Vertaa ja varaa paras majoitus Ahvenanmaa

Hotellit, mökit, huoneistohotellit, hostellit ja muu majoitus Ahvenanmaa

Etsi sinulle sopivin majoitus

Ahvenanmaa

Yhdellä haulla suosituimmat palvelut

Helppo ja nopea

Hae majoitus

Aloita majoituspaikan etsintä yläpuolelta

Vertailussa mukana


Mainos

Luo upea CV pohja osoitteessa Cvpohjat.fi >>> cvpohjat.fi


Tutustu tarkemmin seuraaviin kaupunkeihin kohteeessa Ahvenanmaa

Lisätietoja paikasta Ahvenanmaa

Ahvenanmaa

Tutustu monipuoliseen Ahvenanmaahan!

Ahvenanmaa eli Åland on Suomen pienin maakunta. Tämä saariryhmä Suomen ja Ruotsin välissä on viehättävä sekoitus Suomen ja Ruotsin kulttuureja. Ahvenanmaalla on itsehallinto, ja sillä on myös oma lippu. Ahvenanmaalaisista ylivoimainen enemmistö puhuu äidinkielenään ruotsia. Saarella asuu vakituisesti 29 000 henkilöä, joista 11 500 Maarianhaminassa, Ahvenanmaan ainoassa kaupungissa. Ahvenanmaalle voi matkustaa Manner-Suomesta lentäen, risteilyaluksilla tai saaristolautoilla. Ahvenanmaan virallinen valutta on euro, mutta monet kohteet ottavat vastaan myös Ruotsin kruunuja.

Ahvenanmaalle houkuttelee matkailijoita etenkin ainutlaatuinen meriluonto. Leuto meri-ilmasto ja viljava maaperä luovat otolliset olosuhteet monimuotoiselle kasvistolle ja linnustolle. Maisemalle leimallisia ovat punertavat peruskalliot. Luontokuva kuitenkin vaihtelee eri saarilla. Pääsaaren maisemassa näkyy havumetsää, jossa on mukana runsaasti lehtipuita. Myös peltomaat sekä vihannat lehtoniityt koristavat pääsaaren maisemia. Laiduntavien eläinten muovaamaa luontoa löytyy varsinkin saaristosaarilla sekä luonnonsuojelualueelta Herrön saarella Lemlandissa ja Borgbodan muinaismuistoalueella Saltvikissä. Kuivan maan kasveihin lukeutuvat muun muassa katajapensaat.

Ahvenanmaan huomattavimmat nähtävyydet

Jo yksin pääsaarella on monia kiintoisia kohteita. Jos olet lyhyellä visiitillä ja pysähdyt vain Maarianhaminassa, kannattaa siellä vierailla ainakin Ahvenanmaan merenkulkumuseossa ja purjelaiva Pommernissa. Ahvenanmaan merenkulkumuseossa läpikäydään ahvenanmaalaisen merenkulun historiaa ja esitellään muun muassa kiinnostavia laivapienoismalleja. Täältä kannattaa jatkaa matkaa s/v Pommernin kannelle. Tuo nelimastoinen rautaparkki on maailman viimeinen alkuperäisessä asussaan säilytetty parkkilaiva, ja se sijaitsee aivan merenkulkumuseon vieressä. Pääset samalla pääsylipulla kätevästi sekä Pommerniin että Ahvenanmaan merenkulkumuseoon.

Maarianhaminan ulkopuolella kannattaa tutustua ainakin kuuluisaan Kastelholman linnaan sekä Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseoon. Kastelholman linnaa alettiin rakentaa 1300-luvulla, ja se on Ahvenanmaan ainoa keskiaikainen linna. Linnassa on vieraillut esimerkiksi Kustaa Vaasa vuonna 1556. Hänen poikansa Eerik XIV oli linnassa vankina vuonna 1571. Kastelholman linnan vieressä sijaitsee Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseo, jossa pääsee tutustumaan ahvenanmaalaisen 1800-luvun loppupuolen talonpoikaistilan elämään. Alueella sijaitsee myös museoksi muutettu kruununvankila Vita Björn vuodelta 1784.

Maarianhamina ja pääsaaren kylät

Maarianhamina on Ahvenanmaan maakunnan ainoa kaupunki, mutta Ahvenanmaalla on myös viehättäviä pieniä kyliä. Maarianhamina on mukava lomakohde muutamaksi päiväksi. Sieltä voi helposti tehdä retkiä ympäri pääsaarta esimerkiksi pyöräillen tai bussilla, eikä autoa välttämättä tarvita. Maarianhaminasta löytyy laadukkaita ravintoloita ja useita hyviä hotelleja. Nähtävyyksiin on helppo tutustua, sillä ne sijaitsevat kaikki lähellä toisiaan. Lisäksi Maarianhaminan palvelut ja ostostarjonta ovat yllättävän laajat verrattuna kaupungin kokoon ja asukaslukuun. Elämyksiä siis riittää.

Jos matkaat 17 kilometriä Maarianhaminasta pohjoiseen, saavut suureen Godbyn kylään. Se tunnetaan parhaiten panimoravintolasta Stallhagen, joka sijaitsee keskustan ulkopuolella keskellä peltoa. Muilta osin Ahvenanmaa ei niinkään jakaudu kyliin kuin kuntiin. Saariryhmän 16 kunnasta jokaisella on omat erityispiirteensä. Manner-Ahvenanmaan kuntiin kuuluvat Maarianhaminan lisäksi mm. vuorestaan tunnettu Geta sekä kirkostaan tunnettu Jomala. Siltayhteydessä Manner-Ahvenanmaan kanssa ovat mm. Eckerön ja Lemlandin kunnat. Ilman siltayhteyttä mutta yhteyslaivalla saavutettavissa sijaitsevat Brändö ja Föglö.

Ahvenanmaan luonto houkuttelee ulkoilemaan

Ahvenanmaan tuhansista saarista 60 on asuttuja. Jääkausi on hionut saarten punaisen graniitin monin paikoin silokallioiksi, ja saarten kasvillisuus on rehevää. Sekä kasvillisuus että eläimistö poikkeavat Manner-Suomen lajistosta, ja maakunnalla on omia rauhoitusmääräyksiään. Esimerkiksi Etelä-Suomessa harvalukuisiksi luokitellut puulajit, kuten vuorijalava ja saarni, ovat Ahvenanmaalla yleisiä lajeja. Ahvenenmaan luonto on siis monen mielestä varsin kiinnostava ja Manner-Suomesta poikkeava. Se tarjoaa kauniita maisemia ja upeaa meritunnelmaa, vaikka ei olisikaan erityisen kiinnostunut kasvi- tai eläinlajeista.

Ahvenanmaalla on erilaisia majoitusvaihtoehtoja

Ahvenanmaalla on monia erilaisia ja eri hintaisia majoittautumisvaihtoehtoja aina hotelleista ja huoneistoista leirintäalueihin ja mökkeihin. Leirintäalueen ja mökit ovatkin varsinkin lämpimillä kesäilmoilla usein se elämyksellisin ratkaisu, koska ne tarjoavat kodikkaan majoituksen keskellä kaunista Ahvenenmaan luontoa. Ahvenanmaalle myydään myös valmiita matkapaketteja, jotka ovat usein se helpoin ratkaisu matkustajille. Matkapaketteina on usein tarjolla esimerkiksi Maarianhaminan minilomia tai Ahvenenmaan viikonloppulomia. Ahvenenmaalle voi varata myös esimerkiksi kalastus- tai vaelluspaketteja, jolloin pääsee nauttimaan täysin siemauksin alueen kauniista luonnosta.

Ahvenenmaa tarjoaa useita erilaisia majoituspaikkoja niille, jotka haluavat nauttia Maarianhaminan kaupungin sykkeestä, ostosmahdollisuuksista tai yöelämästä, mutta myös niille, jotka kaipaavat luonnon rauhaa ja kauniita maisemia. Ahvenanmaan matkailutarjonta onkin keskittynyt juuri luontokohteisiin ja luontomatkailuun, joten se ei tarjoa aivan parhaita mahdollisuuksia luksusluokan hotelleihin. Majoittautumisen osalta kesä on kiireisintä sesonkiaikaa, ja silloin hintatasokin hieman nousee. Kesäksikin voi kuitenkin saada hankittua kohtuullisen edullisen ja mieluisan majoituksen, mikäli varaa majoituksen tarpeeksi hyvissä ajoin.

Maarianhaminassa on monia laadukkaita hotelleja

Maarianhaminasta löytyy useita hotelleja, jotka sopivat etenkin kaupunkilomalle saapuville. Keskustassa sijaitseva Park Alandia Hotel on sisustukseltaan klassinen hotelli, joka tarjoaa myös live-musiikkia, oman kylpyhuoneen, uima-altaan, baarin ja mahdollisuuden tuoda lemmikin mukaan. Keskustassa sijaitsevat myös Hotel Pommern ja Hotel Arkipelag. Pommernista löydät myös pohjoismaisia ruokia tarjoavan ja paikallisia raaka-aineita käyttävän ravintolan sekä tyylikkään viinibaarin. Arkipelagissa taas on peräti kolme ravintolaa ja suosittu yökerho. Nämä kaikki hotellit ovat myös aivan keskustan palveluiden vieressä.

Townhouse Apartments -huoneistot taas sijaitsevat hieman kauempana -- noin kahden kilometrin päässä keskustasta. Ne sopivat etenkin perheille, sillä ne tarjoavat täysin varustellun keittiön sekä erillisen oleskelualueen hotellihuoneessa. Modernit mutta kodikkaat huoneistot sijaitsevat lähellä kaupungin keskustan palveluita, kuten ravintoloita ja kahviloita. Ne sijaitsevat kävelymatkan päässä useista museoista sekä satamasta. Historialliseen Kastelholman linnaan on huoneistoilta vain noin 22 kilometrin matka. Huoneistojen sijainti on siis mitä loistavin, ellei halua majoittautua aivan ydinkeskustaan.

Majoitu upeassa 1800-luvun rakennuksessa

Ahvenanmaa tarjoaa matkailijoille erikoisempiakin kohteita, ja yksi näistä kohteista on yksityisomisteinen Kvarnbo Pensionat. Idyllinen ja täysin kunnostettu rakennus on peräisin 1800-luvulta. Se sijaitsee poissa kaupungin sykkeestä Saltvikin kylässä, joka sijaitsee noin 30 minuutin ajomatkan päässä Maarianhaminasta. Kvarnbo Pensionat on etenkin kesäkohteena loistava vaihtoehto, sillä Kvarnbovikenin hiekkaranta sijaitsee vain noin 400 metrin päässä rakennuksesta. Tarjolla on myös ulkogrilli ja lasten leikkipaikka ulkona, joten kohde sopii loistavasti lapsiperheille.

Kvarnbo Pensionatin huoneet ovat yksilöllisesti sisustettuja, ja niissä on oma kylpyhuone. Huoneissa on myös antiikkikalusteita ja -esineitä, jotka tekevät niistä romanttisen ja idyllisen näköisiä. Kohteessa on mahdollista osallistua myös opastetuille kierroksille 1930-luvun työpajaan, jossa esitellään moottoripyöriä ja vyövetoisia koneita, jotka ovat vanhimmillaan peräisin vuodelta 1895. Omistajat voivat järjestää pyynnöstä myös viinin- ja juustonmaistajaisia. Kvarnbo Pensionat on siis erittäin monipuolinen kohde, joka sopii niin lapsiperheille, yksin matkustaville kuin vaikkapa romanttista kohdetta etsiville pariskunnille.

Majoitu kalliohuvilassa rantamaisemissa

Havsvidden tarjoaa niin hotelli- kuin kalliohuvilamajoitustakin kauniissa rantamaisemissa. Osa hotellin huoneista tarjoaa merinäköalan. Tarjolla on myös huoneita omalla terassilla ja huoneita, joista on mahdollista seurata auringonlaskua merellä. Kalliohuviloilla on tilava terassi kohti merta ja tietyissä huviloissa on myös oma sauna sekä poreamme. Hotelli on tyyliltään ja sisustukseltaan hyvin skandinaavinen, eli se sopii moneen makuun. Hotellin lähellä sijaitsee myös Ahvenanmaan pohjoisin vierasvenesatama. Hotellille voi siis saapua loistavasti myös veneellä.

Hotelli tarjoaa myös ruokailumahdollisuuden ravintolassa ja aikuisille mahdollisuuden nauttia ilta- ja yöelämästä baarissa. Se tarjoaa myös aktiviteetteja jokaiselle -- perheen pienimmät mukaan luettuna. Tarjolla on esimerkiksi sauna, hauska vihjereitti ja polkupyöräilymahdollisuus. Seurueille ja ryhmille on tarjolla ryhmäaktiviteetteja, kuten joogatunteja, leikkimielinen viisottelu yhteistyössä Smartparkin kanssa tai hauska kilpailu, jossa etsitään vastauksia kysymyksiin koko Havsviddenin alueelta. Hotelli voi järjestää matkustajille myös esimerkiksi kajaakkeja, joiden avulla lämpöinen kesäpäivä sujuu mukavasti maisemia ihaillen.

@ Copyright2022 https://www.suomimajoitus.fi