Vertaa ja varaa paras majoitus Etelä-Savo

Hotellit, mökit, huoneistohotellit, hostellit ja muu majoitus Etelä-Savo

Etsi sinulle sopivin majoitus

Etelä-Savo

Yhdellä haulla suosituimmat palvelut

Helppo ja nopea

Hae majoitus

Aloita majoituspaikan etsintä yläpuolelta

Vertailussa mukana


Mainos

Luo upea CV pohja osoitteessa Cvpohjat.fi >>> cvpohjat.fi


Tutustu tarkemmin seuraaviin kaupunkeihin kohteeessa Etelä-Savo

Lisätietoja paikasta Etelä-Savo

Etelä-Savo

Etelä-savo

Etelä-Savon parhaat palat

Kiinnostaako kotimaanmatkailu, mutta Lappi ja Ahvenanmaa on jo nähty? Mikset siis suuntaisi Etelä-Savoon! Etelä-Savo on Suomen järvisin maakunta, ja tarjoaa matkailijalle ennen kaikkea paljon kaunista kotimaista luontoa järvimaisemineen. Etelä-Savosta ei kuitenkaan puutu myöskään kulttuurikohteita: esimerkiksi Olavinlinna, Astuvansalmen kalliomaalaukset ja Savonlinnan Oopperajuhlat lienevät tuttuja ainakin nimeltä myös niille, jotka eivät vielä pahemmin ole kotimaassa reissanneet. Tähän artikkeliin on poimittu parhaat esimerkit elämyksistä ja paikoista, joita Etelä-Savoon suuntaava voi eri puolilla maakuntaa nähdä ja kokea, sekä vinkkejä majoitukseen.

Etelä-Savo tarjoaa ennen kaikkea maaseutu- ja luontokohteita, sillä sen neljästätoista kunnasta vain kolme on varsinaisia kaupunkeja, ja muut paikkakunnat ovat aivan piskuisia. Kaupungit ovat Mikkeli, Savonlinna ja Pieksämäki. Etelä-Savo kuuluu Järvi-Suomeen, jolle monipuolinen järvimaisema on tunnusomaista. Tämän vuoksi luonnosta ja ulkoilmasta kiinnostunut matkailija löytää varmasti tehtävää ja nähtävää Etelä-Savosta ja sen metsistä, järvistä, rannoista ja saarista. Majoitu leirintäalueella, vuokraa mökki -- tai miltä kuulostaisi oma huone maatilalla? Lue vinkit Etelä-Savoon ja suuntaa seuraavalla lomallasi Saimaan saareen -- ehkäpä pikkuiseen torppaan, kuten laulussakin sanotaan.

Liehtalanniemen museotila ja Astuvansalmen kalliomaalaukset

Puumalan Niinisaaressa sijaitsee (Liehtalanniemen museotila) (https://visitpuumala.fi/nae_ja_koe/liehtalanniemi-matka-menneisyyteen/), joka kuului 1970-luvulle asti Jalmari "Jallu" Reposelle. Jallu on Puumalassa omalaatuisuudestaan tunnettu paikallislegenda. Jallu oli erakoitunut mies, joka eli Liehtalanniemessä koko elämänsä kissojen, kanojen, lehmien ja Tipsukka-hevosen kanssa. Jallu tunnettiin muun muassa siitä, että hän souti veneellään aina takaperin ja eli täysin omavaraisesti. Hän oli myös hyvin vanhanaikainen mies -- siksipä hänen tilaansa ei koskaan uudistettu, ja vierailijalle se onkin todellinen aikamatka 1900-luvun alkuun. Liehtalanniemi edustaa suomalaisen maalaiselämän historiaa autenttisimmillaan, ja on vierailun arvoinen piilotettu helmi. Liehtala on luonnonsuojelualuetta.

Astuvansalmen kalliomaalaukset Mikkelin Ristiinassa ovat Pohjoismaiden laajin maalauskokonaisuus. Ne on tehty noin 4 000--2 200 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Paikan arviodaan olleen maalaajilleen pyhä kallion erikoisen, ihmiskasvoja muistuttavan muodon vuoksi. Kuvat esittävät ihmisiä, hirviä, veneitä, kalaa, kämmeniä ja tassunjälkiä, ja ne on aikanaan maalattu punamullalla. Astuvansalmen maalaukset ovat mystinen ja voimakas kaiku historiasta, joka on tutkijoillekin osittain hämärän peitossa. Harvinaisimpiin löytöihin Astuvansalmen kuvista kuuluu jousta pitelevä naishahmo, eikä vastaavia kalliomaalauksia ole muualla Suomessa löydetty. Muinaismuistolaki suojelee maalauksia, ja niitä saa vapaasti käydä ihailemassa.

Repoveden kansallispuisto ja Nahkiaissalon luontopolku

Etelä-Savoon haluava löytää varmasti koettavaa ja nähtävää kansallispuistoista, luontopoluilta ja luonnonsuojelualueilta, joita on liian monta listattavaksi eri puolilla maakuntaa. Repoveden kansallispuisto sijaitsee Mäntyharjulla, vain muutaman tunnin matkan päässä Helsingistä. Monet eläimet, kuten ilvekset, pöllöt ja hirvet asuttavat Repoveden metsiä. Repovedellä kasvaa mäntyä ja koivua, ja hakkuista huolimatta alue on onnistuneesti muutettu kansallispuistoksi 1900-luvulla. Kultareitin vesitaksireitti kulkee Repoveden läpi, ja Olhavanvuoren kukkula sopii kiivettäväksi myös aloittelevalle kiipeilijälle. Reitit ovat kansallispuistoille ominaiseen tapaan merkittyjä, joten suunnistus- tai vaellustaitoa ei sinänsä tarvita.

Nahkiaissalon luontopolku sijaitsee Koloveden kansallispuistossa Savonlinnan kupeessa. Polku on osa Kolovettä, mutta sijaitsee mantereella ja on siten tavoitettavissa sekä autolla että veneellä. Sen maasto on kuitenkin haastavaa ja paikoin hyvin kivikkoista sekä juurakkoista, joten se tarjoaa kävijälleen hieman Olhavanvuorta haastavamman patikkareitin. Palkitseva Nahkiaissalon reitti kuitenkin on! Luontopolulla on toisaalta vanhaa metsää ja puustoa, joista polun opastaulut kertovat kulkijalle. Kierros kestää pari tuntia, joten se on hyvä kohde hieman tiukemmalla aikataululla liikkuvalle matkaajalle. Alueella sijaitsee myös Lohilahden telttailualue ja kauniita maisemapaikkoja.

Savonlinna ja Mikkeli

Savonlinna on yksi Etelä-Savon kolmesta kaupungista. Siellä on noin 35 000 asukasta, ja se on rakennettu kokonaan saarille. Saimaa ja luonto ovat Savonlinnassa kaikkialla keskustassakin! Näkemisen arvoisiin kohteisiin kuuluvat Olavinlinnan lisäksi Savonlinnan tuomiokirkko ja tori sekä kaunis Riihisaaren niemimaa. Huomioi myös Johanna Oraksen taidekartano! Savonlinnassa järjestetään joka vuosi heinäkuussa kuuluisat oopperajuhlat, jolle komeat keskiaikaiset puitteet tarjoaa itse Olavinlinna. Ooppera Olavinlinnassa kestää peräti kuukauden, joten esityksiä on tarjolla paljon. Juhlilla esitetään niin kuuluisia kuin vähemmänkin tunnettuja teoksia, ja lisämaustetta musiikkiin on tarjonnut esimerkiksi metallibändi Apocalyptica.

Mikkelissä sijaitsee lapsiperheille tuttu matkailukeskus Visulahti, jossa on muun muassa vahakabinetti, vesiliukumäkiä ja karting-ajorata. Sieltä löytyy myös majoitusmahdollisuuksia sekä leirintäalue. Visulahdesta ovat kaikki kuulleet, mutta Mikkelin matkailuvaltteihin kuuluu myös erinomainen lähiruoka suoraan luonnosta, ja paikallisia tuotteita voikin maistella Mikkelin kauppahallissa. 18 kilometrin päässä kaupungista sijaitsee myös aikuiseen makuun sopiva Ollinmäen viinitila, jossa voi tilauksesta järjestää juhlia, pruuveja tai vierailla, sekä myös majoittua B&B:ssä tai omassa mökissä. Kesäisin Ollinmäellä on auki myös terassi, jossa tilan tuotteita kuten marjaviinejä tai siidereitä voi maistella.

Puumala

Puumala lienee yksi Suomen tunnetuimmista mökkikunnista, eikä suotta: se on Saimaan sydämessä, ja koostuu lähes pelkästään saarista. Puumalassa siis riittää järveä ja luontoa, jonka keskellä rauhoittua. Kesäisin sen asukasluku jopa moninkertaistuu mökkiläisten suunnatessa paikkakunnalle. Tämän vuoksi suurin osa majoitusmahdollisuuksista on juurikin vuokramökkejä. Muutakin Puumalassa kuitenkin on nähdä ja tehdä! Lisätietoa erilaisista tapahtumista löydät Puumalan tapahtumakalenterista. Puumalan satamasta hyppäät risteilyaluksen kyytiin, ihailet maisemaa sillan näköalatornista tai syöt hyvin ravintolassa. Erilaisia opastettuja retkiä järjestetään paljon: mahdollisuuksia on muun muassa norppabongaukseen, kalastukseen, lumikenkäilyyn ja villiruoan keräilyyn.

Saimaannorppia katsomaan?

Saimaannorppa lienee kuuluisin eteläsavolainen -- sitä tavataan vain Saimaalla Suomessa. Norppaa pidettiin alkujaan tuhoeläimenä, ja tavoitteena oli hävittää norpat kokonaan Saimaasta, mutta sitä metsästettiin myös hylkeenrasvan eli traanin vuoksi. 1950-luvulla sen metsästys lopulta kiellettiin kannan vähennyttyä rajusti. Tästä huolimatta norppaa salametsästettiin 1980-luvulle asti, jolloin asenteet luonnonsuojelua kohtaan alkoivat muuttua. Nykyisellään saimaannorppa on suomalaisen luonnonsuojelun lyömätön symboli, jonka bongaaminen luonnossa kuuluu varmasti monien eläinten ystävien haaveisiin. Norppabongaus onkin suosittu aktiviteetti kaikkialla Saimaan alueella norppien vähäisestä määrästä huolimatta, ja erityisen hyvänä paikkana norppabongaukseen kuitenkin pidetään Linnansalmen kansallispuistoa.

Majoittuminen Etelä-Savossa

Ympäri Etelä-Savoa voit majoittua vuokratussa mökissä niin kesä- kuin talviaikaankin. Seudulta löytyy leirintäalueita ja retkeilymajoja, sekä erikoisuutena myös perheille sopiva maatilamajoitus Savonlinnan seudulla on mahdollista. Maatilalla voit yöpyä vierashuoneessa, ja pakettiin kuuluvat yleensä myös ateria tilalla. Askareisiinkin saa halutessaan osallistua. Puumalan majoitusmahdollisuuksiin kuuluu mökkien ja leirintäalueiden lisäksi bed&breakfast-tila sekä rauhaa kaipaaville matkaajille on avoinna joogamajatalo. Eräilyä halajavat pääsevät tietysti myös telttailemaan, ja luontopoluilta sekä kansallispuistoista löytyy myös laavuja ja nuotiopaikkoja. Perinteisiä hotelleja ja jokunen hostellikin on kuitenkin myös tarjolla sille, joka kamppailee valinnanvaikeuden kanssa.

Mikkelissä sijaitsee Anttolanhovin hotelli, joka tarjoaa majoituksen lisäksi myös kylpyläpalveluita suoraan järven rannalla. Anttolanhovilla on myös toiminnassa oleva kotaravintola, Saimaan ravintola, joka on tunnelmallinen kokemus. Huomioi, että kotaravintola palvelee vain tilauksesta. Suosittuja ja ihastuttavia majoituskohteita maatilojen lisäksi ovat myös vanhat kartanot, ja vaihtoehtoja tähän voit löytää niin Savonlinnan kuin Mikkelinkin lähistöltä. Kartanoita on eri puolilla Etelä-Savon maaseutua. Lapsiperheille helppo ja mieluisa vaihtoehto on tietysti Visulahti. Alueen erityisimpiin majoitusvaihtoehtoihin kuuluu kuitenkin Haaran torpan kesäisin saatavilla oleva perinteinen aittamajoitus. Valinnanvaraa majoitukseen Etelä-Savossa on siis yllin kyllin.

Lomalle Etelä-Savoon!

Kotimaanmatkailusta tulee jatkuvasti yhä suositumpaa -- eikä suotta! Pandemiatilannekaan ei ole yksin syyllinen kotimaanmatkojen suosion kasvuun. Kotimaanmatkailu on ympäristöystävällinen ja helppo vaihtoehto ulkomaanmatkoille, eivätkä kotimaastakaan mielenkiintoiset kokemukset ja nähtävyydet puutu. Tähän on Suomessakin alettu herätä, ja kiinnostus kotimaanmatkailuun on suuressa kasvussa. Etelä-Savo on erinomainen kotimaan matkakohde, vaikka sitä ei ehkä ensimmäiseksi ajattelekaan. Etelä-Savo on täynnä kokemuksia ja luonnonläheisyyttä kotimaanmatkailijalle, unohtamatta paikallista lähiruokaa, historiaa sekä tietysti oopperaa. Etelä-Savo on matkailuun selkeästi panostava maakunta, jossa mielenkiintoista nähtävää riittää. Kuka tietää, ehkäpä vastaan tulee jopa norppaliven Pullervo.

@ Copyright2022 https://www.suomimajoitus.fi