Vertaa ja varaa paras majoitus Etelä-Pohjanmaa

Hotellit, mökit, huoneistohotellit, hostellit ja muu majoitus Etelä-Pohjanmaa

Etsi sinulle sopivin majoitus

Etelä-Pohjanmaa

Yhdellä haulla suosituimmat palvelut

Helppo ja nopea

Hae majoitus

Aloita majoituspaikan etsintä yläpuolelta

Vertailussa mukana


Mainos

Luo upea CV pohja osoitteessa Cvpohjat.fi >>> cvpohjat.fi


Tutustu tarkemmin seuraaviin kaupunkeihin kohteeessa Etelä-Pohjanmaa

Lisätietoja paikasta Etelä-Pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaa

Etelä-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaa

Vanhojen latojen täplittämät, jokien halkomat avarat peltomaisemat ovat Suomen länsiosassa sijaitsevan Etelä-Pohjanmaan maakunnan symboli. Suurimmat joet näillä alavilla mailla ovat Kyrönjoki sekä Lapuanjoki. Eteläpohjalaisten leveä murre on tunnuspiirre, josta maakunnan asukkaat muuallakin Suomessa tunnistetaan. Juureva kansa on kuuluisaa ahkeruudestaan ja sisukkuudestaan, suorapuheisuudestaan sekä näennäisestä vakavamielisyydestään, joka lähemmin tutustuttaessa paljastaa altaan leikkimielisen huumorin sekä erinomaisen vieraanvaraisuuden.

Yrittäjyys on Etelä-Pohjanmaan seitsemäntoista kunnan alueella arvossaan, ja samalla se on seudun kehityksen ydinvoimavara. Maakunnassa kukoistavat niin maanviljelys kuin teollisuuskin. Vaikka yritystoiminta on hyvin monialaista, vahvoina linjoina nousevat esiin elintarviketeollisuus, metalliteollisuus, teknologiaosaaminen sekä puuteollisuus. Etelä-Pohjanmaan 63 000 asukkaan keskuskaupuki Seinäjoki on jo kolmasti napannut ykkössijan Suomen Yrittäjien teettämässä kuntabarometrissa yli 50 000 asukkaan kaupunkien sarjassa.

Etelä-Pohjanmaan nähtävyydet

Matkailijaa maakunnassa odottaa oikea aarreaitta. Lakeuksille mahtuu nähtävää ja koettavaa luontoretkeilystä ostoksiin, museoista teattereihin. Alueella on lukuisten luontokohteiden seassa myös kaksi kansallispuistoa, Kauhaneva-Pohjankangas sekä Lauhanvuori, joka kuuluu Unescon kansainväliseen Geopark-verkostoon. Tärkeimmät ostosmatkailukohteet ovat Seinäjoen Ideapark sekä Alavuden Tuurin kylässä sijaitseva maankuulu Keskisen kyläkauppa. Kulttuurin ystävä voi piipahtaa Soile Yli-Mäyryn taidehallilla tai Iisakki Järvenpään puukkotehtaalla.

Lapsiperheiden viihtymistä edistävät Ähtärin eläinpuisto vetonaulanaan pandat Lumi ja Pyry, eläinten vanhainkoti Wanha Markki Ylistarossa sekä lakeuksien oma huvipuisto Powerpark Alahärmässä. Seinäjoella voi touhuta Duudsonit Activity Parkissa tai hypätä mukaan jokilaivaristeilylle. Urheilun ystäville maakunta tarjoaa paljon Kuortaneen urheiluopistosta golfkohteisiin. Maakunnan herkkuja voi maistella esimerkiksi Seinäjoella Mallaskosken panimoravintolassa. Unohtaa ei sovi liioin Kyrö Distillery Companyn vierailukeskusta.

Seinäjoki - Lakeuksien pääkaupunki

Etelä-Pohjanmaan tärkein kaupunki on suvereenisti Seinäjoki. Koko maan mittakaavalla pienehkö sisämaakaupunki on omaleimainen sekoitus vanhaa ja uutta. Alvar Aalto on suunnitellut lukuisia Seinäjoen keskustan rakennuksia, joista tärkeimpinä mainittakoon Seinäjoen Aalto-kirjasto sekä kaupungin symboli, Lakeuden ristin kirkko. Seinäjoella sijaitsee sairaanhoitopiirin keskussairaala. Vaikkei Seinäjoki olekaan yliopistokaupunki, Seinäjoen ammattikorkeakoulu takaa sen vetovoimaisuuden opiskelijoidenkin keskuudessa.

Seinäjoki isännöi lukuisaa joukkoa tapahtumia, joista suurimpina jokavuotiset Tangomarkkinat sekä maan suurimpiin kuuluvaa kesäfestivaali Provinssirock. Myös Vauhtiajot ovat kasvaneet merkittäväksi kesätapahtumaksi. Tapahtumavieraita Seinäjoelle kertyy vuosittain jopa puoli miljoonaa! Törnävän kaupunginosan idyllinen kartano, kesäteatteri ja miljöö ovat upea retkikohde. Keskustassa kävijää odottavat Aalto-keskus sekä Seinäjoen kaupunginteatteri. Rytmikorjaamolla pääsee ympäri vuoden niin koti- kuin ulkomaistenkin artistien keikoille.

Kauhava

Eteläpohjalaisesta käsityöperinteestä, puukoista, taontatöistä ja koruista tunnettu Kauhavan kaupunki Seinäjoen kyljessä profiloi itsensä Suomen huvittavimmaksi matkailukaupungiksi. Maamme nopeimmin kasvava huvipuisto Powerpark sijaitsee juuri Kauhavalla. Lisäksi kaupungissa on kuvattu paljon elokuvia tai niiden osia, tv-sarjoja ja dokumentteja. Kauhava on maakunnan pohjoisosan kasvukeskus, jossa puuhataan merkittävää puutuoteteollisuutta ja agroteknologiateollisuutta. Onpa kauhavalaisilla itsetehty erämaajärvikin.

Kauhavalla voi osallistua vuosittain tractor pulling -kisaan tai vaikkapa valehtelun Suomenmestaruuskisoihin. Juhannuksen tienoilla Kauhavalle on erityisen kiintoisaa suunnata, joko Nordic Kings juhannus -ravikilpailua seuraamaan tai kuuluisille Puukkofestivaaleille. Härmän kylpylä houkuttelee väkeä kuntoilemaan, rentoutumaan sekä herkuttelemaan ympäri vuoden. Kylpylän palveluita täydentää Härmä Golf Oy:n 9-reikäinen golfkenttä. Juhani Palmun taidegalleria Alahärmän Knuuttilanraitilla on kulttuurimatkailijalle pakollinen vierailukohde.

Kurikka

Kuntaliitosten myötä niin pinta-alaansa kuin väkilukuaankin kasvattanut Kurikka on vireä pikkukaupunkikeskus, josta on lyhyt matka Seinäjoelle. Juha Miedon kotipitäjässä pidetään liikuntaa korkeassa arvossa. Kurikassa on lähikunnistakin kävijöitä vetävä uimahalli sekä jäähalli. Tapahtumat värittävät Kurikan arkea varsinkin kesäaikaan. Haku päällä -rakkausfestivaalin aikana voi vaikka käydä nappaamassa lemmenlukon Rakkauden siltaan Kyrönjoen maisemissa, tai vierailla elokuussa Aukusti-festivaaleilla.

Etelä-Pohjanmaan parhaat majoituspaikat

Tuurin kyläkauppa nousi jo kymmenen vuotta sitten Suomen suosituimmaksi matkailukohteeksi kuudella miljoonalla kävijällä. Siellä panostetaan elämyksellisyyteen ja lapsiperheiden viihtyvyyteen, mikä tarkoittaa myös laadukasta majoittumista. Kyläkaupan oma hotelli OnnenTähti haluaa olla matkailijalle taianomainen kokemus -- kaikkea muuta kuin perustasoinen ja -tunnelmainen ketjuhotelli. Yksilölliset huoneet ja luksusluokan aamiainen palkitsevat vauhdikkaan shoppailupäivän jälkeen.

Pysytään vielä hetki Tuurin kyläkaupalla, jonne myös iso joukko karavaanareita suuntaa vuosittain. Kauniissa paikassa Tuurinjoen rannalla sijaitseva ympärivuotinen karavaanarialue Onnela on lemminkinomistajalle hyvä valinta, sillä alue on palkittu koiraystävällisimpänä caravan-alueena. Onnelan saamasta asemasta karavaanareiden sydämissä kertoo, että vuonna 2018 Onnelassa yövyttiin hulppeasti yli 70 000 yötä. Siisteys, hyvä palvelu, rauhallisuus ja ostosmahdollisuudet ovat Onnelan valtteja.

Hotelliyö Seinäjoella

Seinäjoki on iso kaupunki, jossa voi yöpyä monessa eri hotellissa. Myös suuremmilla hotelliketjuilla, kuten Sokos-hotelleilla on hotelleja Seinäjoella. Suosituimpia hotelleja Seinäjoella ovat keskeisillä sijainneilla sijaitsevat hotellit. Hotelli-ravintola Alma sijaitsee Seinäjoen pääkadun eli Kauppakadun vieressä ja on lähellä rautatieasemaa ja bussiasemia. Original Sokos Hotel Vaakuna sijaitsee myös Seinäjoen keskustassa. Sieltä on noin 500 metrin matka rautatieasemalle.

Monet hotellit sisältävät myös buffet-aamiaiset ja joissakin hotelleissa on oma ravintola. Esimerkiksi Original Sokos Hotel Lakeus Seinäjoessa on oma ravintola Lakeus Matador sekä urheilubaari Wilson. Hieman pidemällä Seinäjoen keskustasta sijaitsee muun muassa Hotel Sorsanperä, joka sijaitsee maalauksellisella Törnävän alueella luonnon keskellä sekä Finlandia Hotel Fooninki, joka sijaitsee Hyllykallion liike-elämän keskuksessa.

Etelä-Pohjanmaan muut kaupungit

Etelä-Pohjanmaa alueena rajautuu etelässä Satakuntaan ja Pirkanmaahan, pohjoisessa Keski-Pohjanmaahan, idässä Keski-Suomeen ja lännessä Pohjanmaahan. Isoimpien jo edellä mainittujen kaupunkien lisäksi siihen kuuluvat Kauhajoki ja Lapua. Osa Etelä-Pohjanmaan kunnista luokitellaan maaseutukunniksi. Osalla on kuitenkin siitä huolimatta kaupunkinimitys. Yhtään vanhaa kaupunkia ei kuuluu Etelä-Pohjanmaahan ja se onkin Suomen ainoa nykymaakunta tässä kategoriassa.

Kauhajoki on Suomen 80. suurin kunta. Sen väkiluku on 13 172 asukasta. Kauhajoella on ollut asutusta noin 1500-luvulta lähtien. Luontonähtävyyksistä Kauhajoella sijaitsee Lauhanvuori, joka on noin 231 metriä korkea. Kauhajoella järjestetään erilaisia tapahtumia kuten Kauhajoen Kriunhaasut sekä vuosittainen Kauhajoki-Cup jakapalloturnaus. Kauhajoen nähtävyyksistä voisi mainita Lauhanvuoren ja Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistot sekä Kauhajoen kotiseutumuseon.

Lapua

Lapua on 14 331 henkilön asuttama kaupunki, jonka pinta-ala on noin 750 neliökilometriä ja siitä noin 14 neliökilometriä on vesistöjä. Lapua on kuitenkin parhaiten tunnettu asioista, jotka siellä on tapahtunut historiassa, kuten Lapuan liike tai vuonna 1976 tapahtunut Lapuan Patruunatehtaan räjähdys. Nykyisin räjähdyksessä kärsinyt talo on kaupungin kulttuuritalo ja Lapualla järjestetäänkin erinäisiä kulttuuritapahtumia.

Parhaat kylpylät ja vapaa-ajan keskukset

Etelä-Pohjanmaalla voi rentoutua kylpylässä esimerkiksi joko Lappajärven Kivitipussa tai Härmän kuntokeskuksella. Molemmissa kylpylä-/ vapaa-ajankeskuksissa on tarjolla monenlaisia hoitoja koko kehon ja mielen hyvinvointiin. Hieronnat, kasvohoidot ja hemmotteluhoidot täydentävät hyvin kylpyläpäiviä ja illalla voi rentoutua ihanissa, savuttomissa huoneissa katsellen kauniita maisemia. Vastapainoa tarjoavat monipuoliset aktiviteetit sekä erilaiset kuntoutukset tai työhyvinvoinnin palvelut.

Kivitippu

Kivitipussa on upea puistomainen järvimaisema, joka näkyy huoneiden ikkunoista. Kaikki huoneet ovat savuttomia ja huoneita on eri kokoisia. Yksittäisen majoituksen lisäksi Kivitipusta voi tilata erilaisia paketteja, kuten golfpaketti, Kivitippu & Ähtäri Zoo, lomapaketti ja tanssipaketti. Lomapaketteja on erilaisia, esimerkiksi viikonloppuloman tai joulun ajan lomapaketti. Joulun ajan lomapakettiin kuuluu majoittuminen aamiaisineen sekä täyshoidot.

Kivitippu ei ole pelkästään majoittumista, vaan siellä on myös erilaisia aktiviteettejä sekä hoitoja. Aktiviteettejä löytyy laidasta laitaan, muun muassa pakohuone, lavatanssit, luontoretket, kalastusretket ja golf. Aikaansa voi viettää myös vaikka meteoriittinäyttelyssä tai vuokraamalla vesijetin. Hoitojakin löytyy laidasta laitaan, esimerkiksi akupunktiohoitoa tai fysioterapiaa. Lisäksi voi käydä avannossa uimassa tai osallistua naisten hemmotteluiltaan.

Härmän kuntokeskus

Härmän kuntokeskus sijaitsee Ylihärmällä ja sisältää sekä kylpylän että kuntokeskuksen. Härmän kylpylässä pääsee erilaisiin hemmotteluhoitoihin, kuten hierontaan tai kosmetologille. Kylpylälomaansa voi yhdistellä erilaisia wellness-hoitoja ja täydentää näin päiviään hyvän olon tuottamisella itselleen. Härmän kuntokeskuksessa on tarjolla sekä kuntoutushoitoja että esimerkiksi työhyvinvointiin liittyviä palveluja. Siellä voi järjestää vaikka TYKY-päivän tai käydä jalkaterapeutilla.

@ Copyright2022 https://www.suomimajoitus.fi