Edullinen majoitus ja yöpyminen Ranua

Hae parhaat hotellit ja mökit RanuaBooking.com

Pohjoinen Ranua

Hilla, tuo Lapin kulta on tuonut Ranuan tunnetuksi maailmalla, muun muassa Lonely Planet sekä Korean Air ovat julkaisseet artikkelin joka käsittelee muun muassa Ranualta löytyvää hillaa. Ranuassa hillalla ja sen poimimisella on pitkät perinteet, ja se onkin kaupungille hyvin luontainen marja. Ranua sijaitsee monipuolisten ulkoilureittien varrella, vietä aktiivinen päivä Ranuan hiihtoladuilla tai tutustu lumivaippaan pukeutuneeseen luontoon moottorikelkan kyydissä.

 

Kesäisin Ranuan runsaat vesistöt mahdollistavat erilaisia harrasteita, valintasi mukaan voit tehdä eri mittaisia patikointeja, päiväretkestä aina usean päivän veneilyretkeen. Ranuan metsiin Soppanan ulkoilualueelle on merkitty reittejä ja laavuja, lisäksi Ranuan eläinpuiston yhteyteen on tehty vajaan neljän kilometrin mittainen ulkoilu-, ja luontoreitti. Ranualla voi majoittua karun erämaaluonnon keskellä, tai viihtyisän hotellin palveluiden äärellä. Vieraile Ranuan museoissa ja tutustu alueen historiaan. Saukkojärven koulu ja kotiseutumuseo esittelee esimerkiksi Ranuan vanhinta, 1800-luvulla rakennettua koulua. Ranuan eläinpuisto on monien vaiheiden myötä kehittynyt suosituksi perhematkailukohteeksi, jossa riittää näkemistä ja kokemista ympäri vuoden. Alueelta löytyy monipuolista tapahtumaa,muun muassa lomakylä, camping-, ja leirintäalue sekä erilaisia safareita. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestetään perinteiset Hillamarkkinat, tarjolla on hillaa, torimyyjiä sekä mukavaa yhdessäoloa ja monipuolista ohjelmaa.

Ranua parhaat hotellit ja mökit

1. Lapland Northern Lights Hotel Ilveslinna Ranua

Ranua Lapland Northern Lights Hotel Ilveslinna Ranua sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Rovaniemen keskustasta. Revontulihotelli tarjoaa laadukasta majoitusta, monipuolisia aktiviteetteja sekä maistuvaa ruokaa. Ranua sijaitsee lähellä Pohjoisen napapiiriä, ja alueella voi aistia napapiirin ainutlaatuisen pohjoisen mystiikan. Kesäisin luonto tarjoaa parastaan, ja siellä kävijän on helppo täyttää keho ja mieli täyteen Lapin energiaa. Keräämällä luonnon sato talteen, voi näistä vitamiineista ja energiasta nauttia talven pimeinä aikoina. Lataa akkusi Ranuan kauniissa luonnossa, ja anna ympäröivän luonnon tarjota sinulle parasta luonnon omaa mindfullnesia.Ihaile tummuvalla yötaivaalla loimuavia mystisiä revontulia.

Kaikki hotellihuoneet ovat remontoitu vuonna 2014, huoneet vastaavat erinomaisesta tämän päivän majoitustarpeisiin. Tarpeistasi riippuen, voit majoittua hotellissa yhden, kahden, kolmen hengen huoneessa.  Mikäli olet matkalla koko perheen voimin, on hotellissa tarjolla perhehuoneita. Eksoottisempaan lomaan iglomajoitus tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen.

Lapland Northern Lights Hotel Ilveslinna Ranua
Booking.com Arvosana
Booking.com
Parhaat puolet
 • Sijainti
 • Huoneet
 • Ilmainen wifi
 • Maksuton pysäköinti
 • Allergiahuoneita
 • Perhehuoneita
 • Sauna
 • Lemmikkieläimet sallittu

Sijainti

Hotelli sijaitsee erinomaisella paikalla Ranuan keskustassa, ja hotelli on vain kivenheiton päässä Ranuanjärveltä. Hotellista pääsee vaivatta nauttimaan kauniista kesäpäivästä järven rannalle, tai suuntaamaan vierailulle Ranuan keskustaan. Lisäksi Ranuan ruokailu paikoista  löytyy jokaiselle sopiva paikka. Ranuan eläinpuisto sijaitsee vain alle kolmen kilometrin päässä hotellilta.

 

Huoneet

Hotellihuoneet ovat kokeneet muodonmuutoksen vuonna 2014, remontin jälkeen hotellihuoneet tarjoavat kodikkaita ja ilmastoituja huoneita lomamatkailijoille. Huonehintaan sisältyy aina maistuva aamiainen, loppusiivous, vuodevaatteet, wifi sekä lämmitystolpallinen autopaikka.Erillisellä lisämaksulla on mahdollista saada huoneeseen päivittäinen siivous sekä puolihoito. Täällä majoittuminen on tehty mahdollisimman mukavaksi ja vaivattomaksi.

 

Ilmainen wifi

Hotellissa on käytettävissä ilmainen wifi

 

Maksuton pysäköinti

Hotellin huonehintaan sisältyy lämmitystolpallinen pysäköintimahdollisuus

 

Allergiahuoneita

Hotellista on varattavissa allergiahuoneita, mainitse tästä huonevarauksen yhteydessä.

 

Perhehuoneita

Lapsiperheet ovat tervetulleita Hotelli Ilveslinnaan, hotellilla on tarjolla lapsiperheille erikseen perhehuoneita. Vieressä sijaitsevalla rannalla voi viettää riemukkaan kesäpäivän.

 

Sauna

Perinteinen suomalainen sauna kuuluu hotellissa majoittuvien hintaan. Rentoudu saunan lämmössä pitkän päivän päätteeksi.

 

Lemmikkieläimet

Perheen lemmikkieläimet ovat tervetulleita Hotelli Ilveslinnaan, niistä voidaan kuitenkin veloittaa erillinen lisämaksu. Mainitse lemmikistä huonevarauksen yhteydessä.

2. Kuusitie Apartment

Kuusitie Apartment sijaitsee lähellä Ranuan eläinpuistoa. Tämä pieni , mutta erittäin toimiva ja siisti majapaikka tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon Ranualla majoittumiseen. Huoneistot ovat varusteltu monipuolisesti, ja jokaisessa huoneistossa on oma kylpyhuone sekä keittiö. Huoneistojen koot ovat 42 sekä 28 neliötä, ja niissä pystyy nukkumaan viidestä-kuuteen henkilöä. Huoneistojen keittiöstä löytyy ruokailu-, ja ruoanvalmistustilat. Huoneistot sijaitsevat rauhallisella taajama-alueella, voit siis nauttia ympäröivästä hiljaisuudesta. Monipuoliset palvelut löytyvät kilometrin säteellä, Ranuan keskustasta. Ystävällinen  henkilökunta varmistaa että lomasi olisi mahdollisimman onnistunut, älä siis epäröi kääntyä heidän puoleensa.

Kuusitie Huoneisto Ranua

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

 • Rauhallinen sijainti
 • Erinomainen isommalle porukalla
 • Perhehuoneita
 • Ilmainen wifi
 • Maksuton pysäköinti
 • Tekemistä
 • Lemmikkieläimet sallittu

Rauhallinen sijainti

Huoneistot sijaitsevat rauhallisella alueella, Ranuan keskustan taajama-alueella. Huoneistoilta on lyhyt ajomatka Ranuan eläinpuistoon, ja pihalla on ihana viettää rentoa kesäpäivää grillaamalla esimerkiksi kauden herkkuja.

 

Huoneistot

Huoneistot ovat uudenkarheita, ja ne tarjoavat majoittujalleen siistin ja viihtyisän majoituspaikan. Suuret huoneistot mahdollistavat isommankin porukan majoittumisen. Huoneistoissa on erillisiä makuuhuoneita, jolloin jokaisen on mahdollisuus olla hetki omassa rauhassa. Täysin varustellusta keittiöstä löytyy kaikki tarpeellinen ruoanlaittoon, ja huoneistossa on oma ruokailutila jossa lomalaiset voivat nauttia ruoan viihtyisästi saman pöydän äärellä.

 

Perhehuoneita

Isot huoneistot sopivat erinomaisesti perheen kanssa matkustaville. Toimiva huoneisto on edellytys onnistuneella lomalle. Huoneistoissa on pelejä ja tekemistä lapsille, lisäksi pihasta löytyy trampoliini.

 

Ilmainen wifi

Huoneistoissa on käytettävissä nykyajan mukavuudet, ilmainen wifi.

 

Maksuton pysäköinti

Alueelle voi pysäköidä maksuttomasti

 

Tekemistä

Ranua tarjoaa monipuolista tekemistä matkailijalleen. Haluatko vierailla Ranuan museoissa? Tutustu Ranuan kotiseutuarkistoon, tai vieraile Ylimaan taistelujen polulla. Luontoystäville Ranuan seutu tarjoaa laajan verkoston eri mittaisia hoidettuja hiihtolatuja sekä kelkkareittejä. Kesäisin Ranuan luonto mahdollistaa veneilyn ja melonnan sen kauniilla vesistöillä. Ranuan ulkoilureitit vievät sinut tutustumaan Ranuan kauniisiin maisemiin. Pakkaa eväät matkaan, ja tee päivän patikointi. Kerää voimia nuotiopaikalla ja nauti maukkaista eväistä sekä ympärillä avautuvasta hiljaisuudesta. Ranuan ruokapaikat hemmottelee hyvän ruoan ystävää. Valitse mieleisesi ja täytä vatsa maukkaalla ruoalla.

 

Lemmikkieläimet

Perheen lemmikkieläimet ovat tervetulleita Kuusitien Apartmentiin.

3. Guesthouse Ranua

Tämä majoituspaikan yksinkertaisen toimivat, moderneilla mukavuuksilla varustellut huoneet tarjoavat rauhallisen majoittumisen. Järven rannalla sijaitsevasta  Guesthouse Ranuasta on vain neljän kilometrin päässä Ranuan eläintarhaan. Luonnonkauniilla paikalla sijaitsevan Guesthouse Ranuan tiloissa on 18 huonetta, yhteensä 45 vuodepaikkaa. Huonehintoihin sisältyy aamiainen sekä petivaatteet, valitse haluatko majoittua huoneissa joissa on käytettävissä oma kylpyhuone sekä suihku. Vai riittääkö majoittuminen huoneissa, joissa on yhteiskäytössä oleva kylpyhuone ja wc. Kahden makuuhuoneen huoneistoon on mahdollista saada ylimääräinen lisävuode lapsille. Guesthouse Ranuan alueelta löytyy viihtyisä rantasauna, tunnelmallinen kota sekä caravanalue. Tässä paikassa hinta ja laatu kohtaavat, majoittumisen kruunaa ystävällinen henkilökunta loistavalla palvelullaan. Tule ja koe!

Majatalo Ranua

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

 • Yksityinen ranta-alue
 • Rauhallinen sijainti
 • Tekemistä
 • Sauna
 • Pysäköinti
 • Internet
 • Perhehuoneita
 • Lemmikkieläimet

Yksityinen ranta-alue

Majapaikka sijaitsee luonnonkauniilla paikalla, majoituspaikan yhteydessä on oma yksityinen uimaranta sekä viihtyisä rantasauna. Rentoudu iltaisin perinteisen suomalaisen saunan lämmössä, ja paina pääsi puhtaaseen tyynyyn rauhallisessa majoitushuoneessa.

Rauhallinen sijainti

Guesthouse Ranua sijaitsee rauhallisella paikalla, ja voit halutessasi kuluttaa leppoisan lomapäivän Ranuanjärvellä kalastellen. Majapaikasta voi lainata kalastusvälineitä, talvisin hiihtoladun kulkevat alle kilometrin päässä majoituspaikasta. Kauniina talvipäivänä Ranuanjärven jäät tarjoilevat eturivin paikat aurinkoisella järvenjäällä hiihtämiseen.

 

Tekemistä

Mikään ei estä sinua nauttimasta ihanasta tekemättömyyden tunteesta, ja voit nauttia majoituspaikan rauhallisesta ilmapiiristä rantatuolissa maaten. Mikäli kaipaat kuitenkin enemmän aktiviteetteja, tutustu alueen patikointireitteihin. Vieraile syksyisin järjestettävään elonkorjuutoriin tai ihaile jo 44 vuoden historian omaavia Hillamarkkinoita. Koe ainutlaatuinen yleisötapahtuma Hillabalooza, jossa tarkoituksena on kerätä nuoriso että vanhempi väestö yhteiseen rantalentopalloturnaukseen.

Sauna

Tunnelmallinen rantasauna lämpenee joka ilta, nauti saunan rentouttavasta vaikutuksesta. Anna kehon ja mielen rentoutua saunan lauteilla.

Pysäköinti

Alueella on majoittuville maksuton pysäköinti

Internet

Majoituspaikan yleisissä tiloissa on mahdollista käyttää ilmaista langatonta nettiä.

Perhehuoneita

Majoituspaikassa on tarjolla perheen kanssa matkustaville perhehuoneita. Lisäksi lapsiperheet ovat muutenkin erinomaisesti huomioitu majoittumis mukavuudessa. Pihalla voi muun muassa heittää tikkaa, tai pelata sulkkista.

Lemmikkieläimet

Lemmikkieläimet ovat sallittuja Guesthouse Ranualla. Lemmikeistä voidaan kuitenkin veloittaa erillinen lisämaksu, mainitse lemmikistä huonevarauksen yhteydessä.

4. Enjoy your Stay in Ranua

Tämä kodikas huoneisto tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon Ranualla yöpymiseen. Ihaile huoneiston terassilta avautuu puutarhanäkymää, tai rentoudu puutarhan rauhassa. Tässä siistissä ja toimivassa huoneistossa on oma keittiö, kylpyhuone, ruokailutila, olohuone, sauna sekä ilmaisia kylpytuotteita. Huoneisto on juuri remontoitu skandinaaviseen tyyliin, ja huoneiston sauna lämpenee juuri silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Ranualle majoituspaikasta on vain puolen kilometrin matka, sekä Ranuan eläintarha on vain 2,5 kilometrin päässä. Lähin lentokenttä ja juna-asema on Rovaniemellä. Huoneistoa ympäröi kaunis Ranuan luonto, johon voit tutustua patikoimalla tai talvisin hiihtämällä. Hiljaa tummenevalla yötaivaalla voit nähdä Lapin taikaa, taivaalla hiljaa loimuavia revontulia.

En

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

 • Rauhallinen sijainti
 • Siisti, remontoitu asunto
 • Maksuton pysäköinti
 • Ilmainen wifi
 • Sauna
 • Tekemistä
 • Lemmikkieläimet

Rauhallinen sijainti

Huoneisto sijaitsee rauhallisella alueella, puolen kilometrin päässä Ranuan keskustasta. Rentoudu huoneiston omalla terassilla ja nauti ihanasta tekemättömyyden tunteesta. Aktiviteettia kaipaavalle Ranuan eläintarha tarjoaa laajan kattauksen erilaisia eläimiä, perinteinen Ranuan Hillatori kokoaa torin täyteen paikallisia herkkuja. Majoitut sitten lomamatkalla tai onko huoneisto vain välietappi matkalla pohjoiseen. Tarjoaa huoneisto sinulle erinomaisen majoitusvaihtoehdon.

Siisti, remontoitu asunto

Huoneisto on remontoitu skandinaavisesti, ja se tarjoaa siistin majoituspaikan. Huoneisto on hyvin varusteltu, löydät sieltä keittiön ruoanlaittoa varten tai olohuoneen rentoutumiseen. Lisäksi huoneistossa on käytettävissä oma sauna.

Maksuton pysäköinti

Majapaikassa majoittuville on mahdollisuus pysäköidä maksuttomasti.

Ilmainen wifi

Huoneistossa on käytettävissä ilmainen wifi.

Tekemistä

Ranuan luonnon monipuolisuus ihastuttaa siellä vierailevaa. Nauti ympärillä avautuvasta hiljaisuudesta, ja ihaile ympärilläsi olevaa luontoa. Alueen lukemattomat järvet mahdollistavat rennot kalaretket, tai rannalla löhöilyt. Syksyisin alueella voi ihastella luonnon omaa väriloistoa- vain hetken kestävää ruskaa. Talvisin luonto pukeutuu valkoiseen lumivaippaan, ja puun oksat notkuvat painavien lumihankien alla. Vaikka et tunnistaisi itsestäsi luonto ihmistä, kannattaa silti antaa Ranuan kauniin luonnon hurmata sinut. Voi olla että aistit Lapin hengen, ja haluat palata samaan paikkaan uudelleen ihastelemaan luonnon ainutlaatuista ja samalla hyvin herkkää kauneutta.

Lemmikkieläimet

Lemmikkieläimet eivät ole sallittuja Enjoy our Stay- majoituspaikassa.