Edullinen majoitus ja yöpyminen Suomussalmi- Varaa mökit ja hotellit

Hae parhaat hotellit ja hostellit SuomussalmiBooking.com

Suomussalmi majoitus

Suomussalmi houkuttelee matkailijoita sen puhtaalla ja monivivahteisella luonnolla, sekä nykyaikaisilla palveluillaan. Suomussalmella on 10 000 vuoden historia, ja sen luonnosta löytyykin tekemistä ja nähtävää niin rauhaa kaipaaville kuin aktiivilomailijoille.

Suomussalmen luonto tarjoaa tekemistä ympäri vuoden, alueella on lukuisia retkeilypolkuja, kävele pitkospuita pitkin ja levähdä taukopaikoilla. Suomussalmen tunnetuimpia kohteita ovat Hossan Kansallispuisto, Martinselkosen ja Murhisalon luonnonsuojelualueet sekä Ylivuokin virkistysalue. Alueella sijaitsevat useat sadat kivikautiset asuinpaikat kertovat alueen kiehtovasta ja pitkästä historiasta. Vanhassa Kirkkosaaresta löytynyt asuinpaikka on määritelty yhdeksi Suomen vanhimmista jääkauden jälkeiseksi asuinpaikaksi.

Vai haluatko tutustua Hossan Kansallispuistosta löytyneisiin yli 60 kivikaudelta peräisin oleviin Suomussalmen Värikallion kalliomaalauksiin. Suomen historian kohtalokkaisiin tapahtumiin voi tutustua alueen opastetuilla kiertoajeluilla. Suomussalmen ja Raatteen taistelut nostivat pitäjän nimen koko maailman tietoisuuteen, Suomussalmen sijainti ” Idän ja Lännen ” välissä on tehnyt alueen menneisyydestä hyvin levottoman. Tutustu Suomussalmessa sijaitseviin esi-, lähi-, ja sotahistorian museoihin, sekä alueella sijaitseviin muistomerkkeihin. Lisäksi alueella on käsityömyymälöitä, jotka myyvät paikallisia käsin valmistettuja tuotteita. Tai tutustu kirjailijamestari Ilmari ” Iki” Kiannon taiteilijakotiin, joka on yksi Suomussalmen kiinnostavimpia käyntikohteita. Valitse Suomussalmelta mieleisesi majoitus, ja lähde tutustumaan Suomen historiaan paikan päälle.

Suomusalmen parhaat hotellit ja mökit

  1. Matkustajakoti Kuutamo

Kuutamon Matkustajakoti sijaitsee aivan Suomussalmen keskustassa. Tässä keskeisellä paikalla sijaitsevassa majoituspaikassa on kuusi huonetta, jonka suurimmissa huoneissa voi yöpyä vaikka viisi aikuista. Matkustajakodissa on mahdollista yöpyä, vaikka olisit matkalla yksin tai kaksin. Tarvittaessa tässä majoituspaikassa voi yöpyä suuremmat, jopa 20 hengen ryhmät ja ennakkotilauksella Kuutamossa voi myös järjestää suurempien ryhmien ruokailuja. Matkustajakodissa voit majoittua sen keskeisestä sijainnista huolimatta rauhassa, sillä matkustajakodin tilat sijaitsevat rauhallisella paikalla. Tässä majoituspaikassa voit nauttia isoista, raikkaasti sisustetuista huoneista. Matkustajakoti Kuutamossa majoittuvilla on yhteiskäytössä oleva iso keittiö, sekä yhteiskäytössä olevat wc-tilat. Majoittujilla on myös käytössään perinteinen suomalainen sauna, joka on majoittujien vapaassa käytössä. Kesäaikaan paikanpäältä voi lainata polkupyöriä, joilla voit vaivatta tutustua Suomussalmen kauniisiin maisemiin ja täyttää kehon ja mielen täyteen Suomussalmen raikasta ulkoilmaa.

Majoitu Suomussalmessa
Booking.com Arvosana
Booking.com
Parhaat puolet

+Keskeinen sijainti

+Hyvä hinta/laatusuhde

+Internet

+Pysäköinti

+Sauna

+Perhehuoneita

+Tekemistä

Keskeinen sijainti

Tämä majoituspaikka sijaitsee Suomussalmen keskustassa, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Kaikki Suomussalmen tärkeät palvelut löytyvät majoituspaikan välittömästä läheisyydestä.

Hyvä hinta/laatusuhde

Tässä majoituspaikassa yöpyneet ovat kokeneet saaneensa rahalleen vastinetta. Matkustajakoti Kuutamon siistit ja valoisat tilat ovat erinomainen vaihtoehto Suomussalmella yöpymiselle. Täällä majoittuessa voit käyttää ruoanvalmistukseen yhteiskäytössä olevaa isoa keittiötä, sekä peseytyminen onnistuu helposti yhteiskäytössä olevassa kylpyhuoneessa. Majoittujat voivat käyttää Matkustajakoti Kuutamossa olevaa saunaa, ja rentouttaa reissussa väsyneitä lihaksia saunan lempeissä löylyissä. Seuraava lomapäivä käynnistyy majoitushintaan sisältyvän maittavan aamiaisen äärellä, nauti kuumasta kahvista ja tuoreesta leivästä.

Internet

Matkustajakoti Kuutamossa on käytettävissä ilmainen wifi

Pysäköinti

Tarvittaessa voit varata etukäteen maksullisen autonlämmityspaikan.

Sauna

Sauna on majoittujien vapaassa käytössä, ja sen käyttö kuuluu majoitushintaan.

Perhehuoneita

Lapset ovat tervetulleita majoittumaan Matkustajakoti Kuutamossa. Tarvittaessa perheen kanssa matkustavat voivat varata käyttöönsä perhehuoneen.

Tekemistä

Suomussalmen luonto tarjoaa monipuolista tehtävää, nauti alueen hoidetuista hiihtoladuista sekä retkeile sen kauniissa luonnossa. Lisäksi voit kokeilla frisbeegolfia, jolloin sinulla on hallussa seuraavaa kertaa varten lajitermistö putterit ja driverit. Alueelle on mahdollista rentoutua sen virkistyskylpylässä, tai tutustua alueen nähtävyyksiin. Hiljainen Kansa, Soiva Metsä tai Kotiseutumuseo ovat alueella ensi kertaa vieraileville näkemisen arvoisia kohteita.

2. Ämmän Hotelli

Ämmän Hotelli sijaitsee vain vajaan viiden minuutin ajomatkan päässä Suomussalmen keskustasta. Ämmänsaaren tuntumassa sijaitseva Ämmän hotelli tarjoaa edullista majoittumista lähellä Suomussalmen keskustaa. Hotelli on kahdessa kerroksessa, jossa ylimmässä kerroksessa on neljä huonetta majoittumiseen ja alakerran viidessä huoneessa pystyy majoittumaan 3-4 henkilöä per huone. Tarvittaessa Ämmän hotellissa voi majoittua pienet ryhmät, joiden koko on maksimissaan 30-40 henkilöä. Toisen kerroksen uudella puolella on kaksi tilavaa perhehuonetta, jotka on varusteltu omalla keittiöllä sekä wc/suihkulla. Kaikissa Ämmän Hotellin huoneissa on oma kylpyhuone sekä wc, ensimmäisen kerroksen huoneista on pääsy omalle terassille. Kauniina kesäpäivänä voit nauttia alueen lähellä sijaitsevasta järvestä, joko uimarannalla nauttien tai kävellen sen kauniissa ympäristössä.

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

+ Rauhallinen sijainti

+ Siistit, toimivat huoneet

+Internet

+Pysäköinti

+Perhehuoneita

+Lentokenttäkuljetus (lisämaksullinen)

+Lemmikkieläimet

Rauhallinen sijainti

Tässä majoituspaikassa voit yöpyä rauhassa, hotellin sijainti takaa levolliset unet. Ämmän Hotelli sijaitsee vitostien tuntumassa, vajaan kilometrin päässä Ämmäsaaren keskustasta. Aktiiviseen lomanviettoon on omiaan 40 minuutin ajomatkan päässä sijaitseva Ukkohallan hiihtokeskus. Ukkohallan hiihtokeskuksessa riittää tekemistä koko päiväksi, olit sitten matkalla talvella tai kesäkuukausina. Nauti alueen huikeista elämyksistä suopotkupalloa pelaten, wakebordilla tai vaeltaen aluetta ympäröivässä luonnossa.

 

Siistit ja toimivat huoneet

Tässä majoituspaikassa voit nauttia siisteistä ja toimivista huoneista. Voit valita haluatko majoittua hotellin yläkerrassa, vai haluatko nauttia alakerran huoneiden omasta terassista. Hotellin käytännöllisissä huoneissa on oma kylpyhuone sekä wc. Tarvittaessa voit valmistaa itse maittavan aamiaisen tai lounaan majoituspaikan yhteiskäytössä olevassa keittiössä. Majoitushintaan sisältyy hotellissa sijaitsevan saunan käyttö, vietä aktiivinen päivä Suomussalmen nähtävyyksiä ihaillen, ja suuntaa illalla nauttimaan majoituspaikan saunan lämmöstä. Majoitusvarausta varten sinulla ei tarvitse olla käytössäsi luottokorttia, majoituksen varausvahvistus lähetetään sinun sähköpostiisi.

 

Internet

Ämmän Hotellissa on käytettävissä ilmainen wifi

 

Pysäköinti

Tässä majoituspaikassa voi pysäköidä maksuttomasti, eikä paikkaa tarvitse varata etukäteen.

 

Perhehuoneita

Tässä majoituspaikassa on tarjolla perheen kanssa matkustaville, viihtyisä perhehuoneita. Nämä perhehuoneet sijaitsevat hotellin toisessa kerroksessa, tarjoten rauhallisen paikan Suomussalmella yöpymiselle.

 

Lentokenttäkuljetus

Tarvittaessa voit tilata majoituspaikasta lisämaksullisen lentokenttäkuljetuksen

 

Lemmikkieläimet

Perheen lemmikkieläimet ovat tervetulleita majoittumaan Ämmän Hotelliin. Lemmikkieläimistä voidaan veloittaa erillinen lisämaksu.

3. Portin Majatalo

Portin majatalo sijaitsee 21 kilometrin päässä Suomussalmen kuntakeskuksesta, sekä vain kahden kilometrin päässä historiallisesti merkittävästä Raatteentiestä sekä Raatteen portista. Portin majatalon majoitustilat ovat käytettävissä vuoden ympäri, ja majatalo tarjoaa erinomaiset puitteet esimerkiksi harrastus-, tai työporukalle. Tämä majoituspaikka sijaitsee talvisodan aikaisen Haukilan motin alueella. Kesällä majoituspaikan ympärillä olevasta laajasta piha-alueesta voi nauttia niin lapset kuin lapsenmielisetkin. Lisäksi lapsille on varattu kiipeilytelineet, joissa voi purkaa lomalla kertynyttä energiaa. Majoitushintaan ei sisälly loppusiivousta, vaan majoituspaikassa yöpyvän tulee siivota huone annettujen ohjeiden mukaisesti. Muussa tapauksessa asiakkaalta voidaan periä erillinen loppusiivouksesta aiheutuva lisämaksu.

Majatalo Suomussalmi

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

+ Rauhallinen sijainti

+Tilavat huoneet

+Tekemistä

+Internet

+Pysäköinti

+Lemmikkieläimet

Rauhallinen sijainti

Tämä majoituspaikka sijaitsee rauhallisella alueella, tarjoten majoittujalleen mahdollisuuden nauttia aluetta ympäröivästä hiljaisuudesta sekä luonnonrauhasta. Historiallisesti merkittävä Raatteentie sekä Raatteen portti sijaitsee vain kahden kilometrin päässä majoituspaikasta. Suomussalmen kuntakeskus sijaitsee 21 kilometrin päässä Portin Majatalosta. Majoituspaikan avainten nouto ja palautus tapahtuu sopimuksen mukaan.

Tilavat huoneet

Tässä majoituspaikassa voit nauttia sen tilavista huoneista. Valitse tarpeesi mukaan, haluatko majoittua majoituspaikan 14, 33 vai jopa 57 neliön suuruisissa huoneissa. Huonetyypistä riippuen huoneessa voi majoittua yhdestä neljään henkilöä. Yläkerran tilavassa kaksiossa on oma keittiö sekä sauna. Muissa huoneissa on yhteiskäytössä oleva wc sekä keittiö.

Tekemistä

Alueella riittää tekemistä ja nähtävää useammaksikin päiväksi. Valitse haluatko tutustua aluetta ympäröivään luontoon, patikoiden tai syksyisin marjastaen. Moottorikelkkareitti kulkee Raatteen portin vierestä, sekä muut Talvisodan merkittävät taistelupaikat ovat majoituspaikan läheisyydessä. Raatteen portin talvimuseo sekä Lottakanttiini sijaitsevat parin kilometrin päässä majoituspaikasta. Lisäksi alueella toimiva Elämyspalvelut voivat räätälöidä sinun tarpeisiisi sopivan elämyspäivän. Haluat sitten viettää lomapäivän Raatteen Petobongauksen parissa, Zilivonkkelis-koiravaljakkoajelulla tai suuntaamalla Hiljainen Kansa-Niittykahvilaan. Voit myös nauttia kulttuurista korven keskellä, Teatteri Retikan kesäteatteriesitykset houkuttelee yleisöä paikalle jopa satojen kilometrien päästä.

Internet

Majoituspaikassa ei ole käytettävissä ilmaista wifiä.

Pysäköinti

Majoituspaikan 300 m2 alueella on mahdollisuus pysäköidä maksutta, lisäksi alueella on neljä autonlämmityspistoketta.

Lemmikkieläimet

Tarkista majoituspaikasta onko perheen lemmikkieläimet tervetulleita majoittumaan Portin Majataloon.

4. Holiday Home Lepokunnas

Holiday Home Lepokunnas sijaitsee Suomussalmella, noin sadan kilometrin päässä Kajaanin lentokentältä. Lepokunnaksen mökki on rakennettu vuonna 1991, ja kyseessä on lämpöeristetty hirsirakennus joka soveltuu majoituskäyttöön ympäri vuoden. Mökissä on sähkölämmitys sekä erillinen makuuhuone kahdella makuupaikalla, sekä mökin parvella sijaitsee 2 vuodepaikkaa. Holiday Home Lepokunnas majoituspaikassa on tunnelmallinen avotakka, sekä muut mökin mukavuudet. Mökissä on sähkölämmitteinen sauna, sekä halutessasi voit varata käyttöösi tunnelmallisen savusaunan. Savusaunan vuokrauksesta peritään erillinen lisämaksu. Holiday Home Lepokunnaksen majoitushintaan ei sisälly loppusiivousta, asiakkaan tulee suorittaa mökin loppusiivous annettujen ohjeiden mukaisesti, muussa tapauksessa majoitushintaan lisätään siivouslisä.

Holiday Home Suomussalmi

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

+Rauhallinen sijainti

+Viihtyisä mökkimajoitus

+Kaikki tilat savuttomia

+Sauna

+Pysäköinti

+Internet

+Lemmikkieläimet

Rauhallinen sijainti

Tämä majoituspaikka tarjoaa lomaviettoon rauhallisen paikan. Holiday Home Lepokunnas sijaitsee kauniin järven rannalla, joten kauniina kesäpäivänä on ihana nauttia auringonpaisteesta ja kuunnella lintujen laulua.

Viihtyisä mökkimajoitus

Tämä majoituspaikka tarjoaa siistin mökin, sekä monipuolisesti varustellun keittiön käyttöösi. Voit viettää onnistuneen loman mökin lämmöstä nauttien, ja ihaillen ympärillä avautuvaa kaunista luontoa. Mökissä tunnelmallinen tupakeittiö, makuuhuone sekä parvi yöpymistä varten. Lisäksi mökistä löytyy tv, sekä mikroaaltouuni sekä voit nauttia viereisellä järvellä majoituspaikan soutuveneen käytöstä. Tarkemmat tiedot majoituksesta saat majoitusvarauksen yhteydessä. Maksettuasi koko majoitushinnan, saat tarkemmat tiedot mökin sijainnista sähköpostitse. Sähköpostista selviää mökin tarkempi osoite sekä mökin avaimen noutopaikka. On hyvä huomioida, että tämä majoituspaikka ei ota vastaan polttariporukoita tai vastaavia ryhmiä. Lapsiperheet ovat tervetulleita majoittumaan Holiday Home Lepokunnaksen majoituspaikkaan, huomioi kuitenkin että majoituspaikkaan ei ole mahdollista saada erillisiä lisävuoteita.

 

Kaikki tilat savuttomia

Holiday Home Lepokunnaksen kaikki tilat ovat savuttomia

Sauna

Holiday Home Lepokunnaksessa on majoitushintaan sisältyvä sähkösauna, lisäksi voit halutessasi varata käyttöön rannalla sijaitseva tunnelmallisen savusaunan.

Pysäköinti

Majoituspaikassa voi pysäköidä maksuttomasti

Internet

Holiday Home Lepokunnaksessa ei ole käytettävissä ilmaista wifiä. Nauti majoituspaikassa some-vapaasta ajasta ja anna kehon ja mielen levätä keskellä luonnonrauhaa.

Lemmikkieläimet

Perheen lemmikkieläimet ovat tervetulleita majoittumaan Holiday Home Lepokunnaksen majoituspaikassa. Lemmikistä ei veloiteta erillistä lisämaksua.

5. Raatteen Guest House Karelia

Raatteen Guest House Karelia tarjoaa kodinomaista ja viihtyisää majoittumista Raatteen museotien itäpäässä. Tässä majoituspaikassa voit yöpyä lähellä Suomen historiallisesti merkittäviä kohteita. Suomussalmella käytiin Talvisodan ratkaisevat taistelut 30.11.1939 – 10.1. 1940 välisenä aikana. Raatteen tiellä on käyty merkittäviä taisteluita, nämä merkittävät Raatteen ratkaisutaistelut alkoivat 5.1.1940.  Raatteen portin talvisotamuseossa voit tutustua tarkemmin alueen historiaan, museo on auki kesäisin sekä sovittaessa myös talviaikoina. Lottakanttiinissa voit nauttia itse tehtyjä suussa sulavia herkkuja, maista makoisia munkkeja päivän herkutteluhetkenä. Raatteen Guest House Kareliassa voi majoittua ympäri vuoden. Merkittävien historiallisten tapahtumien lisäksi Raatteen Guest House Karelian majoituspaikka sijaitsee lähellä Suomussalmen erinomaisia ulkoilumaastoja. Haluatko tutustua kauniiseen Hossan lomakeskukseen, Virkistyskylpylä Kiannon Kuohuihin vai miltä kuulostaa talvisissa maisemissa tehty lumikenkäkävely. Lisäksi alueella on mahdollista kuvata ohjatusti suurpetoja. Alueella on useita toimijoita jotka järjestävät opastettuja karhujen ja kotkien kuvaus-,ja katseluretkiä.

Majoitu raatteentiellä

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

+Rauhallinen sijainti

+Majoituspaikka sijaitsee lähellä historiallisesti merkittävää Raatteen tietä

+Sauna

+Internet

+Pysäköinti

+Savuttomat tilat

+Lemmikkieläimet

Rauhallinen sijainti

Tässä majoituspaikassa voit majoittua rauhallisesti, nauttien sen ympärillä olevasta hiljaisuudesta. Majoituspaikan läheisyydessä sijaitsevasta Pikku-Puodista voit ostaa nautittavaksi käsin tehtyjä tuliaisia, elintarvikkeita sekä paikallisten valmistamia käsitöitä. Lisäksi voit nauttia paikan päällä aamiaista sekä maittavaa lounasta.

Majoituspaikka sijaitsee lähellä historiallisesti merkittävää Raatteen tietä

Raatteen Guest House Karelia sijaitsee lähellä historiallisesti merkittävää Raatteen tietä. Vieraile Raatteen tiellä tai tutustu alueen muihin nähtävyyksiin ja vierailun arvoisiin kohteisiin. Alueella on useita merkittäviä muistomerkkejä, vieraile Alasalmen muistomerkillä, jonka muistomerkin laatassa lukee ” Tähän pysäyttivät Kainuun korpisoturit vihollisen etenemisen 6. joulukuuta 1939” . Yhtä vaikuttavia muistomerkkejä löytyy muun muassa Haukiperän muistomerkki, Kuomanjoen muistomerkki, sekä Lehtovaaran muistomerkki. Tässä majoituspaikassa sinun on helppo tutustua alueen merkittävään historiaan.

Sauna

Majoituspaikassa on käytettävissä perinteinen suomalainen sauna. Sauna on käytettävissä erillisellä lisämaksulla.

Internet

Majoituspaikassa on käytettävissä ilmainen wifi

Pysäköinti

Alueelle voi pysäköidä maksuttomasti

Savuttomat tilat

Kaikki majoituspaikan tilat ovat savuttomia

Lemmikkieläimet

Perheen lemmikkieläimet ovat sallittuja Raatteen Guest House Karelian majoitustiloissa. Lemmikkieläimestä voidaan veloittaa erillinen lisämaksu.