Romanttinen viikonloppu kahdelle

Romanttinen viikonloppu onnistuu ympäri Suomen

Syysiltojen pimetessä monen mieli alkaa haikailla lomalle. Arjen kiireet painavat, työpaikalla on vajaamiehitys syysvilustumisten vuoksi, eikä puolisoakaan ehdi nähdä kuin ohimennen eteisessä. Kesälomista tuntuu olevan ikuisuus ja talvilomatkin häämöttävät vasta hamassa tulevaisuudessa. Silti akkuja pitäisi päästä lataamaan ja mieluiten sen rakkaimman ihmisen kanssa. Mikäpä olisi enemmän paikallaan kuin yhteinen loma?

Romanttinen kahdenkeskinen loma on äärettömän helppo toteuttaa, vaikka budjetti ei olisi kovin suuri. Eikä tarvitse edes lähteä ulkomaille! Suomesta löytyy toinen toistaan tasokkaampia kylpylöitä, joissa voi viettää pitkän viikonlopun oman rakkaan kanssa nautiskellen. Kiireettömät aamut, valmiit ateriat, hemmottelevat hoidot ja lempiaktiviteetit rentouttavat mielen ja antavat energiaa pitkää talvea varten.

Mutta mistä loma kannattaa varata? Suomen kylpylätarjonta on suuri ja valinnanvaikeus voi eri sivustoja selatessa iskeä. Ei hätää, keräsimme tähän artikkeliin Suomen romanttisimmat kylpylät ja hotellit. Ole hyvä ja nauti.

Pääkaupunkiseudun romanttiset kohteet

Vantaa Break Sokos Hotel Flamingo

Lähempänä suurkaupungin sykettä sijaitseva Vantaan Break Sokos Hotel Flamingo on loistava valinta pareille, jotka romanttisen hemmottelun lisäksi kaipaavat lomaltaan myös leikkimielisyyttä, ostosten tekoa ja yöelämää. Hotel Flamingo sijaitsee samassa yhteydessä valtavan ostoskeskus Jumbon kanssa, josta löytyy laaja valikoima muun muassa merkkivaateliikkeitä, kenkäkauppoja, kultasepänliikkeitä ja sisustuspuoteja. Kylpylästä löytyy hauska vesipuisto-osasto, jossa vanhakin nuortuu vesiliukumäkiä laskien, hyppytorneista hyppien tai teema-altaissa uiden.

Rauhallisempaa tunnelmaa hakevat kyyhkyläiset voivat suunnata Flamingon Spa:n kylpyläosastolle, jonne pääsy on vain täysikäisillä. Spa-kylpylässä voi rentoutua lämmitetyillä lepodivaaneilla cocktaileja nautiskellen, virkistää kehoa ja mieltä mineraalivesialtaan porepedeissä tai saada terveen hien pintaan joistakin kylpylän kuudesta saunasta.

Tutustu ja varaa

Hotelli Haikon Kartano

Porvoossa meren rannalla sijaitseva Hotelli Haikon Kartano ja kylpylä takaa jo puitteillaan vierailijoille romanttisen tunnelman. Lähes kuninkaallisen oloinen kartano on rakennettu 1300-luvulla ja sen seinistä huokuu menneiden aikojen ylellisyys ja romantiikka. Kartanon ympäristö, josta taidemaalari Albert Edelfeltkin sai aikanaan inspiraation moniin teoksiinsa, tarjoaa pariskunnille täydelliset maisemat rakkaudentäyteisille kävelyretkille. Kylpyläosastolla voi nauttia yhteisestä ajasta porealtaassa, kuumavesialtaassa tai oleskelualtaassa. Elämyssuihkut virkistävät kylpyläpäivää ja lopuksi voi rentoutua kylpylän saunoissa, joita löytyy neljä erilaista. Rentoutumisen huipentuma on kylpylän tarjoamat useat eri hemmotteluhoidot, joihin on mahdollisuus mennä rakkaan kanssa yhdessä.

Tutustu ja varaa

Nauti pääkaupunkiseudun laajasta tarjonnasta

Pääkaupunkiseudulla ei tekeminen lopu. Alueelta löytyy kylpylöiden lisäksi paljon muitakin kohteita, joita voi kahdenkeskisen loman aikana käydä katsastamassa. Shoppailun ystäville löytyy pääkaupunkiseudulta useita eri ostoskeskuksia ja erikoisliikkeitä. Eläinystävät voivat tehdä romanttisen kävelykierroksen Korkeasaaren eläintarhassa samalla eksoottisia eläimiä tarkkaillen. Hurjapäät voivat pistäytyä Linnanmäen huvipuistossa hurvittelemassa ja kulttuurista ja taiteesta kiinnostuneet voivat vierailla esimerkiksi nykytaiteenmuseo Kiasmassa tai taidemuseo Ateneumissa sivistymässä. Illan tullen voi suunnata joihinkin pääkaupunkiseudun tasokkaista ravintoloista illalliselle.

Mikä olisikaan sen romanttisempaa, kuin pukeutua parhaimpiinsa, ehkä käydä kylpylän kampaamo-osastolla laitattamassa kampaus ja suunnata hienon päivällisen jälkeen kullan kainalossa Helsinkiin oopperaan?

Etelä-Suomen muut kylpylät

Älä myöskään unohda muita suosittuja romanttisia kylpylähotelleja Etelä-Suomessa:

Hotel & Spa Resort Järvisydän

Itäinen Suomi tuhansine järvineen on täydellinen kohde pienelle kahdenkeskiselle karkumatkalle. Rantasalmen Porosalmella sijaitseva historiallinen Hotel & Spa Resort Järvisydän tarjoaa matkailijoille satumaisen ympäristön. Järvisydämen historia ulottuu aina vuoteen 1658 saakka, jolloin se perustettiin kestikievariksi, eli sen ajan niin sanotuksi huoltoasemaksi.

Ulkoasultaan Järvisydän muistuttaa valtavaa vuoristomökkiä. Sen huoneet on sisustettu puumateriaaleilla romanttisen tunnelmallisiksi. Hotellista on mahdollisuus varata elämyshuoneita, jotka tarjoavat lomailijoille mahtavat maisemat järvelle päin. Kylpylän sisustus jatkaa huoneiden puuteemaa. Kattohirsien sanotaan olevan yli 500 vuotta vanhoja. Tämä monipuolinen mutta äärettömän kodikas, lähes unohdettu helmi kuuluu ehdottomasti Suomen romanttisten kylpylöiden kärkijoukkoon.

Järvikylpylä sopii maanläheisen sisustuksensa ja ekologisten periaatteidensa vuoksi erinomaisesti heille, joille luonto- ja ympäristöasiat ovat tärkeitä. Järvikylpylä saa suuren osan energiastaan aurinkopaneeleista ja esimerkiksi kylpylän ulkoaltaissa käytetään Saimaan vettä. Järvisydämessä pareilla on mahdollisuus harrastaa yhdessä joogaa, käydä rentouttavassa hieronnassa tai kokeilla mielenkiintoista turvehoitoa.

Kylpylän läheisyydestä löytyy Linnasaaren kansallispuisto, jota kutsutaan myös saimaannorpan kotivesiksi. Linnasaaressa voi käydä tutustumassa entisajan elämään kaskitilalla tai kavuta jylhälle Linnavuorelle, mistä avautuvat häkellyttävät maisemat Saimaalle. Illan tullen Hotel & Spa Resort Järvisydämessä voi nauttia herkullisen Kestikievarin tulimenun tunnelmallisessa Piikatyttö-ravintolassa ja tämän jälkeen suunnata Lotjabaarin karaokeen laulamaan rakkausserenadi omalle rakkaalle.

Tutustu ja varaa

Koli Relax Spa

Kahdenkeskisellä romanttisella kylpylälomallakaan ei ole pahitteeksi olla vähän isänmaallinen. Jos Suomen tunnetuimmat kansallismaisemat Kolilla eivät ole vielä tulleet tutuiksi, kannattaa lomaa lähteä viettämään Koli Relax Spa:han. Kylpylän vierestä lähtevät useat patikointireitit mahdollistavat Kolin upeiden maisemien tutkimisen omassa rauhassa. Patikointireissun lomassa on mukava grillata makkaraa ja nauttia puhtaasta Suomen luonnosta. Talvilomailijat voivat sisällyttää lomaansa laskettelua hotellin vieressä sijaitsevassa Ukko Koli-laskettelukeskuksessa. Koli Relax Spa on hiljattain remontoitu ja kylpylästä löytyy esimerkiksi valoääniallas, porealtaita, elämyssuihkuja ja ulkopalju sykähdyttävissä vaaramaisemissa. Karjalaisia meheviä perinneruokia voi illan tullen nautiskella Grill it-ravintolassa, josta aukeavat kauniit maisemat Pielisjärvelle ja ympäröiville vaaroille.

Tutustu ja varaa

Spa hotel Runni

Historian havina luo taianomaista romantiikkaa paikkaan kuin paikkaan. Vuonna 1904 kylpylätoimintansa aloittanut, ja siten Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut, kylpylä Spa Hotel Runni tarjoaa asiakkailleen runsaan määrän luonnonläheisiä ja perintekkäitä hoitoja. Kylpylä sijaitsee Iisalmessa. Runni on kautta historian ollut erittäin suosittu matkakohde, osaksi legendaarisen Ihmelähde Runnin vuoksi, jolla on jo satoja vuosia kerrottu olevan ihmeellisiä parantavia vaikutuksia eri sairauksiin. Spa Hotel Runnissa voi yöpyä joko huoneistohotellissa tai kartanohotellissa. Ravintoloita on tarjolla useampi; lounasravintolasta juhlaravintolaan. Kylpylähotellissa järjestetään asiakkaille viihdeohjelmaa jokaisena päivänä, joten Runniin voi lähteä lomailemaan milloin vain ja viihtyvyys on taattu.

Tutustu ja varaa

Länsi-Suomen helmet rakastavaisille

Kalles Inn

Hieman perinteistä poikkeavan kylpyläloman voi viettää aivan täysin luonnon keskelläkin. Vaasan lähistöllä Mustasaaressa sijaitseva Kalles Inn tarjoaa ainutlaatuisen elämyksen maailmanperintöalueen maisemissa meren äärellä. Kalles Innissä voi majoittua upeissa lasitaloissa, joista vuodenajasta riippuen voi ihailla keskiyön aurinkoa tai taivaalla leikitteleviä upeita revontulia. Kalles Innistä löytyy kolme savusaunaa, jotka kietovat saunojan lempeään lämpöönsä. Saunassa lämmiteltyään voi pulahtaa raikkaaseen meriveteen tai höyryävään paljuun. Kalles Innin A la carte-ravintolassa on mahdollisuus syödä perinteistä suomalaista herkkuruokaa tai saaristolaispöytä Klobbskatista voi poimia omia lempiruokia mielensä mukaan. Majakka, merimaisema ja luonnonläheisyys tekevät Kalles Innistä ainutlaatuisen romanttisen paikan.

Tutustu ja varaa

Kylpylähotelli Sani

Kalajoella, Kokkolan pohjoispuolella, riittää hiekkadyynejä silmänkantamattomiin. Kylpylähotelli Sani on erittäin suosittu lomakohde kaikenikäisille, mutta se tarjoaa myös loistavat puitteet romanttiseen minilomaan. Vuodenajasta riippuen Kalajoen matkakeskuksessa voi yöpyä idyllisissä lomamökeissä, huoneistoissa tai kylpylän hotellihuoneissa. Kylpyläosasto on suhteellisen pieni, mutta sitäkin tunnelmallisempi. Sieltä löytyy hurja vesiliukumäki, hierovia vesisuihkuja, kylmäkaivo, porealtaita ja hauska virtaava joki. Kuntoilijoille löytyy myös oma kuntoallas. Kylpylä tarjoaa kampaamopalveluiden lisäksi kymmeniä eri hemmotteluhoitoja, joihin voi oman kullan kanssa suunnata. Alueelta löytyy kylpylän oman ravintolan lisäksi useita eri ruokailumahdollisuuksia ja Kalajoen hiekkasärkät tarjoavat ihastuttavat maisemat romanttiseen ja rentouttavaan illanviettoon.

Tutustu ja varaa

Tampereen kylpylä

Yöelämää ja musiikkia rakastavien pariskuntien kannattaa harkita lomakohteeksi Tamperetta. Tampereen Kylpylä sijaitsee aivan Tampereen keskustassa, ja sieltä on lyhyt matka kaupungin vilkkaaseen yöelämään. Kaupungissa järjestetään paljon suosittujen bändien ja artistien keikkoja ja kahdenkeskisen loman voi ajoittaa oman lempibändinsä keikkojen mukaan.

Tampereen kylpylä sijaitsee entisessä puuvillakehräämössä ja on sisustukseltaan vaikuttava; korkea katto ja jylhät kiviseinämät. Kylpylä tarjoaa useita eri hemmotteluhoitoja. Tampereen kylpylässä voi majoittua yksilöllisessä lomahuoneistossa tai nykyaikaisessa hotellihuoneessa. Kesäaikaan lomastaan nauttivat hurjapäisimmät rakastavaiset voivat viettää treffipäivän amerikkalaistyyliin huvipuisto Särkänniemessä, joka sijaitsee aivan hotellin lähettyvillä. Nälkää ei Tampereen Kylpylässä tarvitse nähdä; hotellista löytyy sekä pizza- että a la carte-ravintola.

Tutustu ja varaa

Scandic Waskia

Vaasassa Vaskiluodon saarella sijaitseva Scandic Waskia on samassa yhteydessä kylpylä Tropiclandian kanssa. Waskia on mainio paikka heille, jotka haluavat yhdistää luonnonläheisen loman ostosten tekoon ja viihdyttävään yöelämään. Waskia sijaitsee vain 1,5 kilometriä Vaasan keskustasta, joten ostoksille voi lähteä jopa kävellen. Huoneet ovat tilavat ja raikkaat. Vaskiluodon saaren keskiosassa kulkee useita luonto- ja lenkkipolkuja, ja sinne on ihana suunnata rakkaan kanssa kuuntelemaan luonnonrauhaa ja kymmeniä siellä pesiviä lintulajikkeita. Kylpylästä löytyy valtava monitoimiallas, useita porealtaita, kylmäallas, ulkoallas ja hurja vesiliukumäki. Kylpyläpäivän lomassa voi nautiskella virvokkeita tai pikkusyötävää kylpylän allasbaarista. Hotellissa on myös ravintola ja aulabaari.

Tutustu ja varaa

Lumoava Lappi tarjoaa taianomaista romantiikkaa

Kylpylähotelli Saariselkä

Lappi, tuo eksoottinen ja tarunomainen maamme pohjoisosa, on melkein kuin oma maailmansa. Tunturimaisemat ja Lapin lumoavan hiljainen luonto sopivat täydellisesti rentoutumiseen ja voimavarojen keräämiseen. Euroopan pohjoisin kylpylähotelli Saariselkä on varsinainen pakopaikka arjesta. Saariselkä sijaitsee Inarin kunnassa. Raikkaasta kylpylästä löytyy suuri allas vastavirtoineen, poreallas, vesihierontapisteitä ja rentouttava saunamaailma. Tarjolla on laaja valikoima erilaisia mielenkiintoisia hemmotteluhoitoja, esimerkiksi kylpylän eri lappihoidot, joissa hyödynnetään vanhaa perinnetietoa ja Lapin luonnon antimia raikastamaan ja puhdistamaan kehoa. Kylpylähotelli Saariselän tilavat huoneet ovat vastikään remontoituja ja nykyaikaisesti sisustettuja. Vierailla on mahdollisuus majoittua myös idyllisissä lapinhenkisissä loma-asunnoissa.

Saariselälle voisi lähteä romanttiselle lomalle useaksi viikoksi, sillä tekemistä siellä takuulla riittää. Alueelta löytyy muun muassa Urho Kekkosen kansallispuisto, josta löytyy yhteensä yli 200 kilometrin verran eri vaellusreittejä upeissa tunturimaisemissa. Mikäpä olisi romanttisempaa, kuin vaellella Lapin lumoavissa maisemissa yhdessä oman kullan kanssa? Jos matka ajoittuu talvikuukausille, pääsee Saariselällä kokemaan kaamoksen, jolloin aurinko ei nouse lainkaan horisontin takaa, ja valonhämärä on sinistä. Vauhdin hurmaa rakastavien parien kannattaa ehdottomasti kokeilla koiravaljakkoajelua, missä tunturit päästään kokemaan aivan toisenlaisesta perspektiivistä. Jännitystä lomaan tuo kullanhuuhdonta, jossa löytämänsä kullan saa luonnollisesti pitää.

Tutustu ja varaa

Holiday Club Kuusamon Tropiikki

Kauniissa, jylhässä Kuusamossa sijaitseva Holiday Club Kuusamon Tropiikki on mainio lomakohde mihin vuodenaikaan tahansa. Kylpylässä on mahdollisuus yöpyä maanläheisesti ja hyvällä maulla sisustetuissa hotellihuoneissa, tilavissa lomahuoneistossa tai kävelymatkan päässä kylpylästä sijaitsevissa loma-asunnoissa, joista löytyy oma keittiö ja sauna. Kuusamon Tropiikin kylpyläosasto on tunnelmallinen ja sisustettu luonnonkivillä. Sieltä löytyy suuri allas poresuihkuineen, hauska 45 metriä pitkä vesiliukumäki, porealtaita ja perinteisen suomalaisen saunan lisäksi rentouttava höyrysauna. Kylpylän Spa-osastolla on mahdollisuus käydä kuumakivihoidoissa, klassisessa hieronnassa, intialaisessa päähieronnassa, hermoratahieronnassa tai perinteisessä thaimaalaisessa hieronnassa.

Kuusamossa ei kannata kuitenkaan jäädä paikalleen kylpylään. Lähistöllä sijaitsevat upeat Rukan laskettelurinteet tuovat talvilomaan vilinää. Rukalla voi vuokrata lasketteluvälineet koko loman ajaksi ja kokemattomille laskettelijoille on tarjolla hiihtokoulua. Yhteinen tekeminen yhdistää ja voi olla hauska opetella uusi laji yhdessä rakkaan kanssa.

Vaeltaminen on ehdottomasti yksi parhaista tavoista viettää laatuaikaa puolison kanssa. Luonnon rauhassa kävellessä voi arjen pulmia ja huolia ratkoa ihan huomaamatta. Kuusamosta lähtevät Iso ja Pieni Karhunkierros ovat takuuvarma suosikki kaikille vaelluksesta kiinnostuneille. Reittien varrelta löytyy paljon levähdyspaikkoja ja jopa yöpymismajoja, joten vaelluksen pituus voi vaihdella muutamasta tunnista muutamaan päivään oman maun mukaan.

Tutustu ja varaa

Vinkkejä onnistuneeseen hemmottelulomaan

Kun kauan suunnitellun kahdenkeskisen matkan kohde ja ajankohta on päätetty, alkaa tiivistunnelmainen odotus. On aina piristävää tietää, että pääsee viettämään aikaa aikuisten kesken. Kannattaa kuitenkin muistaa, että stressiä onnistuneesta hemmottelulomasta ei missään nimessä kannata ottaa.

Älä...

  • ...murehdi arkiasioita

Useimmiten avain onnistuneeseen ja rentouttavaan lomaan on se, että matkalle ja omalle puolisolle ei aseta liikaa odotuksia. Molempien kannattaa lähteä matkaan iloisin, avoimin ja reippain mielin. Etenkin jos kyseessä on vain viikonloppuloma, on suositeltavaa painaa arjen huolet ja murheet taakse jo siinä vaiheessa, kun kotiovi kolahtaa kiinni; nyt olemme kaksin ja valmiita yhteiseen seikkailuun!

  • ...vaadi vain omaa etuasi

Ihmisiä ja pariskuntia on monia erilaisia; jotkut tykkäävät menosta ja meiningistä, kun taas toiset rentoutuvat parhaiten tekemättä mitään. Joissakin suhteissa toinen osapuoli voi olla aktiivisempi ikiliikkuja ja toinen rauhaa rakastava haaveilija. Tärkeintä yhteiselle lomalle lähtiessä onkin kyky tehdä kompromisseja.

Rauhaa rakastava osapuoli voi kerrankin repäistä ja esimerkiksi kokeilla jotain itselleen uutta vauhdikasta urheilulajia tai vastaavasti aktiivisempi osapuoli voi astua puolisonsa kenkiin ja viettää päivän vain rentoutuen ja oleskellen. Ihannetilanne olisikin lomalta kotiin palatessa se, että molemmat ovat oppineet itsestään ja toisistaan jotain uutta, vaikka parisuhdetta olisikin takana jo vuosia.

  • ...unohda uskaltaa kokeilla uutta

Kaikissa Suomen kylpylähotelleissa on tarjolla useita eri aktiviteettivaihtoehtoja. Niiden avulla saa varmasti koko loman varattua täyteen mielenkiintoista ohjelmaa. Tässä kohtaa kannattaa kuitenkin pitää mielessä ihmisten erilaisuus. Toiset rentoutuvat paremmin silloin, kun heille on olemassa aikatauluja ja suunnitelmia, kun taas toiset kokevat liian suunnitellun ohjelman vain rajaavan elämää liikaa.

Hyvä ohjesääntö kahdenkeskiselle lomalle on, että valitaan etukäteen vain sellaisia aktiviteetteja, joista molemmat nauttivat, varaamatta kuitenkaan koko lomaa täyteen ohjelmaa. Usein retkille ja muille loman aktiviteeteille ei tarvitse ennakkovarausta, joten voi olla mukava jättää kahdenkeskiselle ajalle tilaa myös spontaanille romantiikalle, joka on omiaan syventämään parisuhdetta.

  • ...tuijota puhelintasi

Nykyään älypuhelimet ja sosiaalinen media vievät valtavan osan ajastamme. Kaksin lomalle lähtiessä olisikin hyvä idea jättää puhelimet kotiin. Jos tämä ei esimerkiksi lasten hoidossa olon vuoksi ole mahdollista, kannattaisi pariskunnan pyrkiä ainakin siihen, että puhelinta ei loman aikana tarpeettomasti käytettäisi. Yhteisen loman tarkoitus on, että pariskunnan molemmat osapuolet rentoutuvat, unohtavat tavanomaisen arjen ja ennen kaikkea löytävät toisensa, ja ehkäpä jopa rakastuvat toisiinsa uudelleen.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan onnistuneeseen romanttiseen lomaan ei tarvita muuta kuin irrottautumista arjesta, läsnäoloa, puolison huomioonottamista, avointa mieltä ja seikkailunhalua. Parhaimmassa tapauksessa lomalta palaa tällöin rentoutunut, virkistynyt ja rakastunut pari.

@ Copyright2022 https://www.suomimajoitus.fi