Edullinen majoitus Utsjoki – Mökit ja hotellit

Hae parhaat hotellit ja mökit UtsjokiBooking.com

Pohjoinen Utsjoki

Suomen pohjoisin kunta, Utsjoki sijaitsee Lapin läänissä. Kyseessä on Suomen ainoa saamelaisenemmistöinen kunta. Utsjoen kunnassa sijaitsee kaksi erämaa-aluetta, Paistunturi sekä Kaldoaivi. Nämä erämaa-alueet tarjoavat matkailijalle karun kaunista tunturimaisemaa. Utsjoella voit ihailla tummuvalla taivaalla loimuavia revontulia ja nauttia ympärillä avautuvasta erämaan rauhasta ja hiljaisuudesta.

Utsjoki on erinomaista vastapainoa kiireiselle ja ärsyketulvaiselle arjelle, täällä voit luvan kanssa hiljentää tahtia. Hiljennä, ja avaa aistisi ympäröivälle luonnon kauneudelle. Suomen kaunein tie, Tenontie yhdistää Karigasniemen kylän sekä Utsjoen kirkonkylän. Tämän mutkittelevan tien varrelta löytyy upeita maisemia, sekä pysähtymisen arvoisia nähtävyyksiä. Pahtavaaran näköala levikkeelle on pystytetty Mauno Koiviston mukaan nimetty Maunon kivi. Kivi on Seututien rakentamisen muistomerkki. Sivakoi erämaan äärettömän hiljaisuuden keskellä, tai hiihdä Utsjoella kunnan ylläpitämillä latureiteillä. Kevään kantohangilla on hyvä hiihtää myös hoidettujen reittien ulkopuolella. Kevon luonnonpuiston tunturialueella hiihtäminen on sallittu erikseen rajoitettuna aikana. Jylhän kauniiseen alueeseen voi tutustua vuokraamalla alueen matkailuyrittäjiltä lumikenkiä, ja tutustumalla heidän suosittelemiin reitteihin.

Utsjoki parhaat hotellit ja mökit

1. Osman Kelohovi

Osman Kelohovin lomamökki sijaitsee Utsjoen kauniissa maisemissa. Lomamökin ikkunoista avautuu kaunis näkymä lähistöllä sijaitsevalle tunturille. Mökin rauhallinen sijainti, ja sen erinomaiset näkymät tekevät tästä majoituspaikasta ainutlaatuisen lomanviettopaikan. Kelomökin tunnelma sopii karun Ustjoen luonnon keskelle, voit kokea erämaan rauhan ja rentouttavan hiljaisuuden. Mökki on monipuolisesti varusteltu, nauti kelomökin tunnelmasta lämpimän takkatulen äärellä. Nauti tummenevasta illasta mökin lähistöllä sijaitsevassa kodassa tai ihaile yötöntä yötä mökin terassilta. Aktiivisen, luonnossa vietetyn lomapäivän jälkeen on rentouttavaa istua pihasaunan lämmössä, ja antaa kehon sekä mielen hiljentyä ja rentoutua. Mökin edessä virtaa kaunis Tenojoki, jonka kirkkaassa vedessä voit kastautua kauniina kesäpäivänä.

Booking.com Arvosana
Booking.com
Parhaat puolet
 • Mökin sijainti ja maisemat
 • Kelohonka mökki
 • Sauna ja kota
 • Pysäköinti
 • Lapsiperheet
 • Internet
 • Lemmikkieläimet
 • Tekemistä

Mökin sijainti ja maisemat

Mökki sijaitsee Suomen pohjoisimmassa kunnassa, 70 kilometrin päässä lähimmältä, Lakselv- lentokentältä. Mökin edustalla virtaa kaunis Tenojoki, ja vieressä avautuu mielen rauhoittava tunturinäkymä.

 

Kelohonka mökki

Tunnelmallinen kelohonka-mökki on omiaan tarjoamaan ikimuistoisen loman karun ja kauniin Utsjoen luonnon keskellä. Mökissä on kaksi makuuhuonetta sekä olohuone. Mökissä on oleskelualue, ja monipuolisesti varusteltu keittiö. Siisti ja tunnelmallinen mökki on varusteltu laadukkailla kotimaisilla liinavaatteilla.

 

Sauna ja kota

Mökin pihalla on suuri, perinteinen suomalainen sauna, jonka ikkunoista voit nauttia kaunista tunturimaisemaa. Tunnelmalliseen illanviettoon on omiaan pihapiirissä sijaitseva kota, jonka ulkopuolelta voit ihailla yötaivaalla loimuavia revontulia.

 

Pysäköinti

Lomamökin pihalle voi pysäköidä vapaasti ja maksutta

 

Lapsiperheet

Lapsiperheet ovat tervetulleita viettämään rentouttavaa lomaa tunnelmalliseen Osman Kelohoviin.

 

Internet

Osman Kelohovissa on käytettävissä ilmainen wifi.

 

Lemmikkieläimet

Perheen lemmikkieläimet ovat tervetulleita majoittumaan Osman Kelohovin tunnelmalliseen mökkiin. Lemmikeistä voidaan veloittaa erillinen lisämaksu.

 

Tekemistä

Utsjoen jylhät maastot kutsuvat tutustumaan sen kauniiseen luontoon. Utsjoella sijaitsee kaksi erämaa-aluetta, vieraile Paistunturin kauniissa maisemissa tai ihaile Kaldoavin karua tunturimaisemaa. Tenojokilaakson vehreys luo mukavan kontrastin näiden karujen luonnonpuistojen välille. Majoituspaikasta on lainattavissa polkupyöriä, joilla voit tutustua helposti ympäröivään luontoon. Pääset myös taittamaan matkaa patikoiden alueen kiemurtelevia polkuja pitkin. Lisämaksusta lomailijat pääsevät melomaan tai kokeilemaan kalaonneaan.

2. Holiday Village Valle

Holiday Village Vallen uudet, ja laadukkaat mökit kutsuvat sinut viettämään ikimuistoista lomaa. Mökit sijaitsevat Lapin karun kauniin luonnon keskellä, ihaile mökin terassilta avautuvia tunturimaisemia. Majapaikka sijaitsee kauniin, maineikkaan ja suositun Tenojoen varrella. Uusi lomapäivä käynnistyy vaivatta herkullisen ja monipuolisen aamiaispöydän äärellä. Viihtyisät ja tasokkaat lomamökit ja hotellihuoneet sijaitsevat  täydellisen luonnonrauhan keskellä. Hotellin suunnittelussa on kunnioitettu Tenojokilaakson ainutlaatuista luontoa. Perheomisteisen hotellin saamelaistausta näkyy huoneiden värimaailmassa sekä tunnelmallisessa kodassa joka löytyy hotellin sisäänkäynnin yhteydestä. Hotellihuoneiden isoista ikkunoista voi ihailla horisontissa näkyvien Norjan puolen tuntureiden päällä loimuavia revontulia. Lisäksi Holiday Village Vallen kahdeksan hengen lomahuoneistossa majoittuu vaivatta vaikka suurempikin porukka. Tämä huoneisto on varusteltu neljällä makuuhuoneella, kahdella vessalla, saunalla, isolla keittiöllä, parvekkeella sekä tunnelmallisella olohuoneella. Lomakylän neljän hengen mökeissä voi nauttia kauniista Tenojoesta, ja sieltä jokilaaksoon aukeavasta näkymästä.

Holiday Village Valle

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

 • Erinomainen sijainti
 • Tasokkaat majoittumis vaihtoehdot
 • Ravintola
 • Aktiviteetit
 • Allergiahuoneita
 • Internet
 • Pysäköinti
 • Lemmikkieläimet

Erinomainen sijainti

Tämä kauniin Tenojoen varrella sijaitseva lomapaikka tarjoaa paikan, jossa voit rentoutua ja ihastella ympärillä avautuvaa hiljaisuutta. Ympärillä oleva kauniin karu luonto luo erinomaiset puitteet ikimuistoiselle lomamatkalle Lapin Utsjoelle. Majapaikassa sijaitsee Deatnu ravintola jossa voit nauttia lappilaisia herkkuja. Uulan supermarket sijaitsee parin kilometrin päässä majoituspaikasta.

Tasokkaat majoittumis vaihtoehdot

Ustjoen kirkonkylän läheisyydessä sijaitseva lomakylä tarjoaa tasokasta majoittumista niin yksin matkaaville, kuin suuremmalla porukalle. Majoituspaikan hotellihuoneet tarjoavat erinomaiset puitteet onnistuneelle lomalle, rentoutuessasi hotellihuoneen lämmössä voit ihailla ikkunasta avautuvaa kaunista tunturimaisemaa. Suuremmalle porukalle on omiaan lomakylän kahdeksan hengen mökki, jossa majoittuu vaivatta pienet ryhmät kuin esimerkiksi työporukka. Lomapaikan neljän hengen mökit tarjoavat helppoa majoittumista Tenojoen varrella.

Ravintola

Ravintola Deatnu tarjoilee suussasulavia saamelaisia perinneruokia, ruoanvalmistuksessa hyödynnetään mahdollisimman paljon paikallisia tuotteita sekä luonnosta saatavia, satokauden mukaisia raaka-aineita.

Aktiviteetit

Alueen luonto tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä, haluatko vierailla paikallisella porotilalla. Porotilalla ruokitaan poroja sekä opetellaan suopungin heittoa. Patikkaretki Ellinpolulla vie sinut tutustumaan peurankuoppiin, ja ihailemaan matkalla avautuvia näkymiä kauniiseen Tenojokilaaksoon. Talvisin Lapin luonto pukeutuu kauniiseen lumivaippaan, ja voit ihailla maisemaa joko hiihtäen, patikoiden tai lumikenkävaelluksella. Talvella yötaivaalla tanssivat revontulet tekevät vierailusta Utsjoella ikimuistoisen kokemuksen.

Allergiahuoneita

Majoituspaikassa on tarvittaessa varattavissa allergiahuoneita

Internet

Holiday Village Vallessa on käytettävissä ilmainen wifi

Pysäköinti

Alueella on maksuton pysäköinti

Lemmikkieläimet

Perheen lemmikkieläimet ovat tervetulleita Holiday Village Valleen. Lemmikeistä voidaan veloittaa erillinen lisämaksu.

3. Lapinkylä

Lapinkylän majoituspaikka sijaitsee Utsjoen kirkonkylän keskustan tuntumassa. Majoituspaikka on luonnonkauniilla peltoniityllä, kauniiden tunturimaisemien ympäröimänä. Täällä voit nauttia Lapin kauniista luonnosta ja hiljentyä nauttimaan sen rauhallisesta ympäristöstä. Kylän keskustaan on vain 300 metrin matka, joten kaikki tarvittavat palvelut, pankki, kauppa ja ravintola ovat vain kävelymatkan päässä. Majoituspaikasta on helppo siirtyä nauttimaan lähialueiden hyvistä kalastus ja retkeily mahdollisuuksista. Majoituspaikan ystävällinen henkilökunta auttaa sinua viettämään onnistunutta Lapin lomaa, älä siis epäröi kääntyä tarvittaessa heidän puoleensa.

Lapinkylä Camping Utsjoki

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

 • Erinomainen sijainti
 • Siistit mökit
 • Tekemistä
 • Lapsiperheille
 • Internet
 • Pysäköinti
 • Lemmikkieläimet

Erinomainen sijainti

Lapinkylän majoituspaikan mökit sijaitsevat kauniilla peltoniityllä, jota reunustavat Utsjoen Lapin kauniit tunturimaisemat. Majoituspaikasta on lyhyt matka kylän palveluihin, lisäksi alueella on hyvät retkeily ja kalastusmahdollisuudet.

Siistit lomamökit

Nämä tunnelmalliset mökit tarjoavat viihtyisän majoituspaikan Lapin loma matkallesi. Vietä yö tunnelmallisessa hirsimökissä ja herää virkistyneenä uuteen päivään. Ihaile mökin terassilta yöttömän yön aurinkoa, tai katso ruska-aikana luonnon omaa väriloistoa. Osassa lomapaikan mökeistä on oma kylpyhuone ja suihku  sekä ruoanlaittoa varten keittiö astianpesukoneineen.

Tekemistä

Lomapaikasta voi ostaa kalastuslupia, jonka jälkeen voit kokeilla kalaonneasi. Lisäksi majoituspaikka järjestää valmiita retkiä ja safareita. Haluatko suunnata ainutlaatuiselle riekkosafarille, vai vuokrata veneen ja nauttia Lapin luonnosta joelta käsin. Majoituspaikasta on mahdollisuus lainata polkupyöriä, joilla pääset vaivatta tutustumaan ympäröivään luontoon.  Lisäksi Lapin luonnon yöttömät yöt sekä kammoksuttu kaamos ovat ihailemisen arvoisia hetkiä. Talvisin Utsjoen luonto peittyy paksuun lumivaippaan, ja alueen puiden oksat painuvat raskaan lumipeitteen alla. Tervetuloa, olet saapunut kauniiseen Suomen Lappiin! Täytä Lapin raikkaalla ilmalla niin keho kuin mieli, ja palaa rentoutuneena takaisin kotiin.

Lapsiperheille

Lapset ovat tervetulleita lomailemaan Lapinkylän lomakeskukseen. Mikäli tarvitset huoneeseen lisävuodetta, on tästä mainittava majoitusvarauksen yhteydessä. Osaan huoneista on mahdollista sijoittaa yksi lisävuode.

Internet

Majoituspaikassa on käytettävissä ilmainen wifi

Pysäköinti

Alueelle voi pysäköidä maksuttomasti

Lemmikkieläimet

Perheen lemmikkieläimet ovat tervetulleita lomailemaan Lapinkylän majoituspaikkaan. Lemmikeistä voidaan veloittaa erillinen lisämaksu.

4. Lomatärppi

Lomatärpin laadukkaat mökit tarjoavat ensiluokkaista majoitumista, keskellä Lapin kaunista ja koskematonta luontoa. Lomamökit ovat käytössä vuoden ympäri, ja voit majoittua niissä samalla kun tutustut alueen ympäröivään luontoon. Patikoi alueen kauniissa maisemissa, tee kalastusretkiä Tenojokilaaksoon tai vieraile vaikka Jäämerellä saakka. Alueelle on valmistunut näköalatorni, josta aukeaa huikeat näkymät ympärillä avautuvaan tunturimaisemaan. Lisäksi illanvietto sujuu leppoisasti tunnelmallisen kodan lämmössä. Nämä majoituspaikat ovat varusteltu monipuolisesti, ja jokaisesta mökistä löytyy perinteinen suomalainen sauna, täysin varusteltu keittiö sekä ruokailutila.

Lomatärppi Utsjoella

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

 • Sijainti
 • Laadukkaat mökit
 • Tekemistä
 • Pysäköinti
 • Internet
 • Esteettömyys
 • Perhehuoneita
 • Lemmikkieläimet

Sijainti

Nämä lomamökit sijaitsevat Aittasuvannon rannalla, joka on Tenojoen tunnetuin lohipaikka. Utsjoen keskustan palvelut ovat vain kävelymatkan päässä. Mökkien pihapiiri on avara ja rauhallinen. Mökkien ympärillä avautuu kauniin, karu Lapin luonto. Ihaile kaunista Lapin luontoa mökin lämmöstä nauttien, tai mökin terassilla istuen.

Laadukkaat mökit

Nämä hyvin varustellut, laadukkaat lomamökit ovat omiaan tarjoamaan erinomaisen majoittumispaikan Lapin lomamatkallesi. Mökit sopivat 4-6 hengen majoittumiseen, ja mökit ovat varusteltu omalla tupakeittiöllä, tunnelmallisella olohuoneella, terassilla sekä takalla. Alueelle on valmistunut kaksi luksusmökkiä, jossa mökin 85 neliötä tarjoaa erinomaiset puitteet ikimuistoiselle Lapin lomalle.

Tekemistä

Lähistöllä sijaitsevat erämaat, Paistunturi sekä Kaldoaivin tarjoavat elämyksiä, olet sitten useamman päivän vaelluksella tai lyhyemmällä päiväretkellä. Vietä erilainen ja ainutlaatuinen joulu kaamoksen keskellä, nauti tunteesta jolloin sinulla ei ole kiire mihinkään vaan voit nauttia käsillä olevasta hetkestä.Kevätaurinko kutsuu nauttimaan kauniista keväthangista, ja seuraamaan kun luonto puhkeaa pitkän talven jäljiltä kukkaan. Alueella on reilu kahden kilometrin pituinen valaistu hiihtolatu, lisäksi kylältä löytyy latuja joita ylläpidetään talkoovoimin. Lataa akkujasi kauniin luonnon keskellä, ja nauti luonnon rauhasta.

Pysäköinti

Alueelle voi pysäköidä maksuttomasti

Internet

Majoituspaikassa on käytettävissä ilmainen wifi

Esteettömyys

Lomatärpissä on tarjolla huoneita ja palveluita liikuntarajoitteisille. Lisäksi alueella on esteetön pysäköinti.

Perhehuoneita

Lapset ovat tervetulleita Lomatärpin lomamökkeihin. Lapsille voi lainata ulkopelivälineitä sekä lapsille on omia  tv-kanavia.

Lemmikkieläimet

Perheen lemmikkieläimet ovat tervetulleita osaan Lomatärpin lomamökeistä. Lemmikkieläimistä ei veloiteta erillistä lisämaksua, siitä huolimatta mainitse lemmikistä huonevarauksen yhteydessä.

5. Lohi-Aslakin lomamökit

Lohi-Aslakin lomamökeissä voit majoittua ympäri vuoden. Alueella on neljä tasokasta pyöröhirrestä valmistettua mökkiä. Omakotitalo joka on saneerattu vuonna 2004, sekä askeettiseen oleiluun tarkoitettu höylähirsimökki. Lomakylän mökit sijaitsevat kauniin Tenojoen varrella, 8 kilometrin päässä Utsjoen keskustasta. Mökit ovat varusteltu monipuolisesti, ja ne ovatkin saaneet inspiraation kauniiseen sisustukseen ympärillä olevasta luonnosta.  Ystävällinen henkilökunta toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi viettämään ainutlaatuista lomaa, Lapin kauniin luonnon keskelle.

Lohi Aslakin lomamökit Utsjoki

Booking.com Arvosana

Booking.com

Parhaat puolet

 • Rauhallinen sijainti
 • Erinomaiset majoittumismahdollisuudet
 • Tekemistä
 • Internet
 • Lapsiperheille
 • Pysäköinti
 • Lemmikkieläimet

Rauhallinen sijainti

Tämän majoituspaikan lomamökit sijaitsevat keskellä Lapin kaunista luontoa. Lapin luonto muuttuu vuodenaikojen mukaan, syksyllä luonto tarjoaa omaa väriloistoaan ihastuttamalla vierailijansa nauttimaan ympärillä vallitsevasta värien sinfoniasta. Talvella Lapin luontoa ympäröi kammoksutta kaamos, tällöin on ajanjaksoja jolloin aurinko ei nouse ollenkaan horisontin yläpuolelle. Yötaivaalla voi nähdä revontulien loimuavan, ja lumoavan katsojansa. Kevätauringon lämmittäessä, lumivaippaan verhoutunut maa kylpee auringonvalossa. Ihaile kuinka luonto näyttää voimansa jään lähdöllä. Kesällä Lapin luontoa voi ihailla mihin vuorokauden aikaan tahansa, sillä Lapin yöttömät yöt lumoaa vierailijansa.

Majoittumismahdollisuudet

Olet sitten matkalla yksin, ystävien tai perheen kanssa. Löytyy Lohi Aslakin lomamökeistä jokaiselle sopiva vaihtoehto. Siistit ja tilavat mökit tarjoavat erinomaisen paikan Lapin lomalla yöpymiselle. Mökin terassilla on rentouttavaa kuunnella ympärillä avautuvaa hiljaisuutta ja antaa luontoäidin rentouttaa niin keho kuin mielikin.

Tekemistä

Majoituspaikka sijaitsee rauhallisella paikalla Tenojoen , kahden puron ja tunturin välissä. Oletko maistanut raikasta tunturipuron vettä, tai ihaillut tunturin laelta avautuvaa näkymää. Tässä majoituspaikassa tämä ja paljon muuta on mahdollista toteuttaa. Talvisin paikanpäällä on myös mahdollista laskea mäkeä, vapauta sisäinen lapsesi ja laske pulkkamäkeä ilonkiljahdusten saattelemana.

Internet

Majoituspaikassa on käytettävissä ilmainen wifi

Lapsiperheille

Lapsiperheet ovat tervetulleita Lohi Aslakin lomamökkeihin. Lapset voivat lainata ulkopelivälineitä sekä sisätiloihin ajanviihdettä tarjoaa erilaiset lainattavat lauta-, ja palapelit.

Pysäköinti

Alueella on maksuton pysäköinti

Lemmikkieläimet

Perheen lemmikkieläimet ovat tervetulleita lomailemaan Lohi-Aslakin lomamökkeihin. Lemmikeistä voidaan periä erillinen lisämaksu, joten mainitse lemmikistä majoitusvarausta tehdessäsi.