Vertaa ja varaa paras majoitus Kymenlaakso

Hotellit, mökit, huoneistohotellit, hostellit ja muu majoitus Kymenlaakso

Etsi sinulle sopivin majoitus

Kymenlaakso

Yhdellä haulla suosituimmat palvelut

Helppo ja nopea

Hae majoitus

Aloita majoituspaikan etsintä yläpuolelta

Vertailussa mukana


Mainos

Luo upea CV pohja osoitteessa Cvpohjat.fi >>> cvpohjat.fi


Tutustu tarkemmin seuraaviin kaupunkeihin kohteeessa Kymenlaakso

Lisätietoja paikasta Kymenlaakso

Kymenlaakso

Kymenlaakso -- matkailijan kultakaivos lähellä Helsinkiä

Kymenlaaksosta löytyy suuri valikoima monipuolisia nähtävyyksiä ja kokemuksia jokaiseen makuun niin kotimaan kuin ulkomaidenkin matkailijoille. Kaakkois-Suomessa voit kokea historian havinaa ja monipuolisia huvittelumahdollisuuksia kätevästi saman päivän aikana -- toki unohtamatta upeita luonto- ja ulkoilualueita. Alueella riittää tekemistä pidemmällekin lomamatkalle, mutta myös päiväretket onnistuvat mainiosti, sillä Kymenlaakso sijaitsee vain noin tunnin junamatkan tai puolentoista tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Olipa suunnitelmissasi sitten tutustuminen Suomen historiaan, ostosmatka, merellisestä tunnelmasta nauttiminen, rentoutuminen terassilla, patikointi kansallispuistossa tai hurvittelu huvipuistossa, Kymenlaaksosta löydät nämä kaikki!

Kotka -- vilkas satamakaupunki koko perheelle

Kotka on historian havinaa ja satamakaupungin merellistä tunnelmaa huokuva kaupunki Suomenlahden rannalla, ja sitä voidaan pitää Kymenlaakson merellisenä kultakimpaleena. Se on Kouvolan ohella toinen Kymenlaakson tärkeistä asutuskeskuksista, ja Kotka tunnetaankin etenkin tapahtumarikkaana ja vilkkaana kesäkaupunkina. Tunnetuin tapahtuma on Kotkan meripäivät. Kahden päivän aikana Kotkaan saapuu niin meriteitse kuin junallakin paljon juhlaväkeä nauttimaan Kotkan iloisesta kesätunnelmasta konsertteineen ja markkinoineen. Kotkan meripäivät on tunnettu myös hulppeista veneistään ja siellä vierailevasta julkkismäärästä; muun muassa Teemu Selänne veneineen on tuttu näky Meripäivien festarikansan seassa.

Meripäivien lisäksi Kotkassa on paljon muutakin tekemistä kaikenikäisille. Suosittu käyntikohde koko perheelle on Merikeskus Vellamo, jossa pääsee tutustumaan Kymenlaakson merenkulun historiaan erilaisten näyttelyiden kautta. Museon yhteydestä löytyvät merkittävimmät suomalaiset museolaivat: maailman vanhin jäänmurtaja Tarmo sekä rajavartioalus Telkkä. Lasten suosikkeihin lukeutuu myös suomalaisten kalojen luonnonmukainen akvaariotalo Maretarium. Puistoja rakastaville Kotkasta löytyy paljon valinnanvaraa; tunnetuimmat puistot ovat Katariinan meripuisto ja Sapokan puisto. Katariinan puistossa on muun muassa muumitalo, lampaita, lasten leikkipaikka sekä kota, joka mahdollistaa ruuanlaiton sadepäivinäkin. Sapokan puisto puolestaan on tunnettu kauniista vesielementeistään.

 • Kotkasta löytyy merinäköalaa ja perhetapahtumia
 • Kotkan meripäivät on yksi Suomen tunnetuimmista kesätapahtumista
 • Kotka tarjoaa monenlaista lomapuuhaa myös lapsille

Kouvola -- paljon muutakin kuin betonia

Kouvolaan viitataan joskus harmaana betoniviidakkona, mutta todellisuudessa Kouvola on monipuolinen ja vireä kaupunki, jossa kaupunkielämä huvittelumahdollisuuksineen kohtaa upeat luontokohteet. Kouvolan kulttuuritarjonta kattaa kaiken teattereista laajaan baaritarjontaan sekä tapahtumiin. Kouvolan suurin nähtävyys ja piristysruiske on suosittu Tykkimäki, jonka alueella sijaitsee huvipuisto, vesipuisto, leirintäalue sekä yleinen sauna. Tykkimäeltä löytyy myös ympäri vuoden toimiva Actionpark. Tykkimäellä järjestetään kesäisin myös konsertteja, ja siellä onkin vieraillut lähes koko suomalaisen artistikatraan eturivistö J.Karjalaisesta Isac Elliotiin. Tykkimäki tuo rutkasti lisäeloa Kouvolan kesiin ja houkuttelee vuosittain ihmisiä ympäri Suomea viettämään kesäpäivää.

Kouvolassa rakastetaan kulttuuria, mikä näkyy kattavassa tapahtumatarjonnassa. Kouvolan Teatteri viihdyttää niin aikuisia kuin lapsiakin laajalla repertuaarillaan, kun taas Kymi Sinfonietta on Kouvolan ja Kotkan yhteinen, molemmissa kaupungeissa konsertoiva orkesteri. Historian ystäville on tarjolla Kouvolan Museokortteli. Tässä idyllisessä puutalokorttelissa on mukava nauttia tunnelmasta, tehdä ostoksia ja vierailla siellä järjestettävissä tapahtumissa. Kuusankoskella Taideruukki puolestaan on vanhaan tehdasmiljööseen syntynyt erilaisten luovien alojen yrittäjien keskus. Kouvolassa on myös paljon luontopolkuja, mutta tunnetuin luontonähtävyys lienee suosittu ja upea Repoveden kansallispuisto, mistä löytyy 12 metrin korkeudessa oleva Lapinsalmen riippusilta.

Hamina -- Historian havinaa

Vuonna 1653 perustetussa Haminan ympyräkaupungissa historia on läsnä kaikkialla. Tähdenmuotoinen bastionilinnoitus ympäröi Haminan vanhan keskustan, jonka kahdeksan sädekatua lähtevät keskipisteessä sijaitsevalta Raatihuoneelta. Kaupungin vallien sisältä löytyy tunnelmallisia puukortteleita, kauniita kirkkoja ja rakennuksia sekä kiinnostavia museoita. Kaupunkiin voi tutustua joko itsekseen tai opastetuilla kävelyretkillä -- Haminan pienessä idyllisessä kaupungissa historialliset kohteet ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Haminassa olet hyvässä seurassa, sillä sieltä ovat lähtöisin niin valtiomies Leo Mechelin kuin taiteilijat Hugo Simberg ja Magnus Enckellkin. Myös Suomen Marsalkan, C.G.E. Mannerheimin, tiedetään käyneen Haminan Keisarillista Kadettikoulua vuosina 1882-1886.

 • Haminan ympyräkaupungissa historia on läsnä kaikkialla
 • Bastionilinnoitus on upea nähtävyys, ja kaupungissa on monia muitakin kiinnostavia rakennuksia
 • Hamina on myös kaunis ja eläväinen merikaupunki
 • Hamina Tattoo -sotilasmusiikkifestivaali sopii ryhdikkäästä hauskanpidosta pitäville
 • Valojen Yö -kulttuurifestivaali ei jätä kylmäksi ketään
 • Joulukuussa matkustavien kannattaa ehdottomasti käydä Wanhan Holviston Joulu -tapahtumassa Hamina Bastionin historiallisissa holveissa

Haminan vetovoima ei kuitenkaan ole pelkästään historiassa, vaan se on myös kaunis ja eläväinen merikaupunki. Missäpä olisi mukavampaa viettää kesäpäivää kuin suositussa Tervasaaressa uimarantoineen, beach volley -kenttineen, kesäravintoloineen ja tapahtumineen. Sieltä on yhteys myös Suomenlahden upeaan saaristoon sekä historialliseen Tammion kalastajakylään ja sen kotiseutumuseoon. Yleisötapahtumissa viihtyvät eivät joudu pettymään Haminan tarjontaan; Hamina Tattoo -sotilasmusiikkifestivaali on kuuluisa ryhdikkäästä hauskanpidosta pitäville, ja syksyisin järjestettävä tunnelmallinen Valojen Yö -kulttuurifestivaali ei jätä kylmäksi ketään. Joulufanit herkistyvät Wanhan Holviston Joulu -tapahtumassa Hamina Bastionin historiallisissa holveissa.

Iitti -- Suomen kaunein kylä

Iitti on kuvankaunis; se valittiin vuonna 1990 Suomen kauneimmaksi ja Euroopan neljänneksi kauneimmaksi kyläksi. 1600-luvulla alkunsa saanut kylä on muodostunut vanhan talonpoikaiselämän ympärille. Luonnon rauhaa arvostava matkailija arvostaa varmasti Iitin tarjoamia upeita veneily- ja retkeilyreittejä maisemissa, joita hallitsevat lukuisat pienet järvet ja kallioiset rannat. Iitin ylpeys on rakennustaiteellisesti arvokas, yli 300-vuotias puinen ristikirkko, joka toimii myös Iitin suosittujen musiikkijuhlien keskipisteenä. Juhlissa esiintyy kotimaisten ammattilaisten lisäksi myös kansainvälisiä kamarimusiikin tähtiä. Juhlan kohokohta on perinteinen pianonkanto Hiidenvuoren näköalapaikalle sekä upea keskiyön konsertti.

Iitissä on lukuisia kauniita luontopolkuja ja retkeilyreittejä, mutta ehkäpä kuuluisin nähtävyys on Hiidensaarella sijaitseva 60 metriä korkea Hiidenvuori. Sitä kutsutaan usein Kymenlaakson Koliksi, sillä sen huipulta avautuvat hulppeat näkymät Kymijoelle ja ympäröiviin jylhiin metsiin. Historiasta kiinnostuneita varmasti kiehtoo se, että Hiidenvuorella on aikanaan sijainnut muinaislinna. Hiidenvuorella on myös uskottu asuvan hiisi, jonka mukaan vuori ja saari ovat nimetty. Hiidensaari ja Hiidenvuori muodostavatkin yhdessä merkittävän kansallismaisemakohteen. Kivikaudesta kiinnostuneille löytyy Pohjois-Iitin Haukkaselän muinaismaisema-alueella kalliomaalauksia sekä hautakalmistoja, kiviröykkiöhautoja ja uhrikiviä.

Lasten kulttuurisuosikit

Perheen pienimmät eivät aina välttämättä jaksa kiinnostua historiallisista kohteista, mutta Kymenlaaksosta löytyy myös pikkupilteille soveltuvia paikkoja. Yksi niistä on Unescon maailmanperintökohde, UPM Verlan Tehdasmuseo. Tässä ainutlaatuisessa tehdasympäristössä pääsee tutustumaan Suomen teollistumisen alkuvaiheisiin sekä tehtaan miljööseen ja tehdastyöläisten ja patruunan elämään 1900-luvun vaihteen molemmin puolin. Lähistöltä löytyy myös esihistoriallinen kalliomaalaus. Toinen lapsia kiinnostava paikka on Kotkan saaristossa sijaitseva, sata vuotta muuttumattomana pysynyt kalastajakylä Kaunissaari. Saaristolaistunnelmaa uhkuvat kapeat kujat, kauniit puutarhat sekä ympäröivä meri ovat varmasti mieleen niin isommille kuin pienemmillekin matkailijoille.

Majoitusta jokaiseen makuun

Kymenlaaksossa on tarjolla runsaasti majoitusta erilaisiin makuihin ja tarpeisiin niin kaupunkien keskustoissa kuin luonnon helmassakin. Kaupungeissa voi majoittua hyvätasoisissa hotelleissa, kun taas luonnon keskellä on valittavana lukuisia persoonallisia vaihtoehtoja. Luksusta tarjoaa AuroraHut Kultaan Koskitilan rannassa -- vuoteesta aukeaa näkymä niin auringonlaskuun kuin tähtitaivaallekin. Santalahti Resortin lomakeskuksessa pääsee nauttimaan meren läheisyydestä joko mökissä, huoneistossa tai luksushuvilassa. Historiallista elämystä kaipaaville tarjolla on aitta- tai pyöröhirsimökkimajoitusta upeassa Kaunissaaressa. Verlasta kiinnostuneet voivat myös majoittua tehtaan työntekijöiden entisissä asunnoissa. Perheen pienimmät pitävät varmasti myös Tykkimäen leirintäalueesta, jolta pääsee kätevästi huvipuistoon.

 • Kymenlaaksossa voi majoittua luonnon läheisyyteen tai kaupunkien keskustoissa sijaitseviin hotelleihin
 • Luksusta kaipaaville sopii AuroraHut Kulta Koskitilan rannassa
 • Santalahti Resort on aivan meren lähellä
 • Tykkimäen leirintäalueelta on lyhyt matka huvipuistoon

Miksi valita Kymenlaakso?

Kymenlaakso on toistaiseksi vielä vähemmän tunnettu matkailukohde, mutta kasvattaa nopeasti suosiotaan varsinkin monipuolisten luontonähtävyyksiensä vuoksi. Kotimaan matkailun suosion kasvaessa kannattaa tutkia, mitä kaikkea Kymenlaakso tarjoaa. Pääkaupunkiseudulta Kymenlaaksoon on vain lyhyt matka ja kaupungit ovat pieniä, joten niihin on helppo tutustua kävellen. Kaupunkien ympäristössä on valtava valikoima tekemistä ja näkemistä. Kuinka monessa muussa paikassa voi jo lyhyenkin vierailun aikana käydä meriristeilyllä ja teatterissa, ostoksilla, patikoida luonnonpuistossa, syödä tasokkaassa ravintolassa, vierailla Unescon maailmanperintökohteessa ja pyöriä huvipuiston laitteissa? Tervetuloa tutustumaan Kymenlaaksoon!

@ Copyright2022 https://www.suomimajoitus.fi