Vertaa ja varaa paras majoitus Uusimaa

Hotellit, mökit, huoneistohotellit, hostellit ja muu majoitus Uusimaa

Etsi sinulle sopivin majoitus

Uusimaa

Yhdellä haulla suosituimmat palvelut

Helppo ja nopea

Hae majoitus

Aloita majoituspaikan etsintä yläpuolelta

Vertailussa mukana


Mainos

Luo upea CV pohja osoitteessa Cvpohjat.fi >>> cvpohjat.fi


Tutustu tarkemmin seuraaviin kaupunkeihin kohteeessa Uusimaa

Lisätietoja paikasta Uusimaa

Uusimaa

Uusimaa -- matkailijan opas

Uusimaa on noin 1,7 miljoonan asukkaan maakunta, joka sijoittuu maantieteellisesti Helsingin ympärille. Maakunnasta löytyy ihmeteltävää niin kaupunkielämästä pitävälle kuin rauhallisempia maalaiskohteitakin arvostavalle. Tylsää ei matkailijalle Uudellamaalla varmastikaan tule! Vaikka Helsinki olisi jo liiankin tuttu, kannattaa ympäristössä ehdottomasti kierrellä enemmänkin, sillä maakunta on täynnä myös vähemmän tunnettuja kulttuuriaarteita ja kauniita luontokohteita.

Uudenmaan suosittuihin nähtävyyksiin kuuluvat esimerkiksi Hanko, Porvoo ja Tammisaari, mutta pääkaupunkiseudun ympäristössäkin riittää nähtävää. Helsingin edustan saarilla voit patikoida, uida ja saunoa, ja merellistä ympäristöä löytyy ympäri Uuttamaata. Helposti saavutettavia kansallispuistoja ovat Nuuksio ja Sipoonkorpi, jotka ympäröivät pääkaupunkiseutua. Vai suuntaisitko sittenkin Kuninkaantietä Raaseporiin? Miltä kuulostaisivat idylliset Hanko tai Porvoo?

Hanko ja Porvoo -- idylliä lähellä pääkaupunkia

Hanko on Suomen eteläisin kaupunki. Se onkin vanha satama- ja merenkulkukaupunki aivan Hankoniemen kärjessä. Matkaa Hankoon Helsingistä on noin 130 kilometriä. Matkailukohteena Hanko on kestosuosikki niin ulkomaisten kuin kotimaistenkin matkailijoiden keskuudessa. Hangossa voit rentoutua Gunnarstrandin hiekkarannalla tai kävellä Tulliniemen luontopolulla. Hangosta voit löytää myös kylpylöitä ja saavuttaa todellisen rantalomatunnelman.

Vanha Porvoo on kuin sadusta pastellinvärisine taloineen ja mukulakivikatuineen, ja se kuuluukin Suomen valokuvatuimpiin kansallismaisemiin. Myös Porvoo on matkailijoiden kestosuosikki. Se on paitsi historiallisesti arvokas, myös täynnä ravintoloita, kahviloita ja mielenkiintoisia pikku putiikkeja. Porvoo on vain 45 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä, joten pääkaupunkiseudulla asuvallekin se on erityisen hyvä päiväretkikohde.

Ystäviä ja yksinäisyyttä Klovharun saarella

Klovharun saari sijaitsee Porvoon edustalla Pellingissä, ja se on enemmänkin luoto, kuin saari. Se on kuitenkin mahdollisuuksien puitteissa vierailun arvoinen, sillä se oli kirjailija ja taiteilija Tove Janssonin ja hänen puolisonsa Tuulikki Pietilän kesäkoti.Vierailu on suunniteltava tarkoin, sillä saari on yksityisomistuksessa ja opastettuja retkiä Klovharun saarelle tehdään vain vuosittaisella vierailuviikolla heinäkuussa. Ole siis tarkkana!

Jansson ja Pietilä viettivät saarella yksinkertaisessa mökissä liki 30 kesää työskennellen ja yksinäisyydestä nauttien -- todelliseen nuuskamuikkusmaiseen tapaan. Tove itse rakasti saaria, mikä näkyy myös hänen tuotannossaan. Tove Jansson ja Tuulikki Pietilä viettivät saarella viimeisen kesänsä vuonna 1992, jonka jälkeen se lahjoitettiin Pellinge Hembygdsförening -kotiseutuyhdistykselle. Jansson halusi näin taata, että mökki säilyisi tuleville sukupolville.

Tammisaari, Fagervik ja Fiskars

Ensisijaisesti ruotsinkielisellä Länsi-Uudellamaalla, Raaseporin alueella sijaitsevat Tammisaari ja Fagervikin museokylä. Tammisaari on vanha saaristokaupunki, joka on ollut paikallaan jo 1500-luvulla. Tammisaaressa ajatellaan asuneen ennen taitavia käsityöläisiä, joiden ammattikuntia on nähtävissä katujen nimistä. Tammisaari on mukava retkikohde, ja sen vanhat puutalot ovat kaunista katseltavaa. Tutkiskele ikkunanpuitteiden koristeluita tai pihaportteja, tai seikkaile Tammisaaren saaristokansallispuistossa.

Samalla seudulla sijaitsee myös Fiskarsin rautaruukkikylä. Myös Fiskars on kulttuurihistoriallisesti arvokas, mutta edelleen yli 500 ihmisen asuttama kylä noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Tarjolla on palveluja ja ympärivuotisia tapahtumia, ja jo kolmen vuosikymmenen ajan se on vetänyt puoleensa käsityöläisiä ja taiteilijoita. Kylän vanha rautaruukki on perustettu jo vuonna 1649, ja se on yhä elinvoimainen taidekeskus.

Raaseporin linna

Itse Fiskarsin ruukin lisäksi Raaseporin Snappertunassa on keskiaikainen linnanraunio, josta aikanaan kaavailtiin kilpailijaa Tallinnalle. Linna on ollut hylättynä 1500-luvulla tapahtuneen romahtamisen jälkeen, ja maankohoamisen myötä se on sisämaassa. Rakentamisensa aikoihin se on kuitenkin ollut saarella. Ensimmäiset maininnat linnasta ovatkin jo 1300-luvulta. Historiasta kiinnostuneelle Raaseporin linna on ehdoton ja kiintoisa vierailukohde!

Inkoon kirkon kuolemantanssimaalaukset

Uudenmaan historiallisiin kohteisiin kuuluu myös Inkoon kivikirkko Kuninkaantien varrella. Kirkon seinämaalaukset ovat peräisin 1500-luvulta ja Suomessa ainutlaatuisia, mutta kirkon rakenteellisista osista vanhimmat ovat 1200-luvulta. Inkoon kirkon maalaus on ainoa niin sanottu kuolemantanssimaalaus Suomessa, ja siksi kirkko on matkailijalle näkemisen arvoinen! Inkoon maalaus on sikäli erikoinen, sillä kuolemaa ei siinä ole tyypillisen tavan mukaisesti kuvattu luurangoksi.

Danse macabre eli kuolemantanssi on myöhäiskeskiaikaisen kirkkotaiteen aihe, joka kuvaa vertauskuvin kuoleman yleismaailmallisuutta. Se kertoo keskiaikaisesta maailmankuvasta, jolle oleellista oli ihmiselämän hahmottaminen tienä kohti tuonpuoleista. Kuolema kuvattiin tavallisesti luurankona, joka vei eri ammattikuntien edustajia mukanaan. Kirkkojen maalaukset tehtiin ensisijaisesti kansalle, joka ei osannut lukea, ja Inkoon kirkon maalaukset kuvaavat mustan surman etenemistä.

Espoon ja Vantaan kohteita koko perheelle

Pääkaupunkiseudultakin löytyy nähtävää ja tehtävää, jos aika ei riitä kauemmaksi seikkailemiseen. Nuuksion ja Sipoonkorven kansallispuistot ovat kaikille sopivia patikointiympäristöjä, joissa pääsee nopeasti luonnon helmaan. Nuuksioon pääsee helpoiten Espoon keskuksen, ja Sipoonkorpeen puolestaan Vantaan Sotungin tai Tikkurilan kautta. Espoossa on myös saaria tutkittavaksi, ja esimerkiksi Pentalan museoitu kalastajatila on kiinnostava nähtävyys.

Perheystävällisiä kohteita pääkaupunkiseudulla ovat esimerkiksi Vantaan tiedekeskus Heureka ja Espoon talonpoikaismuseo Glims. Heurekassa pääset kokemaan vaihtuvia näyttelyitä esimerkiksi dinosauruksista tai ihmiskehosta sekä näkemään aina yhtä kuuluisat koripalloa pelaavat rotat. Glimsillä pääset tutustumaan entisaikojen maatalon arkeen ja askareisiin, tervehtimään kotieläimiä sekä vierailemaan alkuperäisessä kunnossa olevassa pirtissä. Espoosta löytyy myös lapsiperheiden suosima vesipuisto Serena.

Majoittuminen pääkaupunkiseudulla ja Raaseporissa

Majoitusmahdollisuuksia Uudellamaalla on monia kaikilla alueilla. Pääkaupunkiseudulla hotelleja ja hostelleja riittää, mutta myös leirintäalueita on. Helsingistä löydät esimerkiksi Rastilan leirintäalueen Vuosaaren upeista merimaisemista. Nuuksiossa tai Sipoonkorvessa on sallittua myös telttailla. Vuokramökkejä on tarjolla ympäri Uuttamaata -- myös pääkaupunkiseudulla! Matkailijan kannattaa kuitenkin huomioida hintataso, joka on pääkaupunkiseudulla muuta Uuttamaata -- ja muuta Suomea -- korkeampi.

Raaseporin saaristo on erittäin suosittua mökkialuetta, ja Raaseporin alueista kiinnostuneiden kannattaakin ehkä vuokrata nimenomaan mökki. Osa mökeistä sijaitsee merellisissä maisemissa Tammisaaren saariston kansallispuiston alueella. Kiintoisa majoituskohde on myös Riilahden kartano Bromarvissa. Riilahdessa voit majoittua, mutta siellä myös harjoitetaan luomuviljelyä ja kasvatetaan karjaa. Lisäksi matkailijoille tarjotaan kartanolla elämyspalveluita ja kesäisin tilalla voi myös ratsastaa.

Majoittuminen Porvoossa ja Hangossa

Myös Porvoossa ja Hangossa voit samaan tapaan vuokrata mökin, huoneen aamiaismajoituksella tai hotellista. Porvoon vanhan kaupungin lähellä sijaitsee myös Haikon kartano, jossa pääsee rauhoittumaan ja nauttimaan erilaisista kylpyläpalveluista, hyvästä ruoasta ja rauhasta. Hangon erikoisuutena ovat niin sanotut pitsihuvilat, vanhaan poliisivankilaan rakennettu hotelli, jossa yönsä pääsee viettämään putkassa sekä viikinkityyliin sisustettu motelli.

Helsingin saaret

Helsingin edustalla on paljon muitakin saaria kuin Suomenlinna! Esimerkiksi Vallisaari ja Isosaari ovat mukavia ulkoilmakohteita, etenkin kesäisin. Reittilautalla pääsee moniin näistä, mutta erilaisia saariristeilyjä on myös mahdollista ostaa. Vallisaaren luonto on suojeltua, ja kulku on rajattava merkityille alueille. Saaressa on myös kesäisin toiminnassa kahvila-ravintola ja baari, sekä sieltä pystyy myös vuokraamaan majoitusta ja rantasaunan.

Urheiluopistot

Uudellamaalla sijaitsee myös urheiluopistoja, joissa voi lomailla liikunnallisissa merkeissä. Tällaisia ovat esimerkiksi Suomen Työväen Urheiluliiton omana keskuksena toimintansa aloittanut Kisakeskus Raaseporin Pohjassa sekä Kisakallion urheiluopisto Lohjalla. Urheiluopistoissa ei ole pakko urheilla, vaan siellä voi myös levätä ja nauttia luonnon rauhasta, vaikka liikuntamahdollisuudet ovatkin moninaisia. Kisakeskuksessa järjestetään myös erilaisia kursseja ja perhelomia.

Kisakallion urheiluopisto Lohjalla on erikoistunut esimerkiksi koripalloon, melontaan ja joukkuevoimisteluun, joiden valtakunnallinen koulutuskeskus se on. Kisakalliolla on kuitenkin myös hotellimajoitusmahdollisuus ja väliovellisia perhehuoneita, ja siellä järjestetään perheille ja aikuisille muun muassa erilaisia leirejä, joihin kuuluu myös ruokailu. Urheiluopistot sijaitsevat usein luonnon keskellä, jolloin niiden ympärillä on helppo ottaa kiinni erilaisista ulkoilumahdollisuuksista helposti.

Monipuolista matkailua Uudellamaalla

Uudenmaan valttikorttina voisikin sanoa olevan monipuolisuus: kaupunkeja ja luontoa, kulttuuria ja historiaa sekä hauskanpitomahdollisuuksia löytyy sopivassa suhteessa ja moneen eri makuun. Tämän artikkelin vinkit ovat vain poimintoja kaikista niistä matkailu- ja retkeilymahdollisuuksista, jotka Uudeltamaalta voi löytää. Monet paikkakunnat, kuten Porvoo, ovat jo nähtävyyksiä itsessään, joten ihan pelkkä vaeltelukin voi Uudellamaalla olla kokemus.

@ Copyright2022 https://www.suomimajoitus.fi