Vertaa ja varaa paras majoitus Satakunta

Hotellit, mökit, huoneistohotellit, hostellit ja muu majoitus Satakunta

Etsi sinulle sopivin majoitus

Satakunta

Yhdellä haulla suosituimmat palvelut

Helppo ja nopea

Hae majoitus

Aloita majoituspaikan etsintä yläpuolelta

Vertailussa mukana


Mainos

Luo upea CV pohja osoitteessa Cvpohjat.fi >>> cvpohjat.fi


Tutustu tarkemmin seuraaviin kaupunkeihin kohteeessa Satakunta

Lisätietoja paikasta Satakunta

Satakunta

Satakunta -- meri-ilmaa ja historian havinaa

Satakunta on Suomen länsirannikolla sijaitseva maakunta, jolla on pitkä historia: Satakunnan historiallisesta maakunnasta on olemassa ensimmäiset kirjalliset maininnat jo vuodelta 1331. Maakunnassa sijaitsee muun muassa useampi Suomen vanhimmista kaupungeista sekä kaksi Suomen Unescon maailmanperintökohteista. Tärkeä osa Satakuntaa on meri, ja osa satakuntalaista maisemaa on noin 140 kilometrin pituinen Selkämeren rannikkoseutu saaristoineen ja saarineen. Meren lisäksi myös kalastus on tärkeä osa satakuntalaisuutta, ja maakunnan ruokaperinteetkin perustuvat pitkälti meren antimiin. Tätä nykyä Satakunta on myös houkutteleva matkailukohde, joka kutsuu pariinsa esimerkiksi luontoharrastajia ja historian ystäviä.

Kaupunkilomalle Satakuntaan -- Pori ja Rauma

Rauma on kiinnostava historiallinen kaupunki eteläisessä Satakunnassa. Se on perustettu vuonna 1442 ja onkin yksi Suomen vanhimmista kaupungeista. Raumalla sijaitsee peräti kaksi Unescon maailmanperintökohdetta: pohjoismaiden suurin säilynyt puutalokaupunki Vanha Rauma ja Sammallahdenmäen pronssikautiset röykkiöhaudat. Kaupunki on tunnettu murteesta ja pitsinnypläyksestä. Rauman murre tai "rauman giäl" on omaleimainen lounaismurre, jonka kuulemiselta ei voi Raumalla välttyä. Pitsinnypläys oli Raumalla suosittu ammatti 1800-luvun alkupuolella, ja perinne on jäänyt vahvasti elämään. Raumalla vietetäänkin vuosittain Rauman Pitsiviikkoa, jonka tarkoituksena on pitää vanhaa käsityöläisperinnettä yllä.

Pori on Satakunnan maakuntakeskus, jossa yhdistyy kaupungin meno ja luonnonrauha. Pori tunnetaan erityisesti vireänä kulttuurikaupunkina. Kaupungissa järjestetään vuosittain useita musiikkitapahtumia, kuten Pori Jazz ja Porispere. Kaupungissa sijaitsee myös Suomen ensimmäinen suomenkielinen teatteri, Porin Teatteri, ja kaupunki on tullut viimevuosina tunnetuksi erityisesti vaihtoehtotaiteen kotina. Meri-Porin alueella sijaitsee myös suosittu Yyterin kaupunginosa, jossa sijaitsee myös samanniminen hiekkaranta. Hiekkaranta on yksi Suomen ja pohjoismaiden pisimpiä rantoja. Yyterissä on useita eri harrastusmahdollisuuksia rantalentopallosta ja -futiksesta patikointiin sekä minigolfiin. Porissa on myös useita historiallisia nähtävyyksiä:

  • Porin Raatihuone ja Raatihuoneen puisto
  • Keski-Porin kirkko
  • Juséliuksen mausoleumi
  • Porin vanhakaupunki, Kivi-Pori

Ulvila, Harjavalta, Merikarvia ja Eurajoki

Satakunnassa vieraillessaan kannattaa tutustua myös maakunnan pienempien kuntien tarjontaan. Esimerkiksi aivan Porin naapurissa Kokemäenjoen varrella sijaitsee Ulvila, jolla on myös pitkä historia. Kaupunki perustettiin vuonna 1365, ja se on Turun jälkeen Suomen vanhin kaupunki. Ulvilasta löytyy yksi merkittävimmistä ja parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kivikirkosta. Ulvilan naapurikaupungissa Harjavallassa taas pääsee ihailemaan hiidenkiukaita, joita on kaupungin alueelta löydetty noin sata. Harjavalta on tunnettu myös satakuntalaisen kuvanveistäjä Emil Cedercreutzin taiteilijakodista ja museosta. Kaupungissa järejestetään myös useita musiikkitapahtumia, joista tunnetuin on vuodesta 1992 järjestetty Karmarock.

Rannikolla sijaitseva pieni kunta Merikarvia houkuttelee pariinsa erityisesti luonnon ystäviä. Kunnassa on mahdollistaa kalastaa sekä Merikarvianjoella että merellä. Kahdeksan kilometrin päässä rannikosta sijaitsee myös Ouran saaristo. Natura 2000 -suojelualueverkostoon kuuluva Ouran saaristo on eksoottinen luontokohde avomerellä, johon pääsee kesäisin matkustamaan Krookan satamasta lähtevällä venekuljetuksella. Matkalla lintuharrastajat voivat bongata muun muassa merikotkan ja merimetson. Rauman pohjoispuolella sijaitseva Eurajoki myös tunnettu luontokohteistaan ja kunnasta löytyy useita virkistys- ja liikuntakohteita. Eurajoella sijaitsee myös Olkiluodon ydinvoimalaitos, jonka yhteydessä olevassa vierailukeskuksessa pääsee tutustumaan ydinvoimatuotantoon.

Historia- ja kulttuurinähtävyyksiä Satakunnassa

Satakunnan tunnetuimpia nähtävyyksiä on Rauman puutaloalue Vanha Rauma. Se valittiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1991, ja se on pohjoismaiden suurin yhtenäisenä säilynyt puutalokaupunginosa. Vanhan Rauman keskuksena toimii Kauppatori ja sen laidalla sijaitseva Vanha Raatihuone. Kauppatorin läheisyydessä sijaitsevilla liikekaduilla on lukuisia kahviloita, ravintoloita, putiikkeja ja taiteilijoiden työhuoneita. Vanhan Rauman puutaloissa toimii myös useita museoita, kuten koti- ja taidemuseoita. Porin tunnetuimpia nähtävyyksiä on Juséliuksen mausoleumi. Josef Stenbäckin suunnittelema mausoleumi sijaitsee Käppärän hautausmaalla ja se edustaa uusgoottilaista tyyliä. Satakunnassa vieraillessaan kannattaa vierailla myös näissä historiallisissa kohteissa:

  • Sammallahdenmäki on Raumalla sijaitseva muinaisjäännösalue. Unescon maailmaperintökohteisiin kuuluva pronssikautinen hautaröykkiöalue kertoo mielenkiintoisella tavalla aikakauden yhteisöjen uskonnosta ja hautaustavoista.
  • Ulvilan kirkko, toiselta nimeltään Pyhän Olavin kirkko on rakennettu 1400- ja 1500-lukujen vaihteessa. Kirkko on Suomen parhaiten säilynyt keskiaikainen kivikirkko ja ainoa säilynyt rakennus keskiaikaisesta Ulvilasta.
  • Ahlströmin ruukki eli Porin Noormarkussa sijaitseva ruukkialue, jossa on kävelykierrosten muodossa mahdollisuus tutustua ruukin historiaan ja arkkitehtuuriin.

Satakunnan mielenkiintoisin kulttuurikohde on Emil Cedercreutzin museo Harjavallassa. Emil Cedercreutz oli satakuntalainen siluettitaiteilija, kuvanveistäjä ja kirjailija, joka rakennutti taiteilijakotinsa vuonna 1914 Harjavaltaan. Tätä nykyä ympäristössä toimii monipuolinen taidemuseo, joka perustuu Cedercreutzin elämäntyöhön ja kokoelmiin. Museossa on vakituisten näyttelyiden lisäksi myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia. Porin Etelärannassa vanhassa pakkahuoneessa sijaitsee Porin taidemuseo, joka on professori Maire Gullichsenin kokoelman ympärille perustettu nykytaiteen museo. Museon erilaiset näyttelyt esittelevät suomalaista ja kansainvälistä nykytaidetta sekä nostavat esiin yhteiskunnallisia kysymyksiä. Museon kokoelmat ja arkistot painottuvat modernismiin.

Luontokohteita Satakunnassa

Porissa sijaitseva Yyterin kaupunginosa on pakollinen kohde Satakunnassa vierailevalle. Yyteri sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Porin keskustasta ja tunnetaan erityisesti samannimisestä, kauniista hiekkarannastaan. Noin kuuden kilometrin pituinen hiekkaranta on yksi Pohjoismaiden pisimmistä hiekkarannoista, ja se on erityisen tunnettu laajoista dyynialueistaan. Yyterissä on laajasti erilaisia harrastusmahdollisuuksia koko perheelle. Alueella on rentouttavan rantapäivän vieton lisäksi mahdollista muun muassa ratsastaa, surffata ja pelata lentopalloa. Alueella sijaitsee myös lomakeskus, jossa on mahdollista majoittua, ja jonka yhteydessä toimii myös seikkailupuisto sekä erilaisia ravintoloita.

Satakunnan ja Varsinais-Suomen välisellä alueella sijaitsee Selkämeren kansallispuisto, jonka pinta-alasta 98 % on merta. Puistossa vierailu vaatii kesäaikaan merimatkan ja nähtävyyksiä puistossa on useita. Esimerkiksi Eurajoen kunnassa sijaitseva Säpin majakkasaari houkuttelee matkailijoita monipuolisella luonnollaan ja historiallisella majakallaan. Niin ikään Eurajoella sijaitseva Kaunissaari taas on suosittu luonto- ja virkistysretkeilykohde. Saaressa on kulttuuripolku, jonka varrella olevat opasteet kertovat saaren kulttuurista ja historiasta. Jos haluaa pysytellä maan kamaralla, voi vierailla Puurijärven ja Isosuon kansallispuistossa, jossa sijaitsee pohjoismaiden suurimpiin kuuluva lintutorni.

Kylpyläloma Satakunnassa

Aivan Yyterin hiekkarannan äärellä sijaitsee Virkistyshotelli Yyteri. Hotellissa on useita eri huonevaihtoehtoja, joista jokainen löytää varmasti itselleen sopivan vaihtoehdon. Hotellin yhteydessä on myös kylpylä Merenneito, joka on auki vuoden jokaisena päivänä. Kylpylästä löytyy muun muassa 17-metrinen kuntoallas, ulkoallas, poreallas, puuha-allas ja vesiliukumäki lapsille sekä suomalainen ja turkkilainen sauna. Kylpylässä järjestetään myös ohjattua vesijumppaa kolmesti viikossa ja kesäaikaan käytössä on myös terassialue aurinkotuoleineen. Kylpylän yhteydessä on myös hyvinvointikeskus, jossa on tarjolla kuntouttavia ja kaunistavia hoitoja sekä kampaamo- ja parturipalvelut.

Muita majoitusvaihtoehtoja

Yyterin alueella sijaitsee myös upea, historiallinen Mäntyluodon hotelli, joka on avoinna kesästä syksyyn. Jugendtyylinen hotelliravintolarakennus on valmistunut vuonna 1917 ja jokainen hotellin huone on sisustettu yksilöllisesti. Porissa voi majoittua myös kauniissa ruukkimiljöössä Ahlströmin ruukilla, noin 15 minuutin ajomatkan päässä Porin keskustasta. Persoonallisempaa majoitusta hakeva voi yöpyä Porissa FinnDomessa, jossa yöpymismahdollisuuksiin kuuluu esimerkiksi kalustettu teltta tai riippumatto. Raumalla vieraillessaan voi taas majoittua aivan Vanhan Rauman sydämessä sijaitsevassa Hotelli Vanha Raumassa, joka on perustettu alunperin varastona ja kauppana palvelleeseen funkisrakennukseen. Satakunnassa kannattaa muistaa myös nämä majoitusvaihtoehdot:

  • Hotel Bepop -- värikäs hotelli keskellä Poria.
  • Hotelli Kalliohovi -- kodikas hotelli kivenheiton päässä Rauman vanhasta kaupungista.
  • Majatalo Merikarvia -- tunnelmallinen majatalo maalaismiljöössä.

Miksi matkustaa Satakuntaan?

Satakunnan on usein sanottu olevan kuin Suomi pienoiskoossa. Maakunnasta löytyy kaupunkeja, metsiä, järviä ja saaristomaisemia, historiaa ja nykypäivää. Tämän vuoksi Satakunta onkin ihanteellinen matkakohde monenlaiselle matkaajalle. Satakunnassa on mahdollista niin menevä ja tapahtumarikas kaupunkilomailu, kuin myös luonnon äärellä rauhoittuminen. Luontoharrastajat arvostavat maakunnan monimuotoista ja paikoin eksoottistakin meriluontoa sekä lukuisia retkeilymahdollisuuksia. Historian ystäville tämä pitkän historian omaava maakunta taas tarjoaa useita kiehtovia vierailukohteita, mutta myös modernin taiteen rakastajat löytävät maakunnasta jotain itselleen. Tarjolla on siis paljon ja monipuolisesti.

@ Copyright2022 https://www.suomimajoitus.fi