Edullinen majoitus Luosto

Hae paras mökki tai hotelli LuostoltaBooking.com

Mystinen Luosto

Luosto mystinen luonto kutsuu sinut viettämään ikimuistoista lomaa!

Sodankylän kunnassa sijaitseva lappilainen hiihtokeskus sijaitsee keskellä Lappia, upeiden tunturimaisemien sekä ulkoilureittien ympäröimänä. Vaella Pyhä-Luoston kansallispuistossa, hiihdä lumivaippaan kietoutuneiden puiden siimeksessä tai vieraile Lampivaaran ametistikaivoksella. Luostolla ei tekeminen lopu kesken.

Vietä aktiivinen päivä Luoston aktiviteettien parissa, ja rentoudu illalla saunan lämmössä. Luostolla on mahdollisuus majoittua viihtyisissä hotelleissa, tunnelmallisissa mökeissä tai eksoottisissa igluissa. Luostolle on hyvät kulkuyhteydet, voit matkustaa sinne omalla autolla, junalla, linja-autolla tai lentäen. Luostolla on tekemistä vuoden ympäri, vietä ikimuistoinen syysloma, talviloma, kesäloma tai vain ihan oma loma Luostolla, täällä mieli ja keho lepää!

Luoston teemaillalliset vievät lomailijan paistamaan lettuja avotulella, Jaakkolan Porotilan kotakokkikouluun tai Lucky Ranchin pyhiin pitoihin. Ihaile maisemahissistä ympärillä avautuvaa, henkeäsalpaavan kaunista näkymää. Hemmotteluun ja hyvinvointiin on omiaan erilaiset rentouttavat hieronnat sekä muun muassa rentouttavat suklaavartalohoidot. Talvisin Luoston maisemat tarjoavat erinomaiset puitteet maastohiihdolle, hiihdä metsien läpi ja ihaile ympärillä lumivaippaan pukeutuneita puita. Hiljaa tummuvalla yötaivalla voi nähdä mystisiä, hiljaa loimuavia revontulia.

Luoston läheisyydessä toimii Euroopan ainoa toimiva ametistikaivos. Tätä ainutlaatuista nähtävyyttä on mahdollista ihailla paikan päällä, sillä tälle ainutlaatuiselle kaivokselle matkailijat ovat tervetulleita. Voit kaivaa kaivoksella oman ametistisi, ja kuunnella samalla vuosituhansia vanhoja tarinoita.

Luosto parhaat mökit ja hotellit

1. Lapland Hotels Luostotunturi  & Amethyst Spa

Tämä Pyhä-Luoston kansallispuiston kupeessa sijaitseva kylpylähotelli tarjoaa Luostolla majoittumiseen mökkejä, huoneita sekä huoneistoja. Olit matkalla sitten yksin, kaveriporukalla tai perheen kanssa, löytyy hotellista sinulle sopiva majoitusvaihtoehto.

Lähes jokaisesta huoneen ikkunasta voi ihailla Luoston tunturille avautuvaa näköalaa. Hotellin kolme ravintolaa sekä neljä baaria huolehtivat maistuvasta vatsan täytteestä sekä sopivasta nesteytyksestä. Keväisin hotellin ravintolamaailman valtaa kattava esiintyjien tarjonta. Vietä aktiivinen päivä pöllyävässä puuterilumessa, ja illalla voit laittaa tanssilattialla  jalalla koreasti. Halutessasi Luoston Lapland Hotels Luostotunturi tarjoaa myös rentouttavan löhöloman, jolloin voit nauttia ihanasta tekemättömyyden tunteesta ja suunnata rentoutumaan tunnelmalliseen Ametistikylpylään. Kukaan ei estä viettämästä lomaa, joka on sopiva sekoitus näitä kaikkea. Liiku, nauti ja lepää!

Booking.com Arvosana
Booking.com
Parhaat puolet
 • Sijainti
 • Kylpylä
 • Ravintola
 • Internet
 • Pysäköinti
 • Lemmikkieläimet
 • Perhehuoneita
 • Allergiahuoneita

Sijainti

Hotelli sijaitsee sympaattisen Luoston kelokylässä, ja lähimmälle hiihtohissille on vain 300 metrin matka. Rovaniemen lentokenttä on 80 kilometrin päässä, ja Ametistikaivokselle on matkaa vain alle neljä kilometriä. Luoston luonto on ihan hotellin nurkan takana, nauti sen ympärillä avautuvasta hiljaisuudesta!

 

Kylpylä

Hotellin amtetistikylpylä tuo tropiikin lämmön keskelle Luoston kelokylää. Rentoudu kylpylän lämpimissä vesissä, ja ihaile amtetistiluolassa olevaa poreallasta. Allasosaston lämpö n. 32 C on omiaan rentouttamaan päivän aikana väsyneitä lihaksia. Kylpylässä voit nauttia perinteisen suomalaisen saunan lämmöstä, tai kokeilla turkkilaista saunaa. Erilaisia hierontoja ja hoitoja on mahdollista nauttia Hotel Luostotunturin Wellness Amethyst- hoito-osastolla.

 

Ravintola

Ravintoloiden ruokalista on koostettu pohjoisen maistuvista ruoista, sekä laadukkaista viineistä. Täytä vatsasi täyteen maukkailla Lapin herkuilla, ja nauti ravintoloiden ihanasta kiireettömyyden tunteesta. Ravinnon lisäksi Luosto tarjoaa sielun ravintoa, Luoston ravintolat täyttyvät erityisesti sesonkeina laajalla artisti kattauksella. Halutessasi voit vaihtaa monot tanssikenkiin ja antaa tanssin viedä mukanaan.

 

Internet

Hotellissa on käytettävissä ilmainen wifi

 

Pysäköinti

Hotellissa on tarjolla maksuton pysäköinti, eikä varausta tarvitse tehdä.

 

Lemmikkieläimet

Lemmikkieläimet eivät ole sallittuja

 

Perhehuoneita

Kaikki lapset ovat tervetulleita hotelli Luostotunturiin. Huoneiden lisävuoteet sekä vauvansängyt ovat varattavissa vain erikseen pyydettäessä. Lisäksi hotellissa on saatavilla allergiahuoneita.

2. Santa’s Hotel Aurora

 

Santa Hotel Aurora tarjoaa majoittumiseen perinteisten hotellihuoneiden lisäksi tunnelmallisia lasi-igluja. Tämä pieni ja tunnelmallinen hotelli sijaitsee Luostotunturin juurella, Luoston sydämessä. Ystävällinen henkilökunta toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi ikimuistoisen lomanviettoon. Uusi lomapäivä käynnistyy erinomaisesti runsaan ja herkullisen aamiaispöydän äärellä.

Hotellihuoneen ikkunoista avautuva näkymä muuttuu vuodenajan mukaan. Kesäisin voit ihailla yöttömän yön aurinkoa, syksyllä luonnon kaunista ruskaa, talvella kaameaa kaamosta sekä tummalla yötaivaalla tanssivia revontulia. Talvisin ympärillä avautuva luonto verhoutuu lumivaippaan, saaden puiden oksat painumaan alas raskaan tykkylumen alla. Tämä on maisema joka jokaisen on koettava, Santa`s Hotel Aurorassa kaikki tämä ja paljon muuta on mahdollista.

Hotelli sijaitsee Luoston keskustassa, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Hotellin välittömässä läheisyydessä on Luoston kaikki palvelut sekä erilaiset tapahtumat. Hotellissa on 30 omalla saunalla varustettua hotellihuonetta, sekä 10 kappaletta ainutlaatuisia lasi-igluja. Lisäksi hotellissa on asiakkailleen oma revontulihälytysjärjestelmä. Luostolla voit parhaimmillaan nähdä revontulia noin 200 yönä  vuodessa, hälytyksen ansioista tiedät milloin on hyvä hetki suunnata katse yötaivaalle. Tämä ainutlaatuinen luonnonilmiö kiehtoo ihmisiä ympäri maailman , ja Luosto tarjoaa niiden ihailuun eturivin paikat!

S

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

 • Sijainti
 • Revontulihälytin
 • Lasi-iglut
 • Ravintola
 • Internet
 • Pysäköinti
 • Allergiahuoneita
 • Lemmikkieläimet

Sijainti

Hotellin sijainti mahdollistaa vaivatta Luoston luonnosta ja sen palveluista nauttimisen. Hotelli sijaitsee Luostotunturin juurella, Luoston palveluiden välittömässä läheisyydessä. Hotellista pääsee helposti laskettelurinteisiin sekä hiihtoladuille.

Revontulihälytin

Hotellin laadukkaasti sisustetut huoneet ovat varusteltu revontulihälyttimellä. Hälyttimen ansioista tiedät milloin kannattaa suunnata katse yötaivaalle, ja ihailla näitä mystisiä valoilmiöitä.

Lisäksi huoneet ovat varusteltu omalla saunalla, joten voit nauttia saunan rentouttavasta vaikutuksesta silloin kun se sinulle parhaiten sopii.

Lasi-iglut

Perinteisten hotellihuoneiden sijaan hotellilla voi yöpyä ainutlaatuisissa lasi-igluissa. Lasi-iglut ovat tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön, voit nauttia huoneen sängyllä maaten, vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa maisemaa. Ihaile revontulia, yötöntä yötä, sydäntalven kaamosta sekä ruskan ainutlaatuista väriloistoa.

Ravintola

Hotellissa sijaitseva laavakivi-grilli tarjoilee toinen toistaan herkullisempia makuelämyksiä. Nauti hyvässä seurassa pitkästä, kolmen ruokalajin illallisesta. Lapin revontuliteema  jatkuu myös ravintolan sisällä, ja ravintola itsessään tarjoaa myös erinomaisen paikan revontulien ihailuun.

3. Holiday Home Kelo-Ville

Holiday Home Kelo-Ville sijaitsee kauniissa Luoston maisemissa. Rauhallisen sijainnin lisäksi Kelo-Villen hirsimökki tarjoaa tunnelmallista majoittumista, monipuolisesti varustellussa mökissä. Lampivaaran ainutlaatuinen Ametistikaivos sijaitsee vain noin viiden kilometrin päässä, sekä Luoston palvelut löytyy vajaan parin kilometrin päästä. Luoston keskeltä löytyy lämmin tropiikki, Ametisti kylpylässä voit nauttia rentouttavan lämpimästä vedestä sekä tunnelmasta. Tämä tunnelmallinen mökki on varusteltu omalla kylpyhuoneella, saunalla sekä takalla.

Majoittumaan Luostolle

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

 • Rauhallinen sijainti
 • Pysäköinti
 • Internet
 • Lemmikkieläimet
 • Tekemistä

Rauhallinen sijainti

Mökin hieman syrjäisempi sijainti mahdollistaa rauhallisen lomanvieton. Mikäli menojalkaa vipattaa, löytyy parin kilometrin päässä sijaitsevasta Luoston keskustasta erilaisia ravintoloita sekä palveluja. Mökin ovelta on helppo suunnata nauttimaan Luoston kauniista luonnosta sekä siellä kulkevista luontopoluista ja hiihtoladuista.

Pysäköinti

Mökin pihalla sijaitsee maksuton pysäköintimahdollisuus.

Internet

Mökissä ei ole internet-yhteyttä. Pääset mökissä pakoon kaikkea some-ähkyä, ja voit nauttia ympärillä avautuvasta äärettömästä hiljaisuudesta.

Lemmikkieläimet

Perheen lemmikkieläimet ovat tervetulleita Holiday Home Kelo-Villen lomamökkiin.

Tekemistä

Lapin mystinen luonto houkuttelee vuodesta toiseen matkailijoita, eikä ihme, sillä Lappi tarjoaa erinomaista vastapainoa tämän päivän hektiseen arkeen. Täällä unohtuvat kaupungin valot ja jatkuva kuluttava stressi, Luostolla nautit luonnon omasta mindfullnesista parhaimmillaan. Haluat sitten hiihtää Luoston upeissa maisemissa, lasketella Luoston rinteitä alas, tai nauttia kuumaa kaakaota latukahviloissa. On varmaa että täällä keho ja mieli rentoutuu. Luoston erilaiset ravintolat tarjoilevat Lapin makuja, ja ruoan saa huuhdottua alas raikkailla juomilla. Luostolla järjestetään erilaisia retkiä, haluatko hypätä husky-reen kyytiin, vai houkutteleeko ennemmin perinteinen hevosajelu Luoston lumisessa luonnossa. Erilaiset valokuvausreissut mahdollistaa kauniiden ja ikimuistoisten hetkien tallentamisen kuviksi. Euroopan ainut Ametistikaivos on näkemisen arvoinen kohde, tähän kaivokseen matkailijoiden on mahdollista mennä ihailemaan ja jopa kaivamaan oma ametistinsa. Luontokeskus Naava puolestaan tarjoaa luontonäyttelyn, jossa on esillä Pyhä-Luoston luontoa, geologiaa sekä kulttuurihistoriaa.

4. Villa Wästä-Räkki

Villa Wästä-Räkin 80 neliön mökki tarjoaa ainutlaatuista majoittumista Luoston kauniin luonnon keskellä. Paikka tarjoaa erinomaiset puitteet rentoutumiselle, mukavia aktiviteetteja unohtamatta. Villa Wästä-Räkki sijaitsee joen varrella, joten voit seurata hiljalleen virtaavaa vettä ja antaa niin kehon kuin mielen rentoutua. Mökissä on laaja varustelutaso, ja voit nauttia mökissä oman saunan lempeistä löylyistä. Lisäksi voit ostaa mökkiin herkullisen viini-, ja ruokakorin. Ennen herkuttelua voit kuntoilla mökin ulkopuolelta löytyvällä ulkokuntoilualueella. Voit erikseen pyytää kahvakuulia lainaksi, lomanvieton ohella sinulle tulee tutuksi etuheilautus sekä pystypunnerrus. Lampivaaran Ametistikaivos tarjoaa kevyempää aktiviteettia, vieraile tässä Euroopan ainoassa ametistikaivoksessa ja kaiva itsellesi oma ametisti.

Villa-Wästä-Räkki

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

 • Rauhallinen sijainti
 • Hyvin varusteltu mökki
 • Tekemistä
 • Internet
 • Pysäköinti
 • Lapsiperheille
 • Liikuntarajoitteisille

Rauhalline sijainti

Mökin rauhallinen sijainti on omiaan tarjoamaan rentouttavan loman tunnelmallisen joen äärellä. Luoston palvelut sekä laskettelukeskus löytyy noin viiden kilometrin päästä. Sekä Ametistikaivokselle on vain reilu viiden kilometrin matka.

Hyvin varusteltu mökki

Mökin monipuolinen varustelutaso mahdollistaa onnistuneen lomanvieton. Voit erikseen ostaa viini-, ja herkkukorin sekä kuntoilu onnistuu kahvakuulan lainaamisella. Mökin oma sauna lämpenee silloin kun se sinulle parhaiten sopii, ja reippaan hiihtolenkin jälkeen sukset on helppo laittaa mökin suksivarastoon. Mökin keittiö  on varusteltu astianpesukoneella, uunilla, mikrolla sekä kahvinkeittimellä.

Tekemistä

Luoston ympäristö tarjoaa tekemistä koko perheelle. Valitse haluatko viettää kaunista kesäpäivää rannalla, vai kalastaen hiljaisuutta kuunnellen. Erilaisilla teemaillallisilla voit nauttia Lapin herkkuja, puhtaista Lapin raaka-aineista valmistettuna. Oletko paistanut avotulella lettuja, ja nauttinut ne höyryävän kuuman kahvin kanssa kirkkaan taivaan alla. Luosto tarjoaa ikimuistoisia hetkiä, hetkiä joita on kiva muistella myöhemmin kotona. Pyhä-Luoston kansallispuistossa voit vaeltaa sen jylhissä maisemissa, ja ihailla ympärillä avautuvaa hiljaisuutta.

Internet

Villa Wästä-Räkissä on käytettävissä maksuton langaton wifi

Pysäköinti

Alueelle voi pysäköidä maksuttomasti, eikä pysäköintiä varten tarvitse tehdä varausta.

Lapsiperheille

Lapset ovat tervetulleita Villa Wästä-Räkkiin, lisäksi mökissä on lainattavissa kirjoja sekä lautapelejä. Tarvittaessa majoituspaikassa on käytettävissä turvaportti lapsille.

Liikuntarajoitteisille

Villa Wästä-Räkissä on mahdollista liikkua pyörätuolilla.

5. Holiday Home Tervakko

Holiday Home Tervakko tarjoaa erinomaiset puitteet Luoston lomamatkalle. Nauti hyvin varustellusta mökistä, josta löytyy muun muassa monipuolisesti varusteltu keittiö sekä perinteinen suomalainen sauna. Mökissä on reilusti tilaa kahdella, mutta sinne majoittuu vaivatta myös suurempikin porukka. Aktiivisen päivän päätteeksi on kiva rentoutua tunnelmallisen takan lämmössä. Ainutlaatuinen Ametistikaivos sijaitsee reilu kymmenen kilometrin päässä, ja Rovaniemen lentokenttä on noin 80 kilometrin päässä. Luoston keskustaan on vajaan kahdeksan kilometrin matka. Luoston keskustasta löydät muun muassa ruokakaupan sekä erilaisia ravintoloita. Luostotunturilla voit lasketella ja nauttia samalla ympärillä aukeavista talvisista maisemista.

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

 • Rauhallinen sijainti
 • Hyvin varusteltu, tilava mökki
 • Lapsiperheille
 • Sauna
 • Savuttomat huoneet
 • Lemmikkieläimet
 • Pysäköinti
 • Internet

Rauhallinen sijainti

Mökin rauhallinen sijainti on omiaan rentouttavalle Lapin lomalle. Mökkiä ympäröi kaunis Lapin luonto, ja voitkin nauttia kesäisin lähistöllä sijaitsevista patikointireiteistä. Talvisin alueella on mahdollista hiihtää sen hoidettuja hiihtolatuja pitkin. Rovaniemen lentokenttä sijaitsee reilu 100 kilometrin päässä. Ihaile mökin pihalla Lapin yötaivaalla loimuavia revontulia, sekä kuuntele ympärillä vallitsevaa hiljaisuutta.

Hyvin varusteltu, tilava mökki

Holiday Home Tervakko on tilava mökki, jonne voi majoittua suurempikin porukka. Mökin monipuolinen varustelutaso takaa onnistuneen loman. Mökissä on hyvin varusteltu keittiö, sekä oma sauna. Pitkän ja aktiivisen päivän päätteeksi on ihana rentoutua lämpimän takkatulen äärellä.

Lapsiperheille

Holiday Home Tervakkoon ovat lapsiperheet tervetulleita, ja lapset voivat  nukkua mökissä olevilla sängyillä. Mökkiin ei ole mahdollista saada vauvansänkyä. Mökki on kaksikerroksinen, joten lapsiperheitä varten yläkerrassa on lapsiportti.

Sauna

Mökissä on perinteinen suomalainen sauna, jonka voi lämmittää silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Saunan lämmössä on hyvä rentouttaa päivän aikana väsyneitä lihaksia

Lemmikkieläimet

Lemmikkieläimet eivät ole sallittuja Holiday Home Tervakossa.

Pysäköinti

Mökin pihalle on mahdollisuus pysäköidä maksuttomasti, pysäköintipaikkaa ei tarvitse varata etukäteen.

Internet

Mökissä ei ole käytettävissä langatonta internetiä.Nauti some-vapaasta lomasta, ja täytä keho ja mieli täyteen Luoston raikasta ilmaa.