Vertaa ja varaa paras majoitus Keski-Pohjanmaa

Hotellit, mökit, huoneistohotellit, hostellit ja muu majoitus Keski-Pohjanmaa

Etsi sinulle sopivin majoitus

Keski-Pohjanmaa

Yhdellä haulla suosituimmat palvelut

Helppo ja nopea

Hae majoitus

Aloita majoituspaikan etsintä yläpuolelta

Vertailussa mukana


Mainos

Luo upea CV pohja osoitteessa Cvpohjat.fi >>> cvpohjat.fi


Tutustu tarkemmin seuraaviin kaupunkeihin kohteeessa Keski-Pohjanmaa

Lisätietoja paikasta Keski-Pohjanmaa

Keski-Pohjanmaa

Kokoaan suurempi Keski-Pohjanmaa

Aiemmin tervanpoltosta ja nykyisin kamarimusiikista tunnettu Keski-Pohjanmaa tarjoaa vierailijalle paljon muutakin kuin kansantanssia. Perämeren rannalla sijaitsevalta monipuoliselta Keski-Pohjanmaalta löytyy upeita luontokohteita aina meren rannoista ja saaristosta suoerämaamaisemiin. Manner-Suomen pienimmän maakunnan kulttuurisen vaikutuspiirin sanotaan ulottuvan kokoaan laajemmalle. Maakunnan kuntia ovat Kokkolan ja Kannuksen kaupungit sekä Halsua, Kaustinen, Lestijärvi, Perho, Toholampi ja Veteli. Maakunnan maisema on maanviljelyn muovaamaa avoimine peltomaisemineen, joita jokilaaksot halkovat. Keski-Pohjanmaa on Suomen suurimpia luomuviljelyalueita. Alueella on pari sataa luomutilaa, joista suurin osa on vilja- ja marjatiloja.

Merellistä luontoa ja kalastajakyliä

Merenkurkun saaristo on luokiteltu Unescon luonnonperintökohteeksi. Se koostuu jääkauden muovaamista maankohoumista ja erikoisista moreeniharjanteista. Samanlaista maisemaa et löydä muualta. Sympaattiset saaristokylät tuovat tähän oman viehättävyytensä. Ohtakarin kalastajakylä Lohtajalla ihastuttaa punaisine kalastajamökkeineen. Saareen pääsee pengertietä, jonka varrella on hiekkarantaa. Kalajuhlia vietetään 21. heinäkuuta, jolloin voit nauttia siiasta eri muodoissaan haitarimusiikin säestyksellä. Vanhaa kalastajakylämiljöötä pääset aistimaan myös Öjassa, jossa voit myös majoittua. Öjaan voit tutustua myös pyöräillen. Pyöräreitti kulkee useiden siltojen kautta kauniissa saaristomaisemissa, joissa pääosissa ovat meri, rantahuvilat ja alueelle tyypillinen peltomaisema.

Kokkolan ulkosaaristossa sijaitseva karun kaunis Tankarin majakkasaari on vierailemisen arvoinen kokemus. Vuonna 1889 toimintansa aloittanut punavalkoinen Tankarin majakka on opastanut merenkulkijoita jo peräti toista sataa vuotta, ja se on edelleen yksi Suomen valovoimaisimmista majakoista. Tankarin majakkaan voi tutustua kesäisin majakkapäivinä. Saarelta löytyvät lisäksi vanha kalastajakylä, tunnelmallinen puukirkko, luotsisatama, lintuasema ja hylkeenpyyntimuseo. Saaren luontoa pääset aistimaan lyhyellä luontopolulla. Tankariin pääsee Kokkolasta kesäaikaan M/S Jennyllä, jolla 15 kilometrin merimatka taittuu puolessatoista tunnissa. Tankarin saarella voit myös yöpyä. Vieraile ainakin näissä:

 • Tankarin majakkasaari Kokkolan ulkosaaristossa
 • Öjan pyöräilyreitti ja kalastajakylä
 • Ohtakarin kalastajakylä Lohtajalla

Suoerämaaluontoa kaikkien saavutettavissa

Salamajärven kansallispuiston suoerämaamaisemissa voit vaeltaa metsäpeuran jäljillä ja nauttia puhtaista vesistä. Erämaista kauneutta korostavat kivikkoiset kankaat ja laajat suot. Salamajärven kansallispuistossa on merkittyjä polkuja yhteensä noin 60 kilometriä. Reitit ovat osin haastavia kivikkoisuuden takia, mutta erilaisia vaihtoehtoja löytyy. Alueella on myös koko perheelle sopivia mahdollisuuksia luontoelämyksiin. Lapsille löytyy oma luontopolkunsa. Koirasalmen alue soveltuu myös liikuntaesteisille. Fasiliteetteina kansallispuistosta löytyy luontotupia ja laavuja. Myös mökkejä on mahdollista vuokrata. Salamajärven suopursun tuksusta nauttimaan on mahdollista päästä myös julkisilla kulkuvälineillä Perhosta ja Kinnulasta.

Valkeisjärven kierros on osa Salamajärven kansallispuistosta lähtevää Peuran polkua. Lestijärvellä sijaitseva kirkasvetinen Valkeisjärvi muodostuu 16 eri lähteestä järven pohjassa. Valkeisjärven ympäri kiertävällä rengasreitillä voit aistia suopursun tuoksun, hillankukkien kauneiden ja ihailla eksoottisia suo- ja järvimaisemia -- kaunis Valkeisjärvi näkyy koko luontopolun ajan. Hiekkapohjaisessa järvessä vesi on poikkeuksellisen kirkas. Reitti on helppokulkuinen, ja sopii koko perheelle -- kunhan alkumatkan kulkua mahdollisesti hidastava kivikkoinen osio on selvitetty. Suokohdissa pitkospuut helpottavat kulkua. Reitiltä löytyy taukopaikka laavuineen ja tulisijoineen sekä käymälä. Yöpymislaavulla voit nauttia Valkeisjärven luonnosta myös yön yli.

Kauppakaupunki Kokkola ja historiaa haviseva Kannus

Maakuntakeskus Kokkola on noin 47 000 asukkaan merenrantakaupunki. Kuningas Kustaa II Adolf perusti kaupungin vuonna 1620. Kaupunki on ylpeä yhä elävästä kaupankäyntiperinteestään, joka perustuu kansainvälisyyteen, kaksikielisyyteen ja omaleimaisuuteen. Kokkolasta löytyy myös laaja kirjo kulttuurielämyksiä ja tapahtumia. Kokkolan keskustassa löydät paloja historiaa. Käy katsomassa englantilaista venettä ja vanhaa alakaupunkia Neristania, joka on yksi Suomen parhaiten säilyneitä suurvalta-ajan kaupunkikokonaisuuksia. Sen vuonna 1665 laadittu asemakaava on säilynyt koskemattomana. Vieraile samalla K.H. Renlundin museossa. Halkokarin taistelussa englantilaisilta vallattu barkassi on puolestaan nähtävillä lasiseinäisessä venevajassa Englanninpuistossa, kaupungin keskustassa.

 • Alakaupunki Neristanin suurvalta-aikainen kaupunkikokonaisuus sekä K.H. Renlundin museo, joka esittelee vanhoja rakennuksia.
 • Englantilainen vene Englannin puistossa.
 • Kieppi -- Luonnontieteellinen museo esittelee Suomen eläimistöä sekä muun muassa fossiileja. Museosta löytyy myös mineraalikokoelma ja perhoskokoelma.
 • Toivosen Eläinpuisto ja Talonpojanmuseo, jotka sijaitsevat valtatie 8:n varressa Kälviällä, Kokkolasta 10 km pohjoiseen. Talonpojanmuseo ja sen yhteydessä toimiva Eläinpuisto houkuttelevat erityisesti lapsiperheitä.

Kannuksen kaupungissa asukkaita on noin 5500. Lestijoen varrella sijaitseva kaupunki on perustettu vuonna 1859. Joki tarjoaa puitteet kalastukseen ja virkistymiseen, ja Kannuksessa sijaitsee myös yhä toimiva, kulttuurihistoriallisesti arvokas vesivoimalaitos Korpela. Kannus tarjoaa tuulahduksia menneiltä ajoilta, kuten historiallisesti arvokkaita rakennuksia (vanha kunnantalo) ja käsityöläisasutuksen jäänteitä. Kannuksen seudulla on ollut asutusta jo muinoin, ja alueella on tehty kivikautisia löytöjä, joista vanhimmat sijoittuvat Suomusjärven kulttuurin aikoihin (8 000--5 000 eaa.). 1800-luvun lopulla alkanut siirtolaisuus muovasi asutusta vieden yli 2 500 kannuslaista Yhdysvaltoihin vuosien 1872--1917 välisenä aikana.

Musiikkia ja kansanperinnettä

Kaustinen on noin 4 300 asukkaan musiikkikunta, 45 kilometrin päässä Kokkolasta. Kaustinen tunnetaan paitsi kamarimusiikkifestivaaleista, myös kansanmusiikista, kansantanssista ja kansanparannuksesta. Talviaikaan Kaustisista kuoriutuu myös laskettelukeskus. Pelimanniperinne elää edelleen vahvana Kaustisilla. Kaustinen Folk Music Festival eli Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestetään vuosittain heinäkuussa. Tapahtuma on Pohjoismaiden suurin kansanmusiikki- ja -tanssifestivaali, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1968. Festivaali on myös synnyttänyt ympärilleen vahvan kansanmusiikkialan osaamiskeskittymän. Kaustisen tunnelmaa kuvataan unohtumattomaksi, ja monet palaavat perheystävällisille festivaaleille vuosi vuoden jälkeen uudestaan. Tulevana kesänä voit kokea tunnelman virtuaalifestivaalien muodosssa.

Festivaalien ohella Kaustisilla järjestetään Kamarimusiikkiviikko tammikuussa ja kesäisin muun muassa moukarikarnevaalit. Kaustiselta lähtee myös Wirkkaloiden taiteilijapolku, jolla pääsee kulkemaan Kaustiselta lähtöisin olevan Wirkkalan käsityöläis- ja taiteilijasuvun jalanjäljillä Kaustisella, Vetelissä ja Perhossa. Polun varrella matkailija pääsee tutustumaan Kraatarin taloon ja Kansantaiteenkeskukseen, Vetelin kotiseutumuseoon ja kirkkomaahan patsaineen. Perhossa reitti tutustuttaa muun muassa kirkon Erämaan Kristus -alttarimaalaukseen. Reitti palaa Kaustiselle Tunkkarin ja Järvelän kylien kautta Perhonjoen pohjoisrantaa pitkin. Seurakuntatalon edessä on Kreetan puisto, jonne kansansoittaja ja -laulaja Kreeta Haapasalo on saanut oman monumenttinsa.

Muikkuja ja melontaa

Muista alueen kunnista nostettakoon esille Keski-Suomen rajalla sijaitseva Lestijärvi, joka on asukasluvultaan maakunnan pienin kunta noin 700 asukkaansa voimin. Otsikoissa Lestijärvi on viime vuosina ollut saatuaan syntyvyytensä kasvuun vauvarahaa tarjoamalla. Lestijärvi on perinteikäs muikkupitäjä, joka muodostuu vahvoista kylistä. Kauniin Lestijärven näkymät perustuvat paljolti matkailuun. Alueelta löytyy paitsi upeita vaellusreittejä, myös kauniita ja monimuotoisia melontareitteja, joilla pääset melomaan niin korpimaisemassa kuin suoerämaassakin. Reitille sijoittuu myös kauniita hiekkapohjaisia uimarantoja. Lestijärven muikkumarkkinat elokuussa vetävät väkeä nauttimaan perinteistä, muikuista ja tunnelmasta.

Majoitusta Keski-Pohjanmaalla

Monimuotoisella Keski-Pohjanmaalla majoittua voit omien mieltymystesi mukaan. Tarjolla on kaupunkimaista miljöötä, kalastajakyliä sekä erämaamökkejä ja -laavuja. Tastulan Lomakylä Tastulanjärven rannalla tarjoaa majoitusvaihtoehtoja pienistä, nostalgisista leirintämökeistä nykyaikaisin mukavuuksin varustettuihin loma-asuntoihin, 7 km Kaustisen keskustasta -- ympäri vuoden. Kaupungissa majoittuvalle Hotel Kokkola on mukava, tunnelmallinen ja laadukas hotelli Kokkolan keskustassa. Huoneita löytyy sekä perheille että työmatkustajillekin. Saaristolaisromantiikkaa etsivälle Sundholmin tila Öjan saaristossa Kokkolassa tarjoaa saaristotunnelmaa ja luonnon rauhaa. Uudistettu vanha maalaistalo on erilainen majoituskokemus mukavuudesta tinkimättä. Toholammella Hirvikosken kurssikeskus -retkeilyhotellissa vot yöpyä etäällä keskustasta, solisevan kosken partaalla.

 • Tastulan lomakylä Tastulanjärven rannalla
 • Hirvikosken kurssikeskus -retkeilyhotelli Toholammella
 • Hotel Kokkola Kokkolan keskustassa
 • Sundholmin tila Öjan saaristossa Kokkolassa
 • Majatalo Tankar Inn majakkasaaren luotsiasemalla
 • Hotelli Kannuksen Helmi Kannuksessa

Vahvaa keskipohjalaisuutta ja maaseutua monessa muodossa

Keski-Pohjanmaalla on rikas kulttuuriperintö, vahva maakuntaidentiteetti ja elävä talkooperinne, jotka lisäävät maakunnan kiehtovuutta. Kaksikielisyys ja monikulttuurisuus ovat alueelle tärkeitä arvoja. Pieni maakunta on maaseutuvaltainen, ja samalla sen maaseutu on ihastuttavan monimuotoista mahdollistaen erilaisia kokemuksia ympäri vuoden. Kaustisen seutu tarjoaa nähtävää ja koettavaa kauniin luonnon keskellä: kulttuuria, nähtävyyksiä, tapahtumia -- ja lehmiä. Kokkolan rannikkoseutu puolestaan elää merestä ja saaristoluonnosta. Valoisat kesäyöt meren äärellä, vene- ja kanoottiretket sekä vaellukset metsä- ja suomaisemissa ovat Kokkolan seudun parasta antia -- kaupungin kulttuuria unohtamatta.

@ Copyright2022 https://www.suomimajoitus.fi