Vertaa ja varaa paras majoitus Kanta-Häme

Hotellit, mökit, huoneistohotellit, hostellit ja muu majoitus Kanta-Häme

Etsi sinulle sopivin majoitus

Kanta-Häme

Yhdellä haulla suosituimmat palvelut

Helppo ja nopea

Hae majoitus

Aloita majoituspaikan etsintä yläpuolelta

Vertailussa mukana


Mainos

Luo upea CV pohja osoitteessa Cvpohjat.fi >>> cvpohjat.fi


Tutustu tarkemmin seuraaviin kaupunkeihin kohteeessa Kanta-Häme

Lisätietoja paikasta Kanta-Häme

Kanta-Häme

Kanta-Häme

Kaunis Kanta-Häme on yksi Etelä-Suomessa sijaitsevista maakunnista. Sen rajojen sisään kuuluu 11 kuntaa ja sen väestöön noin 170 000 asukasta. Luontonsa puolesta se kattaa paljon mäntymetsää, kukkuloita sekä harjuja, joista monien päälle on vuosisatojen saatossa rakennettu esimerkiksi puolustuslinnakkeita. Vaikka kyseessä ei Järvi-Suomi olekaan, ei Kanta-Hämeessäkään vesialueista ole puutetta. Järviä siellä on nimittäin lähes 800, ja niistä monet yhdistyvät jokien ja purojen välityksellä. Yksi alueen kuuluisimmista järvistä on Ahvenisto. Se oli vuoden 1952 yksi virallisista kisapaikoista, jossa kilpailtiin viisiottelussa.

Kanta-Hämeen väestö on pääosin suomenkielistä, vaikka toki muidenkin kielten puhujia siellä asuu myös. Sen eri alueilla tunnetaan myös eri hämäläismurteiden variantteja. Osansa kantahämäläiseen kulttuuriin ja kieleen toivat myös siirtokarjalaiset, joita asutettiin sen taajamiin paljon toisen maailmansodan jälkeen. Muunlaistakin kulttuurivaihtoa Kanta-Hämeessä on ollut aina, sillä sijaintinsa vuoksi sen eri keskukset ovat olleet tärkeitä risteys- ja kauppapaikkoja koko eteläiselle Suomelle. Maakuntana se tunnetaan esimerkiksi linnavuorista sekä muista historiallisista paikoista. Alueen historia nimittäin ulottuu kauas, asutuslöytöjen perusteella ainakin varhaiseen kivikauteen asti.

Kaupunkeja ja taajamia

Kanta-Hämeen maakuntakeskus on alueen suurin kaupunki Hämeenlinna. Hämeenlinna on Suomen vanhin sisämaassa sijaitseva kaupunki ja myös kulttuurillisesti merkittävä keskus. Sillä oli 1800-luvulle asti erityisen tärkeä rooli koko silloiselle Suomelle. Esimerkiksi kuuluisa historiallinen Hämeen Härkätie yhdisti Turun ja Hämeenlinnan ja sitä kautta koko Länsi- ja Itä-Suomen kaupankäynnin. Nykyään tuon reitin korvaa nykyaikainen ja suorempi valtatie 11. Sen varrella sijaitsee myös Forssa, joka on tunnettu perinteisestä tekstiiliteollisuudestaan. Forssan ja Hämeenlinnan lisäksi kaupunkioikeudet on Kanta-Hämeessä myönnetty myös Riihimäelle maakunnan eteläosassa.

Kanta-Hämeen kaupunkien ulkopuolella on myös paljon kiinnostavia taajamia. Ainakin eteläsuomalaisille lapsiperheille lienee tuttu Janakkalan Tervakoski, jossa sijaitsee huvittelupaikka Puuhamaa. Janakkalan toisen asutuskeskuksen Turengin jäätelötehtaalta taas tulee suuri osa suomalaisesta jäätelöstä. Hattulassa on puolestaan moni suorittanut asepalveluksen Panssariprikaatissa Parolassa. Kantahämäläisestä Iittalan kylästä taas on ponnistanut samanniminen lasitehdas, josta on tullut yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista ja arvostetuimmista brändeistä sekä käytännössä synonyymi pohjoismaiselle keramiikalle ja muotoilulle. Lisäksi Kanta-Hämeeseen kuuluu monta suloista pientä kylää, joissa pyöritetään paljon kylätoimintaa ja paljon tapahtumia.

Kanta-Hämeen kulttuuritarjonta

Kanta-Hämeessä yhdistyy niin historian havina, mahdollisuudet kulttuurimatkailuun kuin retkeilyyn. On maakunnassa järjestetty myös maailmanluokan viihdetapahtumiakin, kuten esimerkiksi huippusuosittujen rockbändien AC/DC:n ja Metallican konsertteja Hämeenlinnan Kantolan puistossa. Lisäksi erityisesti Hämeenlinnassa ja Riihimäellä on paljon erilaisia pienempiä festivaaleja, kuten jokakesäinen Hämeen keskiaikafestivaali tai Riihimäki Rock. Lisäksi Hämeenlinnasta on lähtöisin monia koomikkoja. Kaupungista onkin lähtöisin myös Suomen suurin stand up -komediafestivaali Tomaatteja! Tomaatteja! Lapsille on Hämeenlinnassa erityinen Lasten Ja Nuorten Kulttuurikeskus Arx, joka järjestää erilaista taide- ja muuta kulttuuritoimintaa lapsille, nuorille ja lapsiperheille.

Mikäli sotahistoria kiinnostaa, ehdottomia suosituksia ovat entisen tykistömuseon, viestimuseon ja pioneerimuseon yhdistänyt Museo Militaria Hämeen linnan yhteydessä sekä Parolan panssarimuseo hieman pohjoisempana Hattulan kunnassa. Panssarimuseolta 15 km pohjoiseen taas löytyy keramiikan ystäville Iittala Village. Sen ohessa on lasimuseo, designmuseo sekä tietenkin Iittalan tuotteita myyvä outlet. Ehdoton kokemus Kanta-Hämeessä on myös kuuluisa esihistoriallinen Hämeen Härkätie. Sen varrelta löytyy esimerkiksi paljon kartanoita, kirkkoja, paljon kaunista luontoa ja virkistysalueita. Arkeologisia nähtävyyksiä ja esimerkiksi muinaissuomalaisia pyhiä paikkoja alueella on myös paljon. Museoviraston sivuilla löytyy listaus maakunnan kulttuuriperintökohteista.

Luontokohteet

Kauniita luontokohteita arvostaville ykköspaikkoja ovat Kanta-Hämeessä ainakin Aulanko ja muut luonnonpuistot, Evon retkeilyalue sekä erilaiset muinaiset linnavuoret. Aulangon luonnonsuojelualue Hämeenlinnassa sisältää niin luontopolun, puistometsää kuin myös korkean näköalatornin, josta näkyy koko Vanajaveden laakson kansallismaisema järvineen ja metsineen. Lisäksi Torronsuon kansallispuisto Tammelassa on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Sen pitkospuista on rakennettu useita eritasoisia reittejä, joita pitkin pääsee kulkemaan Suomen syvimmän suon päällä. Alueella voi lisäksi bongailla noin sataa eri lintulajia. Myös liikuntarajoitteisia on huomioitu Torronsuolla, sillä osa sen pitkospuista on rakennettu leveämmäksi pyörätuolilla liikkumista varten.

Myös vettä pitkin pääsee Kanta-Hämeessä liikkumaan. Melonta onkin alueella suosittu tapa viettää aikaa jäiden sulettua. Sen tiimoilta järjestetään kursseja halukkaille. Myös matkailijat pääsevät nauttimaan tästä huvista, sillä ainakin Hämeenlinnan alueella melontavälineistöä saa helposti vuokrattua. Melontareittejä on monenlaisia, ja niiden pituus vaihtelee muutamasta kilometristä yli kahteenkymmeneen. Reitit kiemurtelevat Kanta-Hämeen järvien ja niitä liittävien jokien ja läpi. Jotkut niistä, esimerkiksi Toivanjoen rannat Janakkalassa sopivat erityisesti lintujen bongailuun, joten kiikarit kannattaa pakata mukaan. Osa melontareiteistä taas sisältää esimerkiksi laavuja ja nuotiopaikkoja, jossa pääsee nauttimaan retkieväitä.

Liikkumaan kaksipyöräisillä

Kanta-Hämeessä on myös hauska harrastaa maantiepyöräilyä. Kauniit näkymät, monet idylliset kylätiet, kulttuurimaisema, luontoalueet, kahvilat, uimapaikat ja muut virkistysalueet ovat osaltaan vaikuttaneet alueen aktiivisen pyöräilykulttuurin syntymiseen. Internetistä löytyy alueelle pyöräilykarttoja, ja maakunnan eri taajamissa järjestetään paljon erilaisia pyöräilytapahtumia, joihin on lähes kuka vain tervetullut. Sama avoimuus ja vastaanottavaisuus uusille tuttavuuksille näkyy myös maakunnan moottoripyöräpiireissä. Esimerkiksi Turengin Suviranta-nimisessä kahvila-ravintolassa ovat jo vuosikausia kokoontuneet kesätorstaisin motoristit. Näihin säännöllisiin tapaamisiin ja tunnelmallisiin yhteisajoihin osallistuu moottoripyöräilyyn hurahtaneita ihan muita maakuntia myöten.

Monimuotoisia yöpymismahdollisuuksia

Kanta-Häme on erityisen tunnettu mahdollisuuksista kartano- ja maaseutumatkailuun. Majoitustarjonta on kuitenkin hyvin laajaa ja joka kukkarolle ja maulle sopivaa, oli kyseessä sitten urheilupainotteiset lomat, moottoripyöräily tai asuntoautolla reissaus, kulttuurimatkailu tai vaikkapa bisnesmatkailu. Hotellit ovat Kanta-Hämeessä keskittyneet suurimpiin kaupunkeihin Hämeenlinnaan ja Riihimäelle. Niistä monet ovat ketjujen hotelleja, mutta myöskään uniikkeja kohteita etsivän ei tarvitse pettyä. Mikäli mielii ryhmämatkalle tai järjestämään vaikkapa itse elämyksiä muille hyvien kulkuyhteyksien päähän mutta kuitenkin luonnon rauhaan, onnistuu se Kanta-Hämeessä helposti. Esimerkiksi alueen monet leirikeskukset tarjoavat täyttä ylläpitoa vieraille.

Majoituspaikkoja maanläheisestä ja urheilullisesta luksukseen

Hämeessä on paljon erityisesti ryhmämatkailuun soveltuvia majoituskohteita, joihin voi helposti yhdistää erilaisia elämyksiä. Tällaisia tarjoavat muun muassa tunnettu Eerikkilän urheiluopisto Tammelassa tai Kreivilän kurssikeskus Forssan lähellä. Siellä voi järjestää esimerkiksi oman joogaretriitin. Leirintä- ja karavaanialueita on Kanta-Hämeen alueella myös riittävästi. Vauhdikkaammasta urheilusta pitävien taas kannattaa suunnata esimerkiksi Kalpalinnan laskettelu- ja pyöräilykeskukseen Turengin Janakkalaan. Kalpalinna Caravan -alueella voi myös yöpyä asuntoauton tai vaikkapa muun ajoneuvon ja teltan kanssa. Mökkimajoituksesta pitävien mieleen taas voi olla kuuden lammen ympäröimä mökkikeskus Lempivaara, josta on Riihimäen keskustaan vain 5 kilometriä.

Kaikkein ylellisimpiä majoituspaikkoja Kanta-Hämeessä tarjonnee monesta televisiosarjastakin tuttu Vanajanlinna. Tämä valtava kartano tarjoaa myös kokous- ja konferenssitiloja. Siellä on myös moni lipunut avioliiton satamaan, sillä Vanajanlinna on suosittu hääpaikka. Hämeenlinnan alueella mukavia ovat lisäksi esimerkiksi B&B Matin ja Maijan Majatalo vanhassa huvilassa kaupungin keskustassa. Täällä jokainen huone on uniikki. Kylpylöistä nauttiville Hämeenlinnassa on Scandic Aulanko. Aulangon alueella majoittuessa voi myös lisäksi pelata golfia tai tennistä, ratsastaa tai vuokrata kajakkeja ja nähdä alueen kauniita vesimaisemia leppoisasti omaan tahtiin.

Kanta-Hämeen kokemusten pariin pääsee ympäri vuoden

Kanta-Häme on maakunta, jossa riittää tekemistä ja ihailtavaa ympäri vuoden. Lisäksi siellä voi kouluttautua ja hankkia tutkintoja vaikkapa Ypäjän hevosopistossa tai Hämeen Ammattikorkeakoulussa sekä Hämeenlinnassa, Riihimäellä tai Evolla, jossa sijaitsee sen metsäopintojen yksikkö. Kanta-Hämeen keskeisen sijainnin vuoksi matkailijat voivat helposti saapua sinne sinne joka ilmansuunnasta. Syrjäisempiin ja rauhallisempiin paikkoihin tarvitsee yleensä oman auton tai autokyydin, mutta useimpiin taajamiin pääsee onneksi helposti myös julkisilla kulkuvälineillä. VR:n taajamajunat nimittäin pysähtyvät monta kertaa vuorokaudessa Kanta-Hämeen kunnissa Riihimäeltä pohjoiseen. Hämeenlinnaan kulkee kesäisin myös sisävesiristeilyjä Tampereelta.

@ Copyright2022 https://www.suomimajoitus.fi