Vertaa ja varaa paras majoitus Pirkanmaa

Hotellit, mökit, huoneistohotellit, hostellit ja muu majoitus Pirkanmaa

Etsi sinulle sopivin majoitus

Pirkanmaa

Yhdellä haulla suosituimmat palvelut

Helppo ja nopea

Hae majoitus

Aloita majoituspaikan etsintä yläpuolelta

Vertailussa mukana


Mainos

Luo upea CV pohja osoitteessa Cvpohjat.fi >>> cvpohjat.fi


Tutustu tarkemmin seuraaviin kaupunkeihin kohteeessa Pirkanmaa

Lisätietoja paikasta Pirkanmaa

Pirkanmaa

Kulttuuria, tapahtumia ja luontokohteita Pirkanmaalla

Pirkanmaan maakunta on pinta-alaltaan vain 4,1 % Suomen pinta-alasta, mutta väkiluvultaan se on Suomen toiseksi laajin maakunta. Pirkanmaa on tunnettu rempseästä murteestaan, tehdaskaupungin historiasta, luonnosta ja vesistöistään sekä erityisesti sen sydämestään, jatkuvasti kasvavasta Tampereen kaupungista. Pirkanmaalle pääsee helposti eri puolilta Suomea sen keskeisen sijaintinsa ansiosta, ja sinne hurauttaakin junalla Jyväskylästä, Porista, Turusta ja Helsingistä alle parissa tunnissa. Pirkanmaa on uniikki yhdistelmä jylhää luontoa sekä vanhan tehdaskaupungin urbaania tunnelmaa huokuvaa Tamperetta, jossa historia ja moderni arkkitehtuuri yhdistyvät hienolla tavalla.

Nähtävyyksiä Tampereella

Pirkanmaan yksi tunnetuin nähtävyys, ja Tampereen symboli on Näsinneula, joka sijaitsee toisessa nähtävyydessä eli Särkänniemessä. Näsinneula on 168 metrin korkeuteen kohoava näkötorni, josta voi ihastella vieressä olevaa Näsijärveä ja katsoa pitkälle Tampereen kauniin ja viime vuosina muuttuneen silhuetin yli, aina 20 kilometrin päähän naapurikuntiin saakka. Näsinneulassa on myös näköalaravintola, mutta siellä voi käydä ihastelemassa myös muuten vaan. Näsinneula valmistui vuonna 1971, ja se on Tampereen tärkein maamerkki. Se on saanut inspiraationsa muun muassa Seattlen Space needlestä, ja Tampereella kuvattiinkin syksyllä 2020 Seattleen sijoittuvaa Hollywood-elokuvaa.

Toinen jo mainittukin kohde Tampereella on ehdottomasti Särkänniemi. Suomen yksi suurimmista huvipuistoista sijaitsee myös kauniiden maisemien kupeessa Näsijärvellä. Särkänniemen laitevalikoima kattaa toinen toistaan hurjemman laitteen, ja pelkästään vuoristoratoja on useita erilaisia. Särkänniemen laitevalikoimaa voisikin luonnehtia Suomen luovimmaksi sen kattaessa kaiken kastumisesta kiihtymiseen ja rauhallisempaan kyytiin. Särkänniemen viihtymistarjonta ei rajoitu kuitenkaan ainoastaan hurvitteluun, vaan sieltä löytyy myös Koiramäki, joka on Mauri Kunnaksen kirjoihin perustuva satumaatila. Siellä pääsee tapaamaan useita eri maatilan eläimiä satumaisissa olosuhteissa ja kokeilemaan miten ennen vanhaan leikittiin. Särkenniemen muihin elämyksiin kannattaa myös tutustua.

 • Pispala -- taiteilijoita ja puutaloja kahden järven välissä
 • Finlaysonin tehdasalue -- elämyksiä vanhan tehtaan miljöössä

Pispala on ainutlaatuinen kaupunginosa

Kahden järven välissä sijaitseva Pispalanharju idyllisine ja hienoine puutaloineen vilisee taiteilijoita sekä baareja, joissa Tampereen boheemisto kokoontuu, kuin myös idyllisyyden houkuttelemia lapsiperheitä. Molempien järvien suuntiin Pispalasta päin katsottaessa avautuu mahtipontiset suomalaista kansanmaisemaa mukailevat järvimaisemat. Pispalasta löytyy myös muun muassa vuonna 1906 avattu Suomen ensimmäinen yleinen sauna, joka sijaitsee Suomen kuuluisimpien portaiden, Pispalan portaiden kupeessa. Portaat nousevat Tahmelasta aina Ylä-Pispalaan, ja puutalojen ja niiden pikkupuutarhojen ympäröimät, Pispalan sydämessä sijatisevat portaat omaavat satumaisen tunnelman, joten ne kannattaa ehdottomasti käydä kävelemässä.

Finlaysonin tehdasalue on eurooppalaisesta kaupunkitunnelmasta ja historiasta kiinnostuneelle vieralijalle ehdoton kohde. Se perustettiin vuonna 1820 skotlantilaisen liikemiehen James Finlaysonin toimesta Tammerkosken kupeeseen, sen vesivoimaa hyödyntäen. Tehdasalueesta välittyykin brittiläinen tunnelma, mikä varmasti on inspiroinut myös Tampereen ''manse'' -lempinimen, joka tulee tehdaskaupunki Manchesterista. Finlaysonilla toimi erittäin paljon työläisiä, ja sen historiasta kannattaa ottaa paikan päällä enemmän selvää, sillä tarinoita riittää. Nykyään alueella toimii elokuvateatteri, ravintoloita, baareja ja erilaisia museoita sekä paljon muita virikkeitä. Finlayson on tärkeä osa suomalaista työväenhistoriaa.

Rentoutumista Nokialla

Tampereelta lähijunaetäisyydellä sijaitseva Nokia on unohdettu helmi. Idyllinen Nokia on erinomainen kohde rauhallista maakuntakokemusta etsivälle. Nokialta löytyy pienestä koostaan huolimatta useita eri virikkeitä, muun muassa Nokian panimo, jossa voi maistaa artesaanioluita sekä -limonadeja. Nokian tunnetuin kohde on hiljattain uudistettu Edenin kylpylä, joka on oiva kohde lapsiperheille, pariskunnille ja kaveriporukoille. Trooppiset olosuhteet tarjoava kylpylä mahdollistaa pakotien kaamoksesta, ja kylpylässä voi rentoutua porealtaassa tai hurjastella vesiliukumäessä, joten tekemistä riittää taatusti kaikille. Eden sijaitsee vain noin 15 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta.

 • Pirkanmaan luontokohteet: kymmeniä erilaisia luontokohteita
 • Tampereen vesistöt: Pyhäjärven ja Näsijärven ohella muitakin vesistöjä
 • Helppopääsyisiä vaellusreittejä ja luontoalueita
 • Seitsemisen kansallispuisto
 • Helvetinjärvi
 • Tampere kasvukaupunkina
 • Tampereen tulevaisuus: raitiovaunu ja pilvenpiirtäjiä
 • Kaupunkia ja luontoa saman maakunnan sisällä
 • Lukuisia museoita, kuten jääkiekkomuseo ja Sara Hildénin taidemuseo
 • Tamperelaista ruokakulttuuria: mustamakkaraa
 • Majoitus: tornihotelli ja legendaariset hotellit Ilves & Tammer

Pirkanmaalta löytyy kaupunkikokemuksen lisäksi paljon luontoa. Tampereen keskustasta ei tarvitse lähteä kauas, kun Kaupin luontoalue pururatoineen tulee vastaan. Kattavampaa luontokokemusta etsivälle on suositeltavaa vierailla esimerkiksi Seitsemisen kansallispuistossa, joka sijtaitsee Ikaalisen ja Ylöjärven alueilla Tampereen pohjoispuolella. Kansallispuisto on mahdollisuus päästä sukeltamaan luonnon sydämeen sekä päivä- että yöretken muodossa. Seitseminen on kuitenkin vain yksi kymmenistä Pirkanmaan luontokohteista, joten kohde kannattaa suunnitella vaikka oman yöpymissijainnin perusteella. Luontokohteita löytyy Tampereelta jokaisen ilmansuuntaan katsottaessa, niin lähempänä kaupunkia sijaitsevia pururatoja kuin korpimetsässä olevia hiihtolatuja.

Muita luontokohteita

Pirkanmaalta löytyy Seitsimisen lisäksi muun muassa Helvetinjärven kansallispuisto, joka sijaitsee peripirkanmaalaisen Ruoveden kunnan kupeessa. Siellä sijaitsee myös puiston kenties tunnetuin nähtävyys, Helvetinkolu. Se on noin 38 metriä syvä ja vain 2 metriä leveä rotko, jota kävellessä saa varmasti tuntea pienuutensa luonnon armoilla. Helvetinjärven kansallispuistosta löytää muuten lukuisia pirkanmaalaisen metsikön peruspiirteitä, kuten korkeusvaihtelut ja muutenkin monipuoliset maisemat. Seitsemisen ohella Helvetinjärvi on ehdottamasti vierailemisen arvoinen kansallispuisto. Helvetinjärvi on todellinen matka pirkanmaalaiseen sielunmaisemaan jopa miljoonia vuosia vanhoine kalliomuodostumineen ja jylhine maisemineen.

Myös yksi mainittava ja helposti saavutettava luontokohde on Birgitan polku, mikä sijaitsee yhden lähijunapysäkin päässä Lempäälässä. Birgitan polku on ympyrän muotoinen, 50 kilometrin pituinen polku, josta kuitenkin voi kävellä valitsemansa pituisia osuuksia. Birgitan polku tarjoaa oivat puitteet kaiken tyyppiselle vaellukselle, ja myös nuotiopaikkoja löytyy runsaasti. Reitti tarjoaa mainiot puitteet matkalle luonnon sydämeen, kuitenkin lähellä Tamperetta. Nimensä se on saanut sen varrella sijatsevasta Pyhän Birgitan kirkosta, joka on itsessään näkemisen arvoinen. Se on yli 500 vuotta vanha kivikirkko, jolla on monipuolinen historia.

Tampere kasvukaupunkina

Tampere on yksi Suomen nopeimmin kasvavista kaupungeista, mitä kuvastaa rakentamisen loppuvaiheessa oleva raitiovaunuverkosto sekä pilvenpiirtäjäkorkeuksia hipovat uudet tornirakennukset, unohtamatta jättimäistä Uros Live -areenakompleksia. Uros Live on eurooppalaisessakin mittakaavassa ainutlaatuinen kompleksi, johon tulee sisältymään kaikkea kasinosta hotelleihin ja urheiluareenaan. Pelkästään areena tulee olemaan 15 000 katsojaa vetävä, mikä kuvastaa kompleksin suuruusluokkaa. Uros Live muuttaa Tampereen silhuettia entistä modernimpaan suuntaan, sekä tuo lisäyksen Tampereen jo valmiiksi monipuoliseen hotellitarjontaan. Uros Live- areenan on tarkoitus valmistua joulukuussa 2021. Tampere kasvaa siis päätä huimaavaa vauhtia.

Tampereen raitiovaunuverkosto

Tampereen raitiovainuverkosto tulee ylettymään Hervannasta aina Pyynikille asti, mikä luo turistillekin helpon reitin nähtävyyksien varrella, kiertäen keskustorin kauppapaikkojen ja historiallisten rakennusten ympäriltä Pyynikille. Pyynikillä, jossa raitiovaunun toinen päätepysäkki sijaitsee, pääsee myös luontoon käymällä legendaarisella Pyynikin näkötornilla, joka on metsikön keskellä sijaitseva näköalatorni. Pyynikin jylhät harjut ovat jo itsessään näkemisen arvoisia, ja niiden sijainti kävelymatkan päässä raitiovaunupysäkistä kuvastaa hyvin ainutlaatuista mahdollisuutta päästä niin urbaaniin ympäristöön kuin luontoon lyhyen matkan sisällä. Tämä kokonaisuus luo turistille rentouttavan ja kansainväliselläkin tasolla laadukkaan turistikohteen.

 • Majoittuminen Pirkanmaalla
 • Tampereen laaja hotellitarjonta
 • Lähikuntien hotellit tarjoavat budjettimatkaajalle ratkaisun

Tampereen hotellit

Tampereen hotellitarjonta on erittäin laaja. Yhden vaihtoehdon tarjoaa Solo Sokos Hotel Torni, josta avautuu hulppeat näkymät Tampereen ohi. Se sijaitsee rautatieaseman kupeessa lähellä kaikkea, mitä voi vierailultaan toivoa. Sen lisäksi Tampereen keskustasta löytyy kaksi legendaarista hotellia, Ilves ja Tammer. Ilves on 80-luvulla rakennettu, myös joskus Suomen korkeimman hotellin titteliä pitänyt, jenkkityylistä inspiroitunut hotelli, joka sijaitsee Koskikeskuksen kauppakeskuksen yläpuolella. Tammer sen sijaan on vuonna 1929 rakennettu klassisen arvokas hotelli koskipuiston kupeessa. Budjettimatkaajalle lähikuntien kuten Lempäälän hotellit tarjoavat oivan ratkaisun, mikäli ei halua majoittua Tampereen keskustaan.

@ Copyright2022 https://www.suomimajoitus.fi