Edullinen majoitus mökit ja hotellit Kuusamo

Hae halvat hotellit, lomamökit ja vuokramökit KuusamostaBooking.com

Unohtumaton Kuusamo

Kuusamo on elinvoimainen edelläkävijä, sekä moniarvoinen Pohjolan luontopääkaupunki. Kuusamon väkiluku vuoden 2018 alussa oli reilu 15 000 asukasta, ja Kuusamosta tuli kaupunki vuoden 2000 alussa.

Tämä elinvoimainen kaupunki sijaitsee Koillismaalla, entisen Oulun läänin koillisosassa. Syitä kaupungin menestymiseen löytyy sen toimivista palveluista, ympärivuotisesta matkailusta, puhtaan luonnon sekä sen raaka-aineiden kestävästä käytöstä. Kuusamo onkin Suomen matkailluimpia luontokaupunkeja, ja yksi sen kylistä, Ruka on Suomen suosituin hiihtokeskus. Rukasta on muodostunut elämää sykkivä tunturikylän keskusta, josta löydät kaikki hiihtäjän tarvitsemat palvelut. Kuusamo ja Ruka kutsuvat ympäri vuoden matkailijoita löytämään itsestään ison tai pienen luontoihmisen tai eräretkeilijän. Kuusamon luonto tarjoaa ikimuistoisia hetkiä sen kauniissa ympäristössä, ota itsellesi ja perheelle hetki aikaa, ja suunnatkaa lomamatkalle Kuusamoon!

Parhaat mökit ja hotellit Kuusamo

1. Ollilan Lomamajat

Ollilan lomamajat tarjoavat erinomaisen lomanviettopaikan, sen kahdeksan hyvin varusteltua mökkiä tarjoaa rauhaisan lomanviettopaikan. Ollilan lomamajojen ympäristö on jo pitkään ollut suosittu lomapaikka, saamelaiset ovat kalastanut, marjastanut sekä metsästänyt näissä maisemissa. Eikä ihme, mökkejä ympäröi kaunis luonto. Lisäksi lomamökit ovat tunnelmallisia ja lisäksi niiden vapaassa käytössä on oma vene sekä lapsille sopiva uimaranta. Valitse haluatko majoittua suojaisassa lahdessa sijaitsevassa eräsviitissä, vai mökin jossa voit ihailla aurinkoa koko päivän. Alueelta löytyy tunnelmallinen ravintola Juomuskota, jossa voit nauttia paikallisia  raaka-aineita kunnioittaen valmistettuja herkullisia ruokia. Ainutlaatuisen kota-ravintolan ainutlaatuisuus piilee sen yksityiskohdissa, voit ihailla kodan taivaalla leimuavia revontulia syys-, ja talvi-iltoina. Jokaisessa pöydässä voit nauttia tunnelmallisen takan lämmöstä. Ollilan lomamajat tarjoavat monipuolista tekemistä vuoden ympäri, talvisin voit kokeilla talvikalastusta, moottorikelkkailua, erilaisia poro-, ja huskyohjelmia tai tutustua Lapin shamaaniin. Kesäisin vaella Kuusamon kauniissa luonnossa, veneile Järvi-Kuusamossa tai tutustu päreiden tekoon pärehöylällä.

Ollilan lomamajat Kuusamo
Booking.com Arvosana
Booking.com
Parhaat puolet
 • Mökit sijaitsevat puhdasvetisen järven rannalla
 • Tekemistä ja nähtävää
 • Ravintola
 • Ilmainen wifi
 • Pysäköinti
 • Lemmikkieläimet sallittu

Mökit sijaitsevat puhdasvetisen järven rannalla

Ollilan lomamajat sijaitsevat puhdasvetisen järven rannalla, ja kaikilla mökeillä on oma yksityinen ranta. Rannan hiekkapohja on ihanteellinen lapsille, ja mökkejä ympäröivä luonto on helppokulkuista kangasmaastoa. Nauti mökin ympäröivästä hiljaisuudesta, ja Kuusamon kauniista luonnosta. Ollilan lomamökit sijaitsevat pitkähkön niemenkärjen molemmin puolin, ja alueen ravintola sijaitsee keskellä aluetta.

Tekemistä ja nähtävää

Ollilan lomamökkien omistajapariskunnan erinomainen aluetietämys on omiaan tarjoamaan ainutlaatuisia kertomuksia paikan historiasta. Haluatko sitten kalastaa, metsästää tai luontokuvata karhuja, lintuja tai yötaivaalla tanssivia revontulia. Mieleenpainuvan kokemuksen saat paikallisen Shamaanin vierailulla. Esitys rakentuu alueen historiaan ja antaa samalla katsauksen alueen lappalaisjuuriin. Ympäröivä luonto tarjoaa myös erinomaiset maastot luonnossa liikkumiseen, joko patikoiden, hiihtäen tai moottorikelkan kyydissä.

Ravintola

Tilausravintola Juomuskota on omiaan tarjoamaan kosketuksen aitoon Lappilaiseen ruokaan. Kalastajan herkkupöytä on kerännyt mainetta, sen herkullisilla resepteillä jotka pohjautuvat pitkälle perinteisiin ja pitkän linjan kokemukseen. Maittava ruoka yhdistettynä paikan ainutlaatuisuuteen takaa ikimuistoisen lomamatkan.

Ilmainen wifi

Alueella on käytettävissä ilmainen wifi

Pysäköinti

Alueella on maksuton pysäköinti

Lemmikkieläimet sallittu

Ollilan lomamökit toivottavat perheen lemmikit tervetulleiksi. Lemmikeistä voidaan veloittaa erillinen maksu, joten on hyvä mainita etukäteen lemmikistä majoitusvarausta tehdessä.

2. Original Sokos Hotel Kuusamo

Koillis- Suomen sydämessä sijaitseva kotoisa Original Sokos Hotel Kuusamo toivottaa yöpymään sen lämminhenkiseen ja kodikkaaseen hotelliin. Legendaarinen hotelli on palvellut tällä paikalla hotelliasiakkaitaan jo vuodesta 1973.  Olit matkalla yksin, ystävien tai perheen kanssa, tarjoaa Sokos Hotel Kuusamo kattavien palvelujen ympäröivän majoituspaikan. Hotelli sijaitsee Kuusamon keskustassa, kirkasvetisen järven rannalla. Aktiiviseen lomailuun hotellin sijainti mahdollistaa helpon ja vaivattoman siirtymisen Kuusamon upeille hiihtoladuille tai lenkkipoluille. Keskustan palvelut tarjoavat mahdollisuuden shoppailun Kuusamon kaupoissa. Hotelli on tehty kuusamolaisia perinteitä vaalien, ystävällinen henkilökunta toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi. Uusi lomapäivä käynnistyy erinomaisesti monipuolisen ja herkullisen aamiaispöydän äärellä. Rennosta aamusta nauttiessa voit täyttää vatsasi tuoreilla hedelmillä, vastapaistetulla leivällä sekä höyryävän kuuman kahvikupin äärellä. Ihaile samalla vieressä sijaitsevan järven kauneutta, ja hyvällä onnella voit nähdä järven pinnalla lipuvan joutsenparin.

Original Sokos Hotel Kuusamo

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

 • Sijainti
 • Ravintola
 • Wellness
 • Green key
 • Ilmainen wifi
 • Maksuton pysäköinti
 • Lemmikit sallittu
 • Liikuntarajoitteisille

Sijainti

Hotelli sijaitsee Kuusamon keskustassa, järven rannalla. Rukan hiihtokeskus on vain 20 minuutin ajomatkan päässä Sokos Hotel Kuusamosta. Kuusamon keskustan palvelut löytyvät hotellin välittömästä läheisyydestä.

Ravintola

Hotellin yhteydessä sijaitseva Hotku-ravintola tarjoaa maukkaita pihvejä sekä pastaa, voit myös nauttia ravintolassa perinteisiä ruokia. Ollin baarissa pääset nauttimaan kotimaisia oluita sekä lasillisen kuplivaa, leppoisan puheensorinan säestämänä.

Wellness

Asiakassaunat lämpenevät ruska-aikana joka iltana, pääset nauttimaan pitkän päivän päätteeksi saunan lempeistä löylyistä. Näin saat antaa kehon ja mielen levätä.Lisäksi voit varata omaan käyttöön tunnelmallisen tilaussaunan. Aktiivisille lomalaisille Hotku Dojo tarjoaa kivan ja avaran kuntoilutilan. Tila on varustettu tatamimatolla, sekä muutamalla kuntoilulaitteella. Näillä saat varmasti hien pintaan.

Green key

Hotelli sitoutuu jokapäiväisessä toiminnassaan huomioimaan sen ainutlaatuisen ympäristön ja luonnon hyvinvoinnin. Sokos Hotel Kuusamolle on myönnetty Green Key-merkki, kansainvälinen ympäristömerkki edistää kestävää matkailua. Tällä merkillä varustetussa hotellissa yöpyessään matkailija voi pienentää omaa hiilijalanjälkeään.

Ilmainen wifi

Hotellissa on käytössä ilmainen wifi

Maksuton pysäköinti

Alueella on mahdollisuus maksuttomaan pysäköintiin.

Lemmikit sallittu

Lemmikit ovat tervetulleita Sokos Hotel Kuusamoon, niistä voidaan kuitenkin veloittaa erillinen lisämaksu.

Liikuntarajoitteisille

Hotellissa on tarjolla kaksi invahuonetta, ne sijaitsevat lähellä vastaanottoa, katutasossa. Hotellissa on hissi, joka helpotta kerrosten välillä kulkemista.

3. Holiday Club Kuusamon Tropiikki

Holiday Club Kuusamon Tropiikki tarjoaa ympärivuotisia vapaa-ajan palveluita, niin lapsiperheille, kaveriporukoille kuin lapsiperheille. Monipuolisen kylpylähotellin tuntumassa sijaitsee yksi Suomen suosituimmista hiihtokeskuksista, Ruka kutsuu viihtymään ja se tarjoaa lukuisia harrastusmahdollisuuksia. Kylpylä sijaitsee hiihtokeskus Rukan ja Kuusamon välimaastossa. Haluatko viettää lomasi suositussa kylpylähotellissa vai miltä kuulostaa tilava lomahuoneisto? Molemmista pääset liikkumaan vaikka pelkässä kylpytakissa suoraan kylpylähotellin allasosastolle. Monipuolisella allasosastolla on monipuolisia luonnonkiviä sekä trooppisia kasveja. +32 asteen lämpöisissä porealtaissa voit tuntea olevasi troopiikissa, keskellä Kuusamon erämaata. Mahtavien majoitusvaihtoehtojen lisäksi Kuusamon Tropiikki tarjoaa erinomaiset harrastusmahdollisuudet kaikkina vuodenaikoina, sadepäivät kuluvat vauhdilla lapsiperheiden suositussa Angry Birds Activity Parkissa, vauhdin nälkäisille vauhdikas koskenlasku tarjoaa hurjaa menoa.

Tai patikoi Kuusamon monipuolisessa luonnossa, vieraile Oulangan kansallispuistossa tai kauniissa Ruka-tunturin maisemissa. Viihtyisä kylpylähotelli ja sen ystävällinen henkilökunta takaa onnistuneen loman Kuusamossa.

Holiday Club Kuusamo

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

 • Spa-, ja wellness-keskus
 • Huoneet
 • Erinomainen sijainti
 • Maksuton pysäköinti
 • Ilmainen wifi
 • Liikuntarajoitteisille
 • Lapsiperheille
 • Lemmikkieläimet sallittu

Spa-, ja wellness-keskus

Kuusamon tropiikin monipuolinen kylpylä kutsuu viihtymään ja rentoutumaan sen trooppisissa altaissa. Pitkän päivän päätteeksi, nauti porealtaan lämmöstä ja anna kehon ja mielen rentoutua. Kylpylä on auki joka päivä, voit nauttia kylpylässä sen perinteisestä suomalaisesta saunasta. Vauhtihirmuille kylpylän vesiliukumäki tarjoaa vauhtia ja naurua, kuntoilijoiden sykkeen kohottaa kylpylän vastavirtalaite.

Huone

Kylpylähotellissa on 120 hotellihuonetta, joista 60 on uudistettuja superior-huoneita, standard- huoneissa voit majoittua hieman tilavammin ja oman saunan lämmöstä voit nauttia suite-huoneessa. Hotellin sisäkautta pääsee kulkemaan sen yhteydessä sijaitsevalle kylpyläosastolle. Loma-asunnot tarjoavat rauhallisen majoittumisen tilavissa, omalla saunalla, terassilla sekä hyvin varustelluissa asunnoissa.

Erinomainen sijainti

Kuusamon Tropiikki sijaitsee kätevästi laskettelukeskus Rukan sekä Kuusamon keskustan välimaastossa. Haluat sitten nauttia Rukan lumivalkoisista rinteistä, ja siellä pöllyävästä puuterilumesta tai Kuusamon shoppailumahdollisuuksista. Hotellilta on kohtuullinen matka molempiin kohteisiin. Kuusamon Tropiikki sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, olet sitten matkalla omalla autolla, bussilla tai junalla.

Maksuton pysäköinti

Alueella  on omalla autolla tuleville mahdollisuus maksuttomaan pysäköintiin.

Ilmainen wifi

Alueella on käytössä ilmainen wifi

Liikuntarajoitteisille

Hotellissa on tarjolla huoneita liikuntarajoitteisille

Lemmikkieläimet

Perheen lemmikkieläimet ovat tervetulleita Kuusamon tropiikkiin, niistä veloitetaan kuitenkin erillinen lisämaksu.

4. Sininen hetki Cottage

Sininen hetki Cottage tarjoaa idylliä majoittumista Kuusamossa, järven rannalla. Voit nauttia pitkän päivän päätteeksi saunan lämmöstä, sekä ihailla sen terassilta aukeavaa näkymää viereiselle järvelle. Voit rentoutua mökillä, tai halutessasi voit nauttia alueen aktiviteeteista. Nauti soutuveneellä viereisen järven maisemista, ja halutessasi voit kokeilla kalaonnea. Tilava ja tasokas mökki tarjoaa erinomaisen paikan Kuusamon lomanviettoon. Mökki on varusteltu laajasti, löydät mökistä avoimen olohuoneen, taulu-tv;n sekä takan. Lisäksi mökissä on täysin varusteltu keittiö astianpesukone ja mikro mukaan lukien, lisäksi mökissä on erillinen ruokailualue. Ystävällinen isäntäväki toivottaa sinut tervetulleeksi ja he haluavat varmistaa että lomasi olisi mahdollisimman onnistunut. Mökin läheisyydessä sijaitseva uimaranta on matala, joka on erinomainen perheen kanssa matkalla oleville.

S

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

 • Tilava mökki
 • Rauhallinen sijainti
 • Maksuton pysäköinti
 • Ilmainen wifi
 • Lemmikkieläimet sallittu
 • Wellness
 • Tekemistä

Tilava mökki

Sininen hetki Gottage tarjoaa erinomaiset tilat Kuusamon mökkiloman viettoon, mökissä pystyy majoittumaan  maksimissaan kahdeksan henkilöä. Mökissä on kaksi erillistä makuuhuonetta, ja mökin hirsiseinät luovat sinne ainutlaatuisen tunnelman.

Rauhallinen sijainti

Järven rannassa sijaitseva mökki tarjoaa palan Suomen kauneinta luontoa. Kuusamon kaunis metsä ympäröi tilavaa mökkiä, ja mökin edustan matala hiekkapohjainen hiekkaranta takaa mielekästä tekemistä kauniiseen kesäpäivään. Kaunis mökin ympäröivä kangasmetsä tarjoaa syksyisin erinomaiset sieni ja marjamaastot.

Maksuton pysäköinti

Alueella on maksuton pysäköinti

Ilmainen wifi

Mökissä on käytettävissä ilmainen wifi

Lemmikkieläimet sallittu

Perheen lemmikit ovat tervetulleita Sininen hetki Cottageen, ja ne majoittuvat ilman lisämaksua.

Wellness

Mökki on varusteltu omalla perinteisellä suomalaisella saunalla, voitkin lämmittää sen silloin se sinulle parhaiten sopii. Saunan lämmössä lepää niin keho kuin mieli, löylyjen välissä voit vilvoitella mökin terassilla tai pulahtaa viereiseen järveen vilvoittelemaan.

Tekemistä

Mökki tarjoaa erinomaisen paikan rauhoittumiseen sekä yhdessäoloon. Halutessasi voit kuitenkin tutustua alueen luontoon patikoimalla sen tunnelmallisia polkuja ja reittejä pitkin. Voit meloa viereisellä järvellä ja kuunnella ympärillä olevaa hiljaisuutta, anna sen täyttää niin keho kuin mieli. Tämä on luonnon omaa mindfullnesia parhaimmillaan, pääset pakoon kaupungin hälinää ja kiirettä. Talvisin voit tutustua ympäröivään luontoon hiihtäen, joko tasaisella järven jäällä ja nauttia auringonsäteiden lämmöstä poskipäillä. Tai lasketella lähistöllä olevalla Rukan rinteillä, ja antaa puuterilumen pöllytä samaan tahtiin laskusi kanssa.

5. Saapungin Lomat

Majoitu Saapungin Lomien tunnelmallisissa mökeissä, ja nauti viihtyisän majapaikan monipuolisesta luonnosta. Kaupunki ja sen palvelut ovat vain 10 minuutin ajomatkan päässä. Täällä voit nauttia luonnonrauhasta, ja ihastella vieressä sijaitsevaa järvimaisemaa. Saapungin lomat tarjoavat käyttöön korkeatasoisia mökkejä, jotka sijaitsevat Saapunkijärven rannalla. Mökit ovat varusteltu terassilla, tv:llä, omalla kylpyhuoneella sekä laajasti varustellulla keittiöllä. Hyvä ja tilava mökki tarjoaa majoittumista hyvällä sijainnilla sekä kauniilla maisemilla. Voit tulla lomailemaan yksin, ystävien tai perheen kanssa.

Spa-hotelli Kuusamon Tropiikki sijaitsee vain 7 kilometrin päässä, joten jos sadepäivän sattuessa kaipaat 32-asteista poreallasta kannattaa kylpylässä vierailla iltapäivä tai vaikka koko lomapäivä. Kesäpäivät sujuvat muuten leppoisasti kalastaen, marjastaen, patikoiden läheisissä metsissä tai lähistöllä sijaitsevissa luonnonsuojelualueilla. Kalastusta varten mökeistä löytyy vene, ja kalastusluvat on valmiiksi kunnossa. Voit siis vain keskittyä saamaan suuren kalasaaliin. Talvisin Kuusamon luonto avaa lumisen hiihtoladut sekä moottorikelkkareitit sen mahtavaan luontoon. Olet matkalla millä tahansa kulkuvälineellä, pysähdy hetkeksi ja katsele ympärillä avautuvaa kaunista maisemaan. Ihastele lumivaippaan pukeutuneita puita, ja täytä keuhkot täyteen raikasta ulkoilmaa.

Saapungin lomat

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

 • sijainti
 • Tilavat mökit
 • Lemmikkieläimet sallittu
 • Maksuton pysäköinti
 • Ilmainen wifi
 • Lapsiperheille

Erinomainen sijainti

Mökit sijaitsevat rannan äärellä, luonnon keskellä, omassa rauhassa. Voit nauttia mökkien ympärillä avautuvasta kauniista luonnosta, tai sen kauniista järvimaisemasta ja ihanasta hiekkapohjaisesta matalasta uimarannasta. Kuusamon kaupunki sijaitsee vain 10 minuutin ajomatkan päässä, ja Kuusamon Tropiikkiin pääsee omalla autolla hetkessä.

Tilavat mökit

Mökit ovat tilavia, ja ne ovat varusteltu erinomaisesti vaativimmankin lomailijan makuun. Mökeissä pääsee nauttimaan saunan lämmöstä silloin kun se loma-aikatauluunne parhaiten sopii. Mökit ovat varusteltu omalla saunalla, lisäksi mökkihintoihin kuuluu veneet, kalastusluvat lähellä sijaitseville vesistöille sekä lentomatkustajille lentokenttäkuljetus. Osa mökeistä on varattu allergisille.

Lemmikkieläimet sallittu

Osaan mökeistä on mahdollista tuoda perheen lemmikki mukaan, näistä ei veloiteta erillistä lisämaksua mutta varauksen yhteydessä on hyvä mainita lemmikistä.

Maksuton pysäköinti

Alueella on maksuton pysäköinti

Ilmainen wifi

Lomamökeissä on käytössä ilmainen wifi

Lapsiperheille

Saapungin lomamökkeihin on mahdollista laittaa lapsiperheitä varten pinnasänky sekä syöttötuoli.