Vertaa ja varaa paras majoitus Pohjois-Savo

Hotellit, mökit, huoneistohotellit, hostellit ja muu majoitus Pohjois-Savo

Etsi sinulle sopivin majoitus

Pohjois-Savo

Yhdellä haulla suosituimmat palvelut

Helppo ja nopea

Hae majoitus

Aloita majoituspaikan etsintä yläpuolelta

Vertailussa mukana


Mainos

Luo upea CV pohja osoitteessa Cvpohjat.fi >>> cvpohjat.fi


Tutustu tarkemmin seuraaviin kaupunkeihin kohteeessa Pohjois-Savo

Lisätietoja paikasta Pohjois-Savo

Pohjois-Savo

Matkakohteena Pohjois-Savo

Onko suunnitelmissasi kotimaan matkailua ja haluat tietää, millainen Pohjois-Savo on matkakohteena? Tältä sivulta löydät tietoa Pohjois-Savon tärkeimmistä kaupungeista, nähtävyyksistä ja majoitusvaihtoehdoista. Suomen kuudenneksi suurimmassa maakunnassa, Pohjois-Savossa, on asukkaita noin 246 000. Pohjois-Savon maakunta jaetaan viiteen eri seutuun: Kuopion, Sisä-Savon, Koillis-Savon, Ylä-Savon ja Varkauden seutuun. Pohjois-Savossa on 18 kuntaa, joista 5 on kaupunkeja. Maakunnan keskuskaupunki Kuopio on tunnettu kansainvälinen yliopistokaupunki, jossa on asukkaita noin 119 000. Kaupunki sijaitsee maakunnan suurimman järven, Kallaveden rannalla. Pohjois-Savon korkein kohta löytyy Rautavaaran Maaselänmäeltä, joka yltää 318 metrin korkeuteen merenpinnasta.

Parhaat nähtävyydet Pohjois-Savossa

Vaikka Kuopio on Pohjois-Savon suurin kaupunkikeskus, tarjoilee maakunta myös paljon nähtävää kaupungin ulkopuolelta. Kuvankaunis Järvi-Suomi on upea matkakohde erityisesti luonnonystäville, ketkä rakastavat ulkona liikkumista. Pohjois-Savosta löytyy monia erilaisia kansallispuistoja sekä upeita luonnonsuojelukohteita. Monessa kohteessa voi vierailla ympäri vuoden. Yksi näistä kohteista on Tahkon rinne upeilla maisemillaan. Talvisin Tahkolla voi nauttia laskettelurinteistä, joihin pääsee suksilla, moottorikelkalla tai vaikkapa rinnekabiinilla. Kesällä Tahkolla voi käydä nauttimassa retkeilyreiteistä vaeltaen, autolla tai maisemahissillä. Tahkon huipulla olevasta näköalatornista voi käydä bongaamassa vaikka Puijon tornin.

Tiilikkajärven kansallispuisto on yksi upeimmista matkailukohteista. Se sijaitsee Rautavaaran ja Sotkamon rajamailla. Alueella voi nauttia niin hiekkarannoista, harjuista, metsistä kuin kävellen pitkospuiden päällä soilla. Erilaiset taukopaikat ja -tuvat tarjoavat myös mahdollisuuden pieneen kahvitaukoon. Vastakohtien matkailijat voivat myös vierailla Etelä-Konnevedellä, jossa kauniit järvimaisemat kohtaavat karut kalliorannat ja vuorimaat. Mikäli jääkauden aikaiset rotkot kiinnostavat, niin kannattaa suunnata Kuopiosta etelään Leppävirralla sijaitsevaan Orinoron rotkolaaksoon. Mikäli mielii matkustaa enemmän kaupunkikohteissa, Kuopio ja Iisalmi tarjoavat paljon nähtävyyksiä kulttuurin ystäville sekä herkullisia paikallisruokia maisteltavaksi.

 • Pohjois-Savon kansallispuistot ja luonnonsuojelualueet
 • Järvi-Suomi luonnonystäville ja ulkoiluun
 • Tahkon laskettelurinteet talviurheiluun ja ympärivuotiseen maisemien ihailuun
 • Etelä-Konneveden kauniit järvimaisemat
 • Kuopion ja Iisalmen kaupunkitunnelmaa kulttuurin ystäville ja kulinaristeille

Eläväinen Kuopio ja vireä Iisalmi

Kallaveden rannalla sijaitseva Kuopio tarjoilee nähtävää ympäri vuoden. Kaupungin sydän on ehdottomasti Kuopion tori eli "Mualiman napa". Paikallisia herkkuja voi torin lisäksi käydä maistelemassa myös kauppahallissa. Järvimaisemia pääsee ihailemaan kaupungin laidalta löytyvästä Puijon tornista, joka sijaitsee luonnonsuojelualueella. Kesäaikaan Kuopion matkustajasatamasta voi myös hypätä sisävesiristeilylle, jossa pääsee nauttimaan Järvi-Suomen kauniista maisemista. Kulttuurin ystäville kaupunki tarjoilee nähtävää VB-valokuvakeskuksessa sekä ortodoksisessa kirkkomuseossa, joka on länsimaiden suurin. Kaupungista löytyy myös Kuopion museo sekä taidemuseo. Perinneiltaelämyksiä tarjoilee Jätkänkämppä ja shoppailut kannattaa hoitaa Matkus Shopping Centerissä, joka on Itä-Suomen suurin kauppakeskus.

Leppoisa Iisalmi sijaitsee kauniin vesistön ympäröivällä niemellä, josta pääsee vesiteitse Saimaan kautta aina Itämerelle saakka. Tämä luova kulttuurikaupunki tarjoaa paljon historiaan ja kulttuuriin liittyviä nähtävyyksiä kuten Iisalmen kulttuurikeskuksen, Kotiseutumuseon, Iisalmen Luontomuseon, Juhani Ahon museon sekä Kirkkomuseon. Yksi kiehtovimpia kohteita Iisalmessa on myös Runnin Kylpylä ja sen ympäröivä alue. Ulkoiluun Iisalmi tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia aina retkeilystä melomiseen, purjehtimiseen ja kalastamiseen. Talvella alueella on paljon reittejä moottorikelkkailuun, hiihtämiseen ja avantouintiin. Mikäli hiihtolajit ovat intohimo, niin kannattaa suunnata Paloisvuoren hiihtokeskukseen.

Pala luontoa ja historiaa Varkaudessa ja Suonenjoella

Vesistöjen Varkaus tarjoaa paljon nähtävää ja on myös hyvin tärkeä kohde matkailijoille, jotka matkustavat veneellä Saimaan halki. Suomen yksi erikoisemmista museoista sijaitsevaa Varkaudessa, nimittäin mekaanisen musiikin museo. Lukuisista instrumenteista koottu kokoelma sisältää monia soittorasioita, mekaaniset pianot, viulut, haitarit, maailman suurimman oskestrionin, 75 miehen Popper Goliathin, katuposetiivi Amadeusin, gramofoneja ja jukebokseja. Siksi sitä kutsutaankin Pohjoismaiden suurimmaksi kokoelmaksi. Matkaajan kannattaa suunnata myös Taipaleen kanavalle, joka on yli 170 vuotta vanha. Sen historia on esillä alueella sekä kanavamuseossa. Varkaus tarjoaa myös Suomen parhaimmat patikointi- ja melontareitit.

 • Mualiman napa tarjoilee savolaisia perinteitä Kuopiossa
 • Järvimaisemien ihailua Puijon tornissa
 • Leppoisa Iisalmi kauniin vesistön ympäröimänä
 • Iisalmessa vaihtoehtoja ulkoiluun niin kesällä kuin talvella
 • Varkaus unelmakohteena vesiteitse kulkeville matkailijoille
 • Kiehtova mekaanisen musiikin kokoelma useista instrumenteista Varkaudessa
 • Taipaleen kanava tarjoaa historiaa yli 170 vuoden ajalta
 • Suomen parhaimmat patikointi- ja melontaretket Varkaudessa
 • Paloisvuoressa kauniit rinteet talviurheiluun

Samannimisen joen tuntumassa sijaitseva Suonenjoki on iloinen kesäkaupunki. Suonenjoki tunnetaan mansikkapitäjänä, ja kesäisin matkailijoita houkutteleekin Mansikkakarnevaalit. Kaupungissa voi käydä ihastelemassa hirsirakenteista Suonenjoen kirkkoa ja tutustumassa historiaan vanhaan viljamakasiiniin perustetussa Suonenjoen kotiseutumuseossa. Hieman keskustan ulkopuolelta löytyvät Kolikkoinmäen työläiskotimuseo sekä Kuivataipaleen museokanava. Hyvät kalastusmahdollisuudet ja lupsakka tunnelma tekevät Suonenjoesta tunnetun unohtamatta erinomaisia ulkoilumahdollisuuksia. Kannattaa käydä tutustumassa myös naapurikuntiin, esimerkiksi Leppävirran Vesileppiksen kylpylässä sekä Etelä-Konneveden kansallispuiston maisemista Rautalammin puolella. Kansallispuisto tarjoaa upeat maisemat suurjärven ympärillä, joihin voi tutustua veneillen, meloen tai patikoiden.

Majoittuminen Pohjois-Savossa

Pohjois-Savosta löytyy todella runsaasti erilaisia majoitusvaihtoehtoja aina perinteisestä hotellihuoneesta uskomattomiin elämyksiin. Jokainen löytää niistä varmasti omiin tarpeisiin ja kukkarolleen sopivat vaihtoehdot. Perinteisistä hotelleista löytyy monille tuttuja nimiä ketjuista kuten Scandic ja Sokos Hotel. Näiden lisäksi tarjolla on myös huikea määrä pienempiä hotelleja ja majoituspaikkoja. Rautavaarassa sijaitseva Metsäkartano tarjoilee leirintäalueen lisäksi useita erilaisia huoneistoja ja mökkejä, joihin voi majoittua. Mikäli haluaa samalla rentoutua ja nauttia kylpylähoidoista, Pohjois-Savo tarjoaa loistavia vaihtoehtoja näihin rentouttaviin tunnelmiin. Samalla voi päästä myös nauttimaan perinteisistä elämyksistä.

Matkailijat, jotka haluavat nauttia nähtävyyksistä mutta samalla olla kuin kotonaan, voivat myös vuokrata erilaisia mökkejä ympäri maakuntaa. Näistä löytyy paljon eri kokoisia vaihtoehtoja erilaisin varustuksin. Etenkin jos on oma auto käytössä, mökin vuokraaminen kaupungin ulkopuolelta voi olla loistava idea. Sieltä on helppo käydä ajelemassa myös muihin kohteisiin ympäri maakuntaa, eikä tarvitse majoittua useassa eri paikassa. Majoitukset eri hiihto- ja laskettelukeskuksissa voivat myös tuoda omanlaisensa tunnelman. Nämä majoitukset sopivat erityisesti heille, ketkä tulevat Pohjois-Savoon nauttimaan erilaisista aktiviteeteista talviaikaan.

Elämyksellinen vierailu Spa Hotel Runnissa

Spa Hotel Runni on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut kylpylä ja se sijaitsee Kiuruvedellä. Heiltä löyty majoitus Kylpylähotellin palvelujen parissa sekä entisajan historiaa ja romantiikkaa huokuvassa Kartanohotellissa. Lisäksi pihapiiristä löytyy myös 34 sähköpaikkaa ja tiloja matkailuautojen ja -vaunujen yöpymiseen. Kylpylähotellissa pääsee nauttimaan rentouttavista kylpyläosastoista, saunasta, suolahuoneesta sekä muista hyvinvointipalveluista. Perinteisen saunan lisäksi tarjolla on myös savusauna. Kartanohotelli on vuonna 1904 rakennettu ja 2011 entisöity rakennus, jonka huoneista huokuu historia nykyaikaisin varustein. Spa Hotel Runnissa pääset myös tutustumaan Runnin ihmelähteeseen, joka on peräisin 1750-luvulta.

Hemmottelua ja perinteistä tunnelmaa Kylpylähotelli Rauhalahdessa

Kylpylähotelli Rauhalahti sijaitsee Kallaveden rannalla Kuopiossa. Täällä voi hemmotella itseään erilaisilla ihanilla kylpylä- ja kauneushoidoilla tai vain nauttimalla uimisesta allasosastolla. Lisäksi voi myös osallistua vesijumppaan tai saunajoogaan. Rauhalahti tarjoaa myös monipuolisesti muita harrastusmahdollisuuksia, kuten frisbeegolfia, ratsastusta, tenniskentät, keilailuhallin sekä kalastusta. Alueelta löytyy myös hotellin lisäksi leirintäalue. Viihdykettä löytyy siis ihan varmasti jokaiselle matkustajalle iästä riippumatta. Savusaunaan on mahdollisuus myös Jätkänkämpällä. Jätkänkämppä on 250 neliön tukkilaiskämppä, joka tarjoaa tilat unohtumattomiin juhliin, kokouksiin sekä edustustilaisuuksiin. Jätkänkämpässä pääsee myös nauttimaan perinne- ja savusaunailloista ympäri vuoden.

 • Iloinen Suonenjoki on tunnettu mansikkapitäjä
 • Historiaa ja ulkoilumahdollisuuksia Suonenjoella
 • Pohjois-Savossa majoitusvaihtoehtoja löytyy jokaiselle matkailijalle
 • Hemmottelua kylpylöissä ja uniikki majoitus hotellilaivassa Kuopiossa

Hotellilaiva Wuoksi tarjoaa erilaisen majoituskokemuksen

Mikäli kaipaa uniikkia, pientä ja turvallista hotelliyötä satamassa, niin kannattaa varata majoitus Hotellilaiva Wuoksista. Kuopion sataman syleilyssä yöpymine on takuulla ikimuistoinen kokemus. Täydellinen vaihtoehto niille matkailijoille, jotka hakevat erilaisia kokemuksia perinteisen hotellihuoneen tai vuokramökin sijaan. Vaikka tässä hotellissa ei ole ihan samanlaista ympärivuorokautista henkilökuntaa, kuten perinteisissä vaihtoehdoissa, niin yöpyminen on silti turvallista ja myös aamupala kuuluu hintaan. Huoneet sijaitsevat kahdessa alimmassa kerroksessa ja ylin kerros on varattu asiakkaiden vapaaseen käyttöön. Hotellilaivan tilat voi myös halutessaan vuokrata erilaisia juhlia tai tilaisuuksia varten.

@ Copyright2022 https://www.suomimajoitus.fi