tutkia Lapin yötaivasta sängyssä maaten? Jälkimmäinen onnistuu valitsemalla majoitusvaihtoehdoksi lasikattohuoneen. Valitse mieluisesi majoitustyyli Star Artic hotellista, ja voit aloittaa ikimuistoisen lomasi Lapissa! Kahdessa kerroksessa sijaitseva maisemasviitti on tehty Lapin kauniin luonnon ihailuun, sekä revontulien seuraamiseen. Jokaiseen huonetyypin varusteluun kuuluu oma WC sekä suihku.

Ravintola

Lähituotannon kannattaminen, sekä luonnollisten raaka-aineiden käyttäminen näkyy hotellissa sijaitsevan ravintolan ruokalistassa. Listasta löytyy Inarin järvessä kasvanutta kalaa, ja poronkäristyksessä suositaan saamelaisia porontuottajia. Pitkän päivän päätteeksi voit rentoutua Star Artic hotellissa sijaitsevassa hienostuneessa baarissa. Löydät baarin valikoimasta laajan viinivalikoiman sekä listan suosittuja cocktaileja.

Wellness

Star Artic hotellista löytyy suomalainen sauna, toisesta saunasta löytyy näköalaterassi jonne voit siirtyä vilvoittelemaan löylyjen välillä. Vilvoitellessa voit nauttia samalla kauniista näköalasta. Toisessa saunassa voi ihastella maisemia suoraan saunan lauteilta, sillä sauna on varusteltuna vertaansa vailla olevalla näköalaikkunalla.

Ilmainen wifi

Koko hotellissa on käytössä ilmainen wifi

Lemmikkieläimet sallittu

Hotelliin on sallittua tuoda lemmikkieläimiä, näistä veloitetaan kuitenkin erillinen maksu. Mainitse lemmikkieläimestä varausta tehdessäsi.

Maksuton pysäköinti

Lomalaiset jotka saapuvat Hotelli Star Articiin omalla autolla,heille on tarjolla maksuton julkinen pysäköinti.

Ystävällinen palvelu

Ainutlaatuiset näkymät kruunaa hotellin ystävällinen ja palvelualtis henkilökunta. Saapuessasi hotellille voit tuntea olosi lämpimästi tervetulleeksi. Henkilökunta tekee kaikkensa, että tunturilomasi Saariselän syleilyssä olisi mahdollisimman onnistunut.

Näettävää ja koettavaa

Loman lähestyessä voit varata etukäteen lomallesi aktiviteetteja, tai voit tehdä tarkemmat lomasuunnitelmasi myös paikanpäällä. Kesällä Lapin yötönyö kutsuu Lapin lomalaista ihailemaan sen taikaa sekä keskiyön aurinkoa

4. Santa’s Hotel Tunturi

Santa`s Hotel Tunturi sijaitsee lähellä Kaunispään ja Iisakkipään laskettelurinteitä, aivan Urho Kekkosen kansallispuiston vieressä. Ivalon lentokenttä sijaitsee 30 minuutin ajomatkan päässä. Hotellin majoitus sijoittuu kuuteen eri rakennukseen,muodostaen näin monipuolisen ja laadukkaan palvelukokonaisuuden. Voit valita majoittumisen kahden hengen hotellihuoneesta aina saunalliseen suite huoneeseen. Loman onnistuminen ei jää ainakaan majoittumisesta kiinni. Hotellissa on erinomaiset tilat järjestää erilaisia kokouksia kokouskeskus Gielaksessa. Kokoustiloja on tarjolla 300 hengelle sekä Gielaksessa sijaitsee lappilaisia makuelämyksiä tarjoava ravintola Kaltio.

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

 • Monipuolinen majoituskokonaisuus
 • Paljon nähtävää ja koettavaa
 • Keskeinen sijainti
 • Kansallispuisto
 • Lapin luonto
 • Ilmainen pysäköinti

Monipuolinen majoituskokonaisuus

Kuuden eri rakennuksen kokonaisuus tarjoaa erinomaiset puitteet onnistuneeseen lomanviettoon. Voit valita lomamajoitukseen perinteisen kahden hengen hotellihuoneen, tai lisätä yöpymiseen pienen ripauksen luksusta ja varata hotellihuoneen omalla saunalla. Mikäli kaipaat majoitukselta enemmän tilaa ja neliöitä, voit varata Santa`s Hotel Tunturin huoneiston loman ajaksi käyttöön. Huoneistoissa on erillisiä huoneita, minikeittiö sekä yhteiset suksien huoltohuoneet.

Paljon nähtävää ja koettavaa

Voit valita useista eri vaihtoehdoista kuinka haluat viettää tunturilomaasi. Perinteisten aktiviteettien sijaan, miltä kuulostaa kotakokkauskurssi? Kurssilla pääset viettämään oman porukkasi kanssa herkutteluiltaa. Ilta koostuu mukavasta yhdessäolosta, yhdessä kokkailusta,sekä lopuksi nautitte yhdessä valmistamianne herkkuja. Hotellissa on tilaussauna jota voit vuokrata illanviettoon. Näin pääsette pitkän päivän päätteeksi nauttimaan perinteisen suomalaisen saunan lämmöstä, ja vaihtaa lauteilla päivän kuulumisia.

Keskeinen sijainti

Hotellin sijainnin ansiosta voit nauttia parhaalla mahdollisella tavalla ympäröivän luonnon mahtavista maisemista. Naut luonnon rauhasta, ja rentoudu hotellin idyllissä ympäristössä. Kesäisin ja syksyisin hotellin ympäristössä on helppo nauttia patikoinnista, ja kulkea erämaan tunnelmallisia metsäreittejä. Matkalla voi maistaa solisevasta tunturipurosta raikasta vettä.

Kansallispuisto

Urho Kekkosen kansallispuisto sijaitsee hotellin välittömässä läheisyydessä. Kansallispuistoon on tehty patikointia varten uusia lähireittejä, joihin pääsee tutustumaan eri teeman mukaisesti. Teemareitit soveltuvat hyvin esimerkiksi lapsiperheille, ja perheen pienimmät voivatkin tarkkailla luontoa annetun teeman mukaisesti.

Haastavuutta hakevalle patikoijalle, kansallispuisto tarjoaa haastavampia maisemareittejä. Reitit vaativat päteviä suunnistustaitoja, pisimmät reitit voivat olla useamman päivän mittaisia. Kansallispuiston tupiin on tehtävä varaus ajoissa etukäteen.

5. Northern Lights Village

Mikä voisikaan olla parempi paikka viettää ikimuistoista lomaa Saariselällä kuin Northern Lights Village. Pääset nukkumaan tunnelmallisissa revontulikodissa, ja ihailla Lapin taianomaista yötaivasta vaikka sängyssä maaten. Kirkkaalla taivaalla voi parhaimmillaan esiintyä Lapin taikaa, ja ehkä näetkin revontulten loistetta öisellä taivaalla.

Pääset silittämään ja katsomaan majoituspaikassa olevassa poroaitauksessa olevia aitoja poroja. Kota-ravintola tarjoaa paikallisia Lapin herkkuja lomalaisille, voit lämmitellä ja rentoutua ravintolan tunnelmallisen takan äärellä.

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

 • Ainutlaatuinen kotamajoitus
 • Jääbaari
 • Poroaitaus
 • Ilmainen wifi
 • Maksuton pysäköinti
 • Sopii liikuntarajoitteisille
 • Perhehuoneita

Ainutlaatuinen kotamajoitus

Haluatko käydä nukkumaan,ja katsoa samalla pimeällä yötaivaalla loistavia tähtiä. Kesällä kotamajoitus tarjoaa ykkösrivin paikat Lapin yöttömään yöhön ja keskiyön aurinkoon. Revontulikodat ovat 29m2 suuruisia, joissa on lämmitetty lasikatto. Kodista löytyy muhkea parivuode, sekä oma wc ja suihku.

Jääbaari

Jäästä ja lumesta rakennetussa jääbaarissa nautit ainutlaatuisesta ympäristöstä. Jääbaarista voi nauttia aina joulukuusta kevääseen, baarissa on tarjolla paikallisia makuja. Ruokailu onnistuu siellä jääpöydältä, Kota-ravintolassa valmistettuja aterioita nauttien.

Poroaitaus

Majoituspaikassa sijaitsee poroaitaus,jossa pääset ihastelemaan ja silittämään poroja.

Ilmainen wifi

Majoituspaikassa on käytössä ilmainen wifi

Maksuton pysäköinti

Hotellin asiakkaat voivat pysäköidä maksutta auton majoituspaikan parkkipaikalle.

Sopii liikuntarajoitteisille

Hotellissa on tarjolla palveluita sekä huoneita liikuntarajoitteisille. Alueelle pääsee pyörätuolilla, tarkemmat tiedot kannattaa tiedustella hotellin vastaanotosta.

Perhehuoneita

Hotellissa on varattavissa perhehuoneita, ja lapsiperheille on lainattavissa lasten ulkopelivälineitä sekä sisällä pelattavia lautapelejä sekä palapelejä. Ravintolassa lapsille on tarjolla oma buffet.

Näettävää ja koettavaa

Voit tutustua paikalliseen kulttuuriin sekä  sen historiaan erikseen järjestetyllä kierroksella. Majoituspaikassa on mahdollista järjestää erilaisia teemaillallisia. Päivisin voit valita patikoinnin, pyöräretkien, keilailun tai vaikka melonnan väliltä. Luonnon hiljaisuudesta nauttii ainutlaatuisella kalaretkellä.

Vauhdinjanoisille tarjoillaan viereiseen erämaahan suuntautuvia moottorikelkkasafareita. Safarilla pääset nauttimaan Lapin kauniista, ja koskemattomasta luonnosta. Safariretket voi toteuttaa myös ilman moottorin jylinää, silloin Lapin erämaata esittelee erimittaiset husky- sekä porosafarit.

Oli valintasi sitten mikä tahansa, pääset kokemaan unohtumattomia hetkiä Northern Lights Villagessa. Varaa siis oma ainutlaatuinen lomasi, ja suuntaa nokka kohti Lapin ainutlaatuisia maisemia. Ota mukaan lomamieli ja pääset kokemaan Lapin taian.