Vertaa ja varaa paras majoitus Pohjois-Pohjanmaa

Hotellit, mökit, huoneistohotellit, hostellit ja muu majoitus Pohjois-Pohjanmaa

Etsi sinulle sopivin majoitus

Pohjois-Pohjanmaa

Yhdellä haulla suosituimmat palvelut

Helppo ja nopea

Hae majoitus

Aloita majoituspaikan etsintä yläpuolelta

Vertailussa mukana


Mainos

Luo upea CV pohja osoitteessa Cvpohjat.fi >>> cvpohjat.fi


Tutustu tarkemmin seuraaviin kaupunkeihin kohteeessa Pohjois-Pohjanmaa

Lisätietoja paikasta Pohjois-Pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaa

Jokaiselle jotakin -- 5 kaunista ja yllättävääkin matkakohdetta Pohjois-Pohjanmaalla

Kansallispuistoja ja vaaroja, laakeina levittyviä hiekkarantoja sekä kenties Euroopan tuleva kulttuuripääkaupuki 2026. Pohjois-Pohjanmaa on matkailukohteena yksi Suomen monipuolisimmista sekä luontonsa että kaupunki- ja kylämiljöidensä ansiosta. Koillisessa kumpuilevat havumetsän peittämät vaaramaisemat, jotka pohjoiseen mennessä alkavat saada tundramaisia piirteitä, ja tasaista länsirannikkoa halkovat Perämereen laskevat mahtavat joet. Perämerestä paljastuneet rantahietikot jatkavat ikuista, hidasta kasvuaan, ja houkuttelevat niin paikallisia asukkaita kuin kaukomatkalaisia nauttimaan luonnosta, auringosta ja merestä. Pohjois-Pohjanmaalla on elämää ja idylliä.

Pohjois-Pohjanmaalla nähtävää ja koettavaa riittää niin paljon, että kuvaan astuu epävarmuus: mistä aloittaa? Tästä artikkelista saat oivia vinkkejä matkasuunnitelmiesi laatimiseen, olivat mielenkiinnon kohteesi sitten luonnonpuistoja, kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä tai rentouttavia kylpylöitä ja poikkeuksellisen hienoja hotelleja. Artikkelissa esiteltyjen kohteiden kirjoon lukeutuu myös muutamia monesti vähemmälle huomiolle jääneitä matkakohteita, jotka antavat sinulle uutta inspiraatiota ja toivottavasti tulevaisuudessa myös unohtumattomia uusia kokemuksia. Älä enää epäröi tutustua Pohjois-Pohjanmaahan, vaan kohdista matkasuunnitelmasi sinne, sillä saatat yllättyä!

Huikaisevien maisemien Kuusamo

Kuusamo ei kaupunkina näytä kovinkaan erityiseltä, mutta silti siellä vierailee vuosittain lähes miljoona turistia. Menestyksen salaisuus on kunnan alueella sijaitevat huikaisevat luontokohteet, talviurheilukeskukset ja elämysmatkailu. Olet todennäköisesti kuullut Rukan laskettelukeskuksesta ja Karhunkierroksesta, vaan entäpä Julmasta Ölkystä? Julma Ölkky on yksi Kuusamon alueen mahtavimmista kanjonijärvistä, sijaiten Hossan kansallispuistossa noin 50 kilometrin päässä Kuusamon keskustasta. Alueella voit nauttia upeista vaellusreiteistä, kalliomaalauksista ja kanjoniin järjestetyistä opastetuista veneajeluista. Lähistöllä on myös Kuusamon Suurpetokeskus, jossa kuuluisa Juuso-karhukin asustelee!

Majoituskohteita Kuusamossa on monenlaisia mökkikylistä luksusigluihin. Poikkeuksellisimpia majoitusvaihtoehtoja lienee Iisakki Glass Village, jossa voit yöpyä valtaisin ikkunoin varustetussa minivillassa luonnon helmassa Rukajärven kupeessa. Katonkin peittävistä ikkunoista voit tarkkailla yötaivaan ilmiöitä, kuten kirkkaina tuikkivia tähtiä tai vihreinä ja purppuraisina lepattavia revontulia. Jos kaipaat perinteisempää matkailutunnelmaa, oiva valinta on Kuusamon itäpuolella sijaitseva Ollilan lomamajat. Ollilan mökit sijaitsevat järven rannassa ja monissa niistä on varusteluina kotoisa puutakka. Majoituspaikan ravintola Juomuskodassa herkkuruoat valmistetaan perinteikkäästi paikallisista raaka-aineista.

Kulttuurinystävän monipuolinen Oulu

Oulu on Pohjois-Pohjanmaan ja koko Pohjois-Suomen vanhin ja väkiluvultaan suurin kaupunki, jossa palveluita on runsaasti ja kulttuurielämä vilkasta. Länsipuoleltaan kaupunki rajautuu Perämereen, ja viehkeitä merimaisemia voi ihailla niin kaupungista käsin kuin loputtomiin jatkuvilta hiekkarannoilta, kuten Nallikarilta. Oulun torin laidalla rannassa komeilevat Marjatta ja Martti Jaatisen suunnittelemat kaupunginkirjasto ja teatteritalo, ja keskustassa Carl Ludvig Engelin tyylikäs tuomiokirkko sekä lyseo. Monipuolisen kulttuuritarjontansa ansiosta Oulu onkin ehdolla Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026.

Tiesitkö, että Oulussa on joskus sijainnut myös oikea linna? Viimeisimmästä Linnansaareen rakennetusta linnasta on jäljellä enää rauniot, sillä vuonna 1793 salama iski linnaan sytyttäen sen puurakenteet tuleen, minkä seurauksena linnan ruutikellari räjähti. Nykyisin paikalla sijaitsee Oulun merikoulun vanha tähtitorni, jonka tilat toimivat nykyisellään kesäkahvilana. Linnan kellariin pääsee tutustumaan kahvilan aukioloaikojen puitteissa, ja sen historiasta voi oppia lisää kellariin rakennetun pienen näyttelyn avulla. Linnansaaresta on lyhyt kävelymatka Oulun keskustaan ja esimerkiksi Rotuaari-kävelykadulle.

Ihana Nallikari -- uimaan ja uinumaan

Oulun keskustan alueelta löydät monta laatuhotellia isommalle ja pienemmälle budjetille. Jos kaipaat jotakin vähän tavanomaisesta poikkeavampaa, suuntaa kohti luonnonkaunista Nallikarin rantaa ja Nallikari Lomakylää. Lomakylä sijaitsee kuuluisan Nallikarin uimarannan vieressä ja sen tarjontaan kuuluvat lomamökit, villat, camping-alue sekä leirintämökit, ja kesäisin matkailijat saavat yöpyä myös alueen telttapaikoilla. Kaikille camping- ja leirintäalueen yöpyjille on tarjolla yleinen sauna ja grillikatos, huvilatyyppisissä majoitusratkaisuissa on monissa ikioma saunansa. Merenranta on pitkä ja hiekka vaaleaa, mitä vielä kaipaat?

Historiaa henkivä Raahe

Raahe on keskisuuri kaupunki Perämeren rannikolla. Tämä kaupunki on ollut tärkeä satamapaikka ja opiskelukaupunki, ja se suorastaan pursuilee mielenkiintoisia historiallisia rakennuksia ja tarinoita. Raahen alueella on esimerkiksi arviolta 2500 eaa. rakennettu Pattijoen Kastelli, joka on suurin Suomesta löydetty jätinkirkko. Sen salaperäisiä raunioita voi tutkiskella joko paikan päällä Pattijoen rannassa tai Raahen museossa. Jätinkirkkoa kuuluisampi tuulahdus entisajoilta on luonnollisesti Raahen keskustassa sijaitseva Vanha-Raahe eli Puu-Raahe, joka on huomattavan hyvin säilynyt puukaupunki 1800-luvulta.

Myös Raahen majoitustarjonta huokuu historiallista tunnelmaa, johon parhaiten pääsee uppoutumaan esimerkiksi Katariinan Kamarissa. Katariinan Kamari on pieni, 1800-luvulla rakennettu puutalo lähellä Raahen keskustaa Puu-Raahen laitamilla. Kamari jakaa pihapiirinsä yhtälailla rustiikkisen Renkituvan sekä museona toimivan, Raahen tiettävästi vanhimman säilyneen asuinrakennuksen Soveliuksen talon kanssa. Katariinan Kamari on täysin remontoitu vastaamaan nykyajan tarpeita -- lukuunottamatta sen alla sijaitsevaa, alkuperäisessä asussaan säilytettyä taianomaista holvikellaria, jossa toimii tilausravintola Katariinan Kellari. Kamariin majoittujat saavat halutessaan käyttöönsä myös paljun ja vuokrapolkupyörät.

Rokuan kansallispuisto -- jääkauden ihmeellinen jäänne

Retkeilymielisille Pohjois-Pohjanmaa tarjoaa kuuluisimpien vaelluskohteiden, kuten Rukan, Syötteen ja Oulangan kansallispuiston ohella hieman harvemmin mainitun helmen: Rokuan kansallispuiston. Puisto sijaitsee Muhoksen, Utajärven ja Vaalan kuntien alueella, ja se on luonnoltaan jäkäläistä harjualuetta. Alue kuuluu Unesco Global Geopark -verkostoon, johon kuuluvat kohteet ovat geologisesti ainutlaatuisia. Rokuan kansallispuistoa värittävätkin jääkauden aikaiset merkit, kuten supat, dyynit ja suuret harjut, ja sen rauhassa kasvanut männikkö on ehtaa ikimetsää. Luonnosta voi parhaiten nauttia esimerkiksi patikoiden, hiihtäen ja geokätköillen.

Rokualla majoittuminen onnistuu luonnollisesti omassa teltassa, mutta entä jos mieli haikaa lisää luksusta? Rokua Health & Spa -kylpylähotelli on erinomainen rentoutumispaikka hiljaisen luonnon syleilyssä. Kylpylän uima-altaista on näkymä suoraan ulos kauniiseen luontoon. Rentoutua voi myös saunassa tai erilaisissa hemmotteluhoidoissa rokualaisesta päähieronnasta turvekylpyyn. Rokua Health & Spa on puitteina myös erilaisille tapahtumille, joihin kävijät ovat halutessaan tervetulleita tutustumaan. Tapahtumatarjontaa on niin lapsille kuin aikuisille, yksityisistä kotailtamista RokToberfestiin ja joogakursseista koirien uudenvuodenjuhlaan.

Kotiseutuna Ylivieska

Jos olet kulkenut junalla pohjoiseen, olet matkallasi ohittanut Ylivieskan. Vaan mitä saisitkaan nähdä ja kokea, jos et aina ajaisi ohi? Ainakin Helaalan myllyn, joka on erityisesti kesäaikaan ihastuttava ja käymisen arvoinen kohde. 1884 rakennettu suuri mylly toimii sekä kahvilana että monipuolisena kultturikeskuksena, jonka antia ovat muun muassa taidenäyttelyt, työpajat ja markkinat. Perinteistä kesäriemua tarjoavat myös muut tahot Ylivieskassa kesäteatterin ja muiden ohjelmatuokioiden muodossa. Ylivieskassa voit viettää stressittömän kaupunkiloman ja tutustua leppoisasti suomalaiseen historiaan.

Ylivieskassa majoittuminen käy näppärästi esimerkiksi hotelli Käenpesässä, joka sijaitsee lähellä kaupungin keskustan palveluita sekä Puuhkalan kaupunginosaa, jossa toimii mielenkiintoista kotiseututietoutta täynnä oleva Puuhkalan kotiseutumuseo. Käenpesän huoneet ovat laadukkaita ja pakettiin voi valita myös saunan. Kiinnostava yksityiskohta hotelli Käenpesässä on sen Kukkuu-baari, jonka sisustus on kodikkaan irlantilaishenkinen, ja jonka valikoimissa on mittava määrä erilaisia oluita. Suomalaisia oluita, ulkomaisia oluita, kausioluita ja erikoisoluita -- oikea oluenystävän tai -hifistelijän lempipaikka!

Matkasuunnitelma Pohjois-Pohjanmaan-kierrokselle alkaa olla valmis

Tämänkertainen kierroksemme Pohjois-Pohjanmaalla on tullut näiden viiden matkakohteen myötä päätökseensä. Matkallemme mahtui uljaita luontokohteita, kuten Rokuan kansallispuiston hopeisen jäkälän peittämät suppamaisemat ja Kuusamon komea kanjonijärvi Julma Ölkky. Historian havinaa pääsimme kuuntelemaan katsellessamme Oulun arkkitehtonisia taidonnäytteitä ja Raahen idyllistä vanhaakaupunkia Perämeren rannassa. Löysimme myös mukavia, paikoin yllättäviäkin majoituskohteita kaikenlaisille yöpyjille 1800-luvun puutaloista moderneihin lasihuviloihin revontulten hohteessa. Matkasuunnitelmasi laatiminen on näiden vinkkien avulla helpompaa, ja seuraavasta Pohjois-Pohjanmaan-matkastasi tulee taatusti mukava ja mieleenpainuva.

Pohjois-Pohjanmaa on suuri, Suomen länsirannikolta itärajalle ulottuva maakunta, joten ei ihmekään, että sen retkeily-, lomailu- ja kokemustarjonta on valtavan monipuolista. Kuusamo, Oulu, Raahe, Rokuan kansallispuisto ja Ylivieska ovat kaikki täydellisen erilaisia ja omaperäisiä matkakohteita, joista kustakin jokainen matkailija voi löytää ainekset unelmavierailuunsa. Erityisesti kauempaa Suomesta tuleville seikkailijoille Pohjois-Pohjanmaalla on loputtomasti uutta nähtävää, mutta miksei myöskin syntyperäisille pohjois-pohjalaisille? Kotimaanmatkailu ja kotiseutumatkailu ovat mainettaan hauskempia, eikä yhtäkään kohdetta kannata suotta aliarvioida. Lähde siis reissuun, voit yllättyä!

@ Copyright2022 https://www.suomimajoitus.fi