Edullinen majoitus  Äkäslompolo

Hae parhaat hotellit ja mökit ÄkäslompoloBooking.com

Matkailijan Äkäslompolo

Äkäslompolo on kauniiden tunturimaisemien ympäröimä matkailukylä. Sen maisemaa hallitsee Ylläs-tunturi, joka on maanlaajuisesti tunnettu hiihto-, ja laskettelukeskus.Kolarin kunnan pohjoisosassa, Kittilän ja Muonion rajalla sijaitsevaa Äkäslompoloa ympäröi seitsemän tunturia. Äkäslompolo on alati kehittyvä kylä, ja se onkin jatkanut nousujohteista kasvuaan ja kehitystään 1930-luvun lopulta saakka. Noin 500 asukkaan kylä on löydetty etelän matkaajien toimesta vuoden 1930 lopulla.

Nousujohteisen matkailun ansiosta kylän asukasluku on kasvanut, sekä samalla sen asukasluku on nuorentunut. Kylässä on ollut vakituista asutusta jo 1700-luvulta lähtien. Äkäslompolossa sijaitsee myös julkisuuteen noussut Jounin kauppa, joka on hyvätasoinen kauppa pienessä kylässä. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto alkaa kylän itälaidalta, tässä kauniissa tunturimaastossa on mahdollisuus erimittaisiin lumikenkä-, sekä patikkaretkiin, lisäksi alueella on laaja latuverkosto.

Äkäslompolo parhaat hotellit ja mökit

1. Ylläksen Yöpuu

Ylläksen Yöpuu tarjoaa tunnelmallista mökkimajoitusta Äkäslompolojärvellä, Ylläksen laskettelurinteet ovat vain viiden minuutin ajomatkan päässä. Hyvin varustellut mökit, ystävällinen isäntäpariskunta sekä tummalla yötaivaalla loimuavat revontulet tekevät lomamatkasti ikimuistoisen onnistuneen. Mökit sijaitsevat erinomaisella paikalla,voit nauttia välittömässä läheisyydessä sijaitsevista Äkäslompolon palveluista, sekä rauhallisesta ja turvallisesti mökkien pihapiirista. Tutustu kolmen kilometrin päässä sijaitsevan Pallas-Ylläs Kansallispuiston kauniisiin maisemiin. Täytä keuhkot täyteen tutkitusti maailman puhtainta ilmaa, sekä valitse mieleisesi reitti kansallispuiston 300 kilometrin latujen sekä 60 kilometrin lumikenkäreittien joukosta.

Ylläksen Yöpuu
Booking.com Arvosana
Booking.com
Parhaat puolet
 • Erinomainen sijainti
 • Tekemistä ja koettavaa
 • Ystävällinen palvelu
 • Maksuton pysäköinti
 • Ilmainen wifi
 • Lapsiperheille

Erinomainen sijainti

Ylläksen Yöpuun lomamökit sijaitsevat erinomaisella paikalla Äkäslompolon palveluiden välittömässä läheisyydessä, kirkasvetisen Äkäslompolo- järven rannalla. Ylläksen hiihtokeskus sijaitsee vain viiden minuutin ajomatkan päässä.

 

Tekemistä ja koettavaa

Ylläksen Yöpuu tarjoaa tekemistä ja kokemista ympäri vuoden, suuntaa kesällä rentouttavalle kalaretkelle, Äkäsjoelle, Tornio-Muonionjoelle, Kesänkijärvelle tai Pyhäjärvelle. Varman saaliin takaamisen sijaan, on taattua että saat ainakin ikimuistoisen ja mielenkiintoisen retken. Ylläksen Yöpuulla luonto on lähes käsinkosketeltavan lähellä, ja se on helppo aistia syyskuusta, huhtikuun loppuun ajoittuvilla kotkankuvaus retkillä.Pääset ihailemaan oppaan mukana maa-, ja merikotkia lähietäisyydeltä niiden aidossa ympäristössään. Halutessasi voit vuokrata piilon jossa voit kuvata ja katsella kotkia, yksin tai yhdessä. Kerää ympäröivästä metsästä kotimaisen luonnon tarjoavat vitamiinit talteen marjastamalla sen kauniissa metsissä.  Kaikki alueelta syötäväksi löytyvät sienet ja marjat ovat täysin ravinnoksi kelpaavia. Eikä ihme, sillä ne ovat kasvaneet maailman puhtaimmassa ilmassa. Sinun tuleekin maistaa Äkäslompolon rinteillä virtaavien tunturipurojen raikasta ja puhdasta vettä, täällä et pullovettä kaipaa!

 

Ystävällinen palvelu

Ylläksen Yöpuun ystävällinen isäntäpariskunta toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi viettämään rentouttavaa ja ikimuistoista lomaa kauniiseen Äkäslompoloon. Isäntäväki haluaa varmistaa että vierailusi olisi mahdollisimman onnistunut, älä siis epäröi kääntyä heidän puoleensa.

 

Maksuton pysäköinti

Alueella on maksuton yksityinen pysäköinti

 

Ilmainen wifi

Kaikissa majoitusmökeissä on käytettävissä ilmainen wifi

 

Lapsiperheille

Alueella on huomioitu perheen kanssa matkalla olevat, sillä pihapiiristä löytyy leikkikenttä sekä erilaisia lasten ulkopelivälineitä.

 

Lemmikkieläimet sallittu

Perheen lemmikkieläimet ovat tervetulleita Ylläksen Yöpuun lomamökkeihin. Mökeissä on tarjolla ruokakuppi sekä peti lemmikille, niistä voidaan kuitenkin veloittaa erillinen lisämaksu.

2. Talo Ylläs

Talo Ylläs tarjoaa kodinomaista ja siistiä majoittumista, Äkäsjärven välittömässä läheisyydessä. Suosittu ja tunnettu laskettelu-, ja hiihtokeskus sijaitsee kuuden kilometrin päässä. Talo Ylläs tarjoaa mökkejä omalla keittiöllä sekä saunalla, ja mökeistä löytyy kaikki tarvittava onnistuneeseen lomanviettoon. Lisämukavuutta mökkeihin tuo astian-, sekä pyykinpesukone, lisäksi voit nauttia tummenevassa illassa mökin tunnelmallisesta takasta. Voit lainata maksutta käyttöösi soutuveneitä, potkukelkkoja sekä polkupyöriä. Mökkejä ympäröivät hienot tunturinäkymät sekä ihaile auringossa kimmeltävää Äkäsjärveä.

Talo Ylläs

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

 • Hyvin varustellut mökit
 • Rauhallinen sijainti
 • Tekemistä ja nähtävää
 • Ilmastointi
 • Internet
 • Maksuton pysäköinti
 • Sauna
 • Lemmikkieläimet sallittu

Hyvin varustellut mökit

Talo Ylläksen mökit ovat lähes kaikki valmistuneet 2000-luvulla, ja ne vastaavatkin varustelutasoltaan tämän päivän kysyntään. Mökeistä löytyy tuulikaappi, suksienhoitohuone,oma sauna, sekä pyykinpesu sekä astianpesukone. Lapsiperheille mökkien erilliset makuuhuoneet takaavat rauhallisempaa lomanviettoa.

 

Rauhallinen sijainti

Ylläs mökkien rauhallinen sijainti on omiaan tarjoamaan erinomaisen aloituspisteen eri mittaisille tunturivaelluksille. Henkilökunta opastaa tarvittaessa mistä voit löytää alueella sijaitsevat merkityt vaellusreitit tai hoidetut murtomaaladut. Vauhdikkaampaa menoa tarjoilee kuuden kilometrin päässä sijaitseva Ylläksen monipuolinen hiihto-, ja laskettelukeskus.

 

Tekemistä ja nähtävää

Talo Ylläksen mökit tarjoavat erinomaisen paikan rentoutumiseen, ja ympäröivästä hiljaisuudesta nauttimiseen. Patikoi alueen merkittyjä vaellusreittejä pitkin, tai hiihdä talvella ympäröivässä metsässä ihaillen lumivaippaan kääriytyneitä puita.Tummalla yötaivaalla tanssivat revontulet ovat näkemisen arvoisia, anna Suomen luonnon tarjota ikimuistoisia kokemuksia sekä elämyksiä. Nauti ympärillä olevasta hiljaisuudesta, ja unohda hetkeksi kaupungin kiire ja hälinä.

 

Internet

Ylläksen mökeissä ei ole internet-yhteyttä, nauti some-vapaasta lomasta ja anna keholle ja mielelle tilaisuus nauttia tilasta joka ei ole täynnä erilaisia ärsykkeitä.

 

Maksuton pysäköinti

Alueella on maksuton pysäköinti.

 

Sauna

Talo Ylläksen lomamökit ovat varusteltu omalla, perinteisellä suomalaisella saunalla. Mikä on sen hienompi tapa rentoutua pitkän ja tapahtumarikkaan päivän päätteeksi, kuin nauttia saunan lempeistä löylyistä. Samalla kun keho ja mieli rentoutuu, ja vilvottelet mökin terassilla, voit nauttia ympärillä avautuvasta kauniista näkymästä.

 

Lemmikkieläimet sallittu

Perheen lemmikkieläimet ovat tervetulleita Talo Ylläkselle. Mainitse niistä kuitenkin etukäteen, sillä niistä voidaan veloittaa erillinen lisämaksu.

3. Tunturioravat

Tunturioravat lomamökki tarjoaa rauhallisella sijainnilla varustetun mökin lomamatkallesi. Rauhallisesta sijainnista huolimatta löydät Äkäslompolon palvelut majoituspaikan lähettyviltä, kävelymatkan päästä. Ravintola Toweri sijaitsee 500 metrin päässä, ja löydät samalla paikan päältä kahvila/baareja sekä julkisuudessa tutuksi tulleen Jounin kaupan. Ravintolat Rouhe sekä Poro löytyvät alle kahden kilometrin päästä. Monipuolinen ja elämää sykkivän Ylläksen hiihto-, ja laskettelukeskuksen löydät alle kolmen kilometrin päästä. Voit nauttia mökin omasta rauhasta, sekä alueella sijaitsevista palveluista. Mökit ovat varusteltu siten että löydät niistä kaiken tarpeellisen, lisäksi mökit ovat varusteltu viihtyisiksi. Kun mökkien rauhallisuus alkaa riittämään ja kaipaat lomallesi erilaisia elämyksiä ja kokemuksia. Alueella on useita erilaisia aktiviteetteja tarjoavia yrityksiä, haluatko ajaa moottorikelkalla Äkäslompolon kauniissa maisemissa, vai hypätä huskien kyytiin. Revontulet valaisevat yötaivaan kauniilla hiljaa loimuavilla valoillaan. Äkäslompolon monipuoliset latuverkot ovat lähes 350 kilometrin mittaiset, laita sukset jalkaa ja lähde ihailemaan alueen kaunista luontoa. Kuuntele ympärillä avautuvaa hiljaisuutta ja ihaile ympärillä lumivaippaan pukeutunutta luontoa.

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

 • Toimivat ja siistit mökit
 • Rauhallinen sijainti
 • Suksivarasto
 • Ilmainen wifi
 • Maksuton pysäköinti
 • Lemmikkieläimet eivät ole sallittu

Toimivat ja siistit mökit

Tunturioravien lomamökit tarjoavat viihtyisät tilat, sekä lomamatkaa varten riittävän varustelutason. Mökeissä on oma sauna, puukalusteet, sekä erillinen oleskelualue jossa voit nauttia suuren kivitakan lämmöstä. Keittiössä on liesi, astianpesukone sekä jääkaappi. Mökkien hinta-laatusuhde vastaa hyvin toisiaan, ja voitkin nauttia rentouttavasta lomasta kauniissa Äkäslompolon maisemissa kohtuu hintaan. Moitteetta toimiva asiakaspalvelu takaa onnistuneen loman, ilmoita etukäteen arvioitu saapumisaikasi.

 

Rauhallinen sijainti

Mökit sijaitsevat rauhallisella alueella, nauti kauniista luonnosta sekä sen tarjoamista aktiviteeteistä. Kesäisin voit patikoida alueen merkittyjä reittejä pitkin, ja täyttää kehon ja mielen täyteen raikasta tunturi-ilmaa. Kannattaa myös maistaa tunturipuron raikasta ja puhdasta vettä, Äkäslompolon ihastuttava luonto tarjoaa maailman puhtaimman ilman lisäksi raikasta tunturipuron vettä. Maista ja ihastu, anna kauniin luonnon hiljaisuuden lumota syysruskallaan. Kammoksu Äkäslompolon synkkää kaamosta, ja nauti tunnelmallisen takkatulen loimusta. Täällä nautit olostasi!

 

Ilmainen wifi

Tunturioravan mökit on varusteltu ilmaisella wifillä.

 

Maksuton pysäköinti

Alueella on tarjolla maksuton pysäköinti

 

Lemmikkieläimet eivät ole sallittu

Tunturioravien lomamökkeihin ei voi viedä lemmikkieläimiä.

4. 7 fells hostel

Tämä viihtyisä, luonnon ympäröivä paikka tarjoaa persoonallista majoittumista kahden kilometrin päässä Äkäslompolon keskustasta. Suosittu Ylläksen hiihto-, ja laskettelukeskus on ainoastaan viiden kilometrin päässä. Kyseessä on sopivalla tavalla vihreä, ympäristöystävällinen hostelli. Nauti 7 fells hostellin tarjoamista luomulaatuisista pikkusyötävistä-, ja juotavista. Tutustu ympärillä avautuvaan luontoon, ja ihastele luontoa joka on kääriytynyt lumivaippaan. Hiihtoladut lähtevät 200 metrin päästä hostellin pihapiiristä, ja hiihtolenkin jälkeen voit kuivattaa ulkovaatteet hostellissa sijaitsevassa kuivauskaapissa. Tässä majoituspaikassa hinta – ja laatu kohtaavat. Nauti luomuteestä ja kahvista hostellin yhteistiloissa sijaitsevassa keittiössä tai oleskelutilassa. 7 fells hotellin huoneet ovat sisustettu yksilöllisesti, ja ne ovatkin sisustettu historian omaavilla, käytetyillä huonekaluilla. Jokaisessa huoneessa on oma kylpyhuone sekä jätteiden lajitteluastia. Hostellin ympäristö tarjoaa monipuolista tekemistä ja näkemistä, hiihdä,laskettele tai vaan nauti ympärillä olevasta hiljaisuudesta ja ihanasta tekemättömyyden tunteesta.

7 fells hostelli

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

 • Ympäristöystävällisyys
 • Sauna
 • Viihtyisät huoneet
 • Maksuton internet
 • Ilmainen pysäköinti
 • Lemmikkieläimet sallittu

Ympäristöystävällisyys

Hostelli huomioi jokapäiväisessä toiminnassaan meidän ainutlaatuista ympäristöämme. Ympäristöystävällisessä hostellissa on tarjolla luomutason pikkusyötävää ja juotavaa. Hostellin tilojen siivouksessa käytetään vain ympäristöystävällisiä tuotteita. Tämä on erinomainen uutinen ainakin heille, jotka haluavat keventää arjessa kerääntyvää jokapäiväistä kemikaalikuormaansa.  Lisäksi hostellin huoneet on varusteltu jätteiden lajitteluastioilla. Loma 7 fells hostellissa tarjoaa hengähdystaukoa niin kaupungin melu-, ja valosaasteelle, kuin muillekin kehoa turhaan rasittaville kemikaaleille. Täytä keho ja mieli täyteen Äkäslompolon maailman puhtainta ilmaa!

 

Sauna

7 fells hostellilla on mahdollisuus pientä lisämaksua vastaan, nauttia perinteisen suomalaisen saunan lämmöstä. Aktiivisen päivän päätteeksi on ihana rentoutua kauniin luonnon keskellä saunan lempeistä löylyistä.

 

Viihtyisät huoneet

7 fells hostellin huoneet ovat valoisia ja viihtyisiä, jokainen huone on sisustettu käytetyillä huonekaluilla. Tämä tukee erinomaisesti hostellin ympäristöystävällisyyttä. Huoneissa on aistittavissa kaunis Lappi-teema.

 

Maksuton internet

Hostellissa on käytettävissä maksuton internet

 

Ilmainen pysäköinti

Alueella on ilmainen pysäköinti. Paikan päälle pääsee myös junalla, bussilla, tai lentäen. Kolarin rautatieasema sijaitsee alle 40 kilometrin päässä, sekä Kittilän lentokentälle on reilu 50 kilometrin matka.

 

Lemmikkieläimet sallittu

Ympäristöystävällisyyden lisäksi hostelli on myös lemmikkiystävällinen. Perheen lemmikkieläimet ovat tervetulleita 7 fells hostelliin.

5. Ylläs pikkupesä

Ylläs Pikkupesän huoneet majoittaa lomailijan kätevästi Äkäslompolon keskustassa. Tämän reilu 500 asukkaan Äkäslompolon kaikki olennaiset palvelut ovat majapaikan välittömässä läheisyydessä. Löydät majapaikan vierestä kaupan, ravintolat sekä tunnelmalliset kahvilat sekä kauniin järvi-, ja tunturimaiseman. Huoneiston helppous sen keskeisen sijainnin ansiosta houkuttelee majoittumaan Ylläs Pikkupesään useammankin kerran. Huoneistossa on täysin varusteltu keittotila, sekä taulu-tv:llä varustettu olohuone. Tässä neljän tähden majoituksessa, huoneistot on varusteltu omalla saunalla. Siistit ja hyvätasoiset huoneet takaavat onnistuneen lomanvieton. Mikäli pelkkä huoneistossa oleilu alkaa kyllästyttää, tarjoaa Äkäslompolon ympäristö monipuolista tekemistä. Ylläs Pikkupesästä voi helposti ostaa hissilippuja lähistöllä sijaitsevalle suositulle Ylläksen hiihto-, ja laskettelukeskukseen.

Ylläs pikkupesä

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

 • Keskeinen sijainti
 • Huoneet
 • Maksuton pysäköinti
 • Internet
 • Lemmikkieläimet
 • Tekemistä

Keskeinen sijainti

Ylläs Pikkupesän huoneet sijaitsevat Äkäslompolon keskustassa, eli sinun on helppo nauttia kylän tarjoamista palveluista. Käy nauttimassa paikallisia herkkuja vieressä sijaitsevassa ravintolassa, ja piipahda julkisuudessa tutuksi tulleessa Jounin kyläkaupassa.

Huoneet

Uudet ja siistit huoneet toivottavat sinut tervetulleeksi. Toimivassa ja hyvin varustellussa keittiössä valmistat itse maukkaat aamiaiset, tai halutessasi voit nauttia aamiaisen lähistöllä sijaitsevassa kahvilassa. Huoneet on varustettu suomalaisella saunalla, joka on ainakin suomalaisille varma keino miellyttävään rentoutumiseen ja mukavaan yhdessäoloon. Majoittujien tulee itse siivota omat jälkensä, sekä tuoda omat petivaatteet mukanaan. Huoneissa on hyvä majoittua yksittäisiä öitä, tai vaikka pidempikin ajanjakso. Ystävällinen isäntäpari auttaa tarvittaessa, ja heidän avullaan sisäänkirjautuminen sujuu vaivatta!

Maksuton pysäköinti

Keskeisestä sijainnista huolimatta Ylläs Pikkupesään majoittuvat voivat pysäköidä maksuttomasti

Internet

Huoneissa ei ole tarjolla internetyhteyttä.

Lemmikkieläimet

Lemmikkieläimet eivät ole sallittuja

Tekemistä

Äkäslompolon kylästä alkaa kaunis Pallas-Yllästunturin kansallispuisto. Kansallispuistossa on erimittaisia vaellusreittejä, joista voit valita oman kokemustason mukaisen reitin. Vaellusreiteistä nauttii niin patikoijat, kuin maastopyöräilijät. Talvisin kansallispuisto avaa kauniit näkymät maastohiihdon ystäville. Lisäksi voit viettää aikaa meloen, kalastaen, ratsastaen tai minigolfia pelaten. Mikäli hiihdon tekniikka ei ole vielä täysin hallussa, järjestetään alueella erilaisia hiihtokouluja. Ammattilaiset opastavat hiihdon saloihin, ja näin pääset nauttimaan eri tavalla Lapin lumosta!